Czy ktoś wie, po co przez całą noc świeci się światło na korytarzach szkół podstawowych? Nawet przez całe wakacje? Z "oszczędności" może? Czy żeby nikt się nie włamał do klas? Bo istnieją alarmy i czujniki ruchu, ale widocznie włączone światło lepiej odstrasza włamywaczy. ..Szkoła na Czubach w Lublinie. Taki paradoks.
|
|
Wyłączyć w miastach od 23:00 do 5:00 latarnie, neony, oświetlenia witryn sklepowych albo zostawić ostatecznie co 2 lub
3 latarnie. Węzły na eskach też oświetlone kilometr przed i kilometr za, zostawić kilka latarni albo wyłączyć po 23:00. Jest naprawdę wiele możliwości trzeba tylko głową ruszyć i decyzje podjąć a do tego już tak wielu chętnych nie ma. Każdy się boi o stołek i pensje więc lepiej się nie wtrącać siedzieć cicho.
|
|
Nowy ład. Wolska marzeń prezesa. POlska w ruinie.
|
|
Nowy ład. Wolska marzeń prezesa. POlska w ruinie.Żal mi ciebie. |
|
@ Paliwacuch - tobie zimnica nie grozi. Będziesz się grzał swoją głupotą, przymule workowaty
|
|
Oświetlenie uliczne - KIEDY WYMIANA NA LED? W lampach MH z elektrodą zapłonową strumień świetlny ulega zmniejszeniu do około 65 % wartości początkowej po 40 % trwałości znamionowej. Lampy pożerają do 2 000 Watt każda. O katastrofalnych stratach cieplnych lepiej nie wspominać.... gminy olewają temat.
|
|
A ja tobie nie współczuję.Nowy ład. Wolska marzeń prezesa. POlska w ruinie.Żal mi ciebie. |
|
@ Paliwacuch - tobie zimnica nie grozi. Będziesz się grzał swoją głupotą, przymule workowaty:) |
|
codziennie w nocy jest oświetlony skansen, nie można tego wyłączyć ?, przecież tamtędy nikt nie chodzi, szkoła podstawowa na Krasińskiego to samo, kościół na poczekajce i wiele innych obiektów. Ponadto oświetlenie uliczne (osiedlowe np czuby) chyba należaloby w końcu wymienić na led, bo te co jest (kule) to bardziej świeci w niebo niż na chodnik
|
|
Będzie ciepło. Nagłówki w gazetach już podgrzewają temperaturę. W DW już wiedzą że będzie zimno i ciepło.
A co z cukrem, makaronem i papierem toaletowym? Kupować czy czekać?
|
|
Będzie ciepło. Nagłówki w gazetach już podgrzewają temperaturę. W DW już wiedzą że będzie zimno i ciepło. A co z cukrem, makaronem i papierem toaletowym? Kupować czy czekać?Jak używasz papier, a nie jak w Indiach, to sobie kup. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|