wtf, co oni z tym wycinaniem wszystkiego? nagle każde drzewo chore.
|
|
wtf, co oni z tym wycinaniem wszystkiego? nagle każde drzewo chore.Nie nagle każde drzewo chore, tylko nagle Dziennik Wschodni zaczął robić afery i gównoburze o każde wycinane w Lublinie drzewo. Wycinki były, są i będą. I tu podam konkretny przykład jak obecnie wygląda obiektywizm i opiniotwórczość w Dzienniku Wschodnim. Gdy w Puławach wycięli drzewa pod miejsca parkingowe, tytuł brzmiał "Mieszkańcy wreszcie będą mieli gdzie zaparkować". Gdy analogiczna rzecz dzieje się w Lublinie czytelnik dostaje przekaz "Beton zamiast drzew", "Wytną kolejne drzewa" lub "Siekierezada". Dalszy komentarz jest tu raczej zbędny. |
|
I to jest problem, a nie wycinka kilku spróchniałych kikutów na Chopina. Gdzie są zaprzyjaźnieni aktywiści ??
|
|
Ornitolog nie musi sprawdzać drzewa przed wycinką bo nie ma takiego obowiązku prawnego. Okres lęgowy ptaków dotyczy obiektów budowlanych a gniazd nie niszczy się przez cały rok...itd itd.
|
|
Daleki jestem od bycia aktywistą ekologicznym ale ostatni stan powietrza z Lublina lekko mówiąc jest fatalny.
|
|
I to jest problem, a nie wycinka kilku spróchniałych kikutów na Chopina. Gdzie są zaprzyjaźnieni aktywiści ??Lewicowi aktywiści zaprzyjaźnieni z DW tym razem raczej będą siedzieć cicho. Na atakowaniu Żuka owszem mogą i nieudolnie nawet próbują zbijać niezbędny do zaistnienia i funkcjonowania w przestrzeni publicznej kapitał polityczny, ale na atakowaniu UMCS nic nie zyskają, a wręcz na 100% stracą. |
|
Na zdjęciu drewno bielutkie i czyste aż "miło patrzeć" - gdzie tam choroba!? Niestety, tępota ludzka nie zna granic. Jeden głupiec zobaczy jakąś grubszą gałąź z wypróchnieniem, drugi głupiec krzyknie "olaboga, trzeba usunąć", i tak to się kończy. A terenem UMCS muszą chyba zarządzać jacyś szczególni (...) - komentarz edytowany z powodu obraźliwej treści - redakcja), bo przecinek pielęgnacyjnych nie widzę tam prawie w ogóle, podczas gdy jakieś całkowite wycinki są co chwila
|
|
Chciałbym podkreślić, że nie mamy dylematu drzewo czy rozwój miasta - uciął wszelkie wątpliwości prezydent Żuk.
|
|
Na kondycję drzew w mieście może mieć wpływ promieniowanie elektromagnetyczne, drzewa je pochłaniają(są dipolem, zawierają w sobie wodę) i mogą przez to podsychać a na korze pojawiać się liszaje, wypadałoby porządnie zmierzyć profesjonalnym miernikiem poziom promieniowania elektromagnetycznego w różnych częściach miasta, dobrze pamiętam jeszcze miasto sprzed kilkunastu lat i drzewa były zdrowiutkie jak nigdy, może więc jednak jakiś związek z dużym promieniowaniem a słabą kondycją drzew jest? to wymaga sprawdzenia, należy mieć też świadomość, że im więcej wycinek będzie tym promieniowanie będą bardziej pochłaniać organizmy żywe, w tym także i człowiek - jeżeli czujemy dużą senność, zawroty głowy, zniechęcenie do aktywności to nie musi świadczyć o chorobie a o fakcie, że w naszym otoczeniu jest silne promieniowanie elektromagnetyczne, na które mniej lub bardziej nasz organizm może być wyczulony.Kolejny wysryw gębosraja. |
|
Chciałbym podkreślić, że nie mamy dylematu drzewo czy rozwój miasta - uciął wszelkie wątpliwości prezydent Żuk.opłacony troll rozpoczął codziennie dyżur czytaj poranny obchód wszystkich artykułów hihi centrala nie napisała w instrukcji że to umcs tnie? hihi |
|
Chciałbym podkreślić, że nie mamy dylematu drzewo czy rozwój miasta - uciął wszelkie wątpliwości prezydent Żuk.
|
|
Daleki jestem od bycia aktywistą ekologicznym ale ostatni stan powietrza z Lublina lekko mówiąc jest fatalny.Podziękuj mieszkańcom domków jednorodzinnych bo to przede wszystkim ich zasługa. Zalesienie całego Lublina nie pomoże jeśli dalej będą palić czym popadnie w swoich piecach. |
|
|
|
Chciałbym podkreślić, że nie mamy dylematu drzewo czy rozwój miasta - uciął wszelkie wątpliwości prezydent Żuk.jak ktoś chce się na własne oczy przekonać jak działają pisowskie boty niech kliknie historię postów tego fejkowego trollerskiego konta |
|
agent_srome_K_ z dewelo-rathausowej agencji PR o 120+ loginach "zaP0mniał" o wspomnianym w artykule fakcie, że zezwolenia na wycinki wydaje organ dewelo-okupanta, czyli rathaus P0d dendrofobicznym przewodnictwem Gubernatora Łysogrodu. Przykład idzie z góry - na umcs też są ludzie, którzy mają kominki i nie lubią "przepłacać" za paliwo do nich.
|
|
Na kondycję drzew w mieście może mieć wpływ promieniowanie elektromagnetyczne, drzewa je pochłaniają(są dipolem, zawierają w sobie wodę) i mogą przez to podsychać a na korze pojawiać się liszaje, wypadałoby porządnie zmierzyć profesjonalnym miernikiem poziom promieniowania elektromagnetycznego w różnych częściach miasta, dobrze pamiętam jeszcze miasto sprzed kilkunastu lat i drzewa były zdrowiutkie jak nigdy, może więc jednak jakiś związek z dużym promieniowaniem a słabą kondycją drzew jest? to wymaga sprawdzenia, należy mieć też świadomość, że im więcej wycinek będzie tym promieniowanie będą bardziej pochłaniać organizmy żywe, w tym także i człowiek - jeżeli czujemy dużą senność, zawroty głowy, zniechęcenie do aktywności to nie musi świadczyć o chorobie a o fakcie, że w naszym otoczeniu jest silne promieniowanie elektromagnetyczne, na które mniej lub bardziej nasz organizm może być wyczulonyOjapi, ale odlot, odlot megakosmiczny, turbo odlot, z doladowaniem. A coś na potwierdzenie tej rewolucji naukowej, przewrotu kopernikańskiego?A kołtuna i zeza od prundu nie dostałeś do tej pory?Tylko nie płacz zaraz, że to znowu jakiś atak, najlepiej Twoich ulubionych, skrajnie lewackich sił. Ale pocieszę Cię. To się leczy. W oddziałach zamkniętych. |
|
|
|
tak się nie da, by z jednej strony dużo pisać ale nie napisać nicAle Ty dajesz radę, hahahahahahahaha...Chuck Norris wymięka.... Sam napadasz - sam się broń.... A co w "w temacie" drzew? Ślepota wybiórcza, buhahahaha... No i mamy taki myk: "i tak byś nie uwierzył, lepszego kabaretu z ciebie nie miałem, masz dalece posunięty poziom ignorancji, negacji i zaprzeczania" Ale nikt nie oczekiwał skupienia się na mnie i oceny mojej osoby, Twojego wodolejstwa, uników, bredni, oszczerstw, wyzwisk - tylko merytorycznego odniesienia do tematu. Kapujesz, cienki bolku? Potrafisz, to pokaż. Objaśnij nam co to (kto to) jest libertyński liberał, skrajna lewica, drzewa jako dipole i tak dalej i tym podobnie, problem zawartości wody w drzewach i związek z promieniowaniem, i inne durnoty jakich świat nie widział. A tworzysz ich, pochłonięty bez reszty zapałem bojowym, na pęczki. No to czekamy, Panie Uczony. Tylko nie leć znowu z kitem, że to pytania retoryczne i nie będziesz na nie odpowiadał. Każdy święty zna Twoje wykręty. I nikt się na nie nie kupi, bo na czym polega pytanie retoryczne - nie wiesz i nigdy nie wiedziałeś. Wolę marsza grać na skrzypkach, niż czytać brednie filipka. |
|
@ Jasin: "Ale nikt nie oczekiwał skupienia się na mnie i oceny mojej osoby," - ty odkąd tylko się pojawiłeś oceniasz mnie non stop i nadmiernie skupiasz, jakbyś nic innego nie miał do roboty, gdybyś sam się nie prosił, nie robiłbym tego, ty mi chcesz dawać kuksańce to i spodziewaj się kontry. "Twojego wodolejstwa, uników, bredni, oszczerstw, wyzwisk" - wodolejstwo to ty uprawiasz non stop, a nawet tego nie widzisz, co do uników, jak widzisz odpowiadam, więc nie ma uniku, co do bredni - twoje subiektywne zdanie, oszczerstw - również twoje uważanie, a wyzwiska to przypomnę kto pierwszy zaczął "Nikt ci jeszcze nie mówił, że jesteś głupi jak kowadło i masz wszy jak ruskie czołgi?" albo tutaj". "tylko merytorycznego odniesienia do tematu." - co ty możesz wiedzieć o merytoryczności kpiarzu, zlewasz mnie kompletnie i traktujesz niepoważnie to ja cię mam traktować poważnie? żarty sobie robisz. "Kapujesz, cienki bolku?" - ty chyba za to cienki bolku nie kapujesz, kto się przezywa sam się tak nazywa - tyle ci powiem. "Potrafisz, to pokaż." - ale co pokazać? nic z tych rzeczy, ja siać zgorszenia nie będę. "Objaśnij nam co to (kto to) jest libertyński liberał, skrajna lewica, drzewa jako dipole i tak dalej" - naprawdę jesteś takim leniem, że nie potrafisz sobie tych pojęć sprawdzić?, to co robisz w internecie? zabłądziłeś, to może lepiej go nie używaj, bo jeszcze w jakieś niepożądane strony wejdziesz i poprzekrzywiają ci optykę na wiele różnych spraw. "i tym podobnie, problem zawartości wody w drzewach" - jakbyś nie wiedział to nie jest problem, drzewa tak jak i inne rośliny mają w sobie jakiś procent wody, problemem jest wysychanie. "i związek z promieniowaniem," - masz internet to poczytaj sobie z niezależnych źródeł o wpływie promieniowania elektromagnetycznego na faunę i florę. "i inne durnoty jakich świat nie widział." - gdybyś nie był takim ignorantem to może i pokusiłbym się z tobą na dyskusję, ale jak widać nie ma co, nie nazywałbyś durnotami tego co ja piszę gdybyś miał choć minimum wiedzy - sam udowadniasz, że masz małą albo nie masz jej niekiedy wcale. "A tworzysz ich," - ty tworzysz zaś nic nie wnoszące do tematu frazy, zdania, w których sobie kpisz, negujesz, ignorujesz - to cały ty. "pochłonięty bez reszty zapałem bojowym, na pęczki." - zapałem bojowym to jesteś pochłonięty na pęczki ty i tobie podobni, znaleźliście sobie mnie i za cholerę zejść nie potraficie, tylko byle zakpić sobie, byle dogryźć, byle ośmieszyć - zwyczajna zawiść i zazdrość ciebie lub też tobie podobnych przepełnia, gdyby tak nie było to byście się nie angażowali tak nadmiernie w jałowe polemiki i spory. "No to czekamy, Panie Uczony." - Wybacz, ale nie zamierzam, nie dlatego, że nie chcę ale wiem z jakimi ignorantami mam do czynienia, szkoda na was czasu i tak byście dalej kpili, naśmiewali się, mówili, że brednie, bzdury, spiski jakieś, banialuki - takie są wasze charaktery - po prostu wygodnie jest przyjąć postawę nie widzę, nie słyszę i mam gdzieś, lepiej jest tkwić w pustocie, próżni, zakłamaniu i ułudzie, toteż szkoda czasu na jakiekolwiek dyskusje, ręką machnąć i tyle. "Tylko nie leć znowu z kitem," - kit to ty ciągle wciskasz. "że to pytania retoryczne i nie będziesz na nie odpowiadał." -jakbyś ty wiedział co to są pytania retoryczne? widać, że już pobłądziłeś fest. "Każdy święty zna Twoje wykręty." - a pytałeś ich? nie, więc skąd wiesz, że każdy i czy to wykręty?, poza tym daruj takie ironie. "I nikt się na nie nie kupi," - nie wypowiadaj się za innych tak w ogóle. "bo na czym polega pytanie retoryczne - nie wiesz i nigdy nie wiedziałeś." - ha! jasne, ubawiłeś mnie na cacy, ty chyba nie wiesz co to pytanie retoryczne i masz jakieś chyba kompleksy na tym punkcie. "Wolę marsza grać na skrzypkach," - no to graj, jakżeś muzycznie uzdolniony. "niż czytać brednie filipka." - nie zmuszam, komentować ironicznie i kpiarsko też nie musisz.Kolejny wysryw gębosraja. |
|
Ale Ty dajesz radę, hahahahahahahaha...Chuck Norris wymięka.... Sam napadasz - sam się broń.... A co w "w temacie" drzew? Ano mamy kolejny myk wymyk: "i tak byś nie uwierzył, lepszego kabaretu z ciebie nie miałem, masz dalece posunięty poziom ignorancji, negacji i zaprzeczania, i tak dalej byście kpili" Oczywiście, że tak. Z Twoich dalszych, mało inteligentnych uników i szukania głupszych od siebie samego, buhahaha. "Wybacz, ale nie zamierzam, nie dlatego, że nie chcę ale wiem z jakimi ignorantami mam do czynienia" - napisał arcymistrz ignorantów, i to w każdej dziedzinie. Przyparty do muru - wijesz się jak piskorz, jak ten diabeł w balladzie "pani Twardowska" W tej sytuacji nazywanie Ciebie głupszym od kowadła - to nie obelga, tylko stwierdzenie oczywistego, namacalnego faktu! Nikt też nie oczekiwał kolejnego skupienia się na mnie i oceny mojej osoby, Twojego wodolejstwa, uników, bredni, oszczerstw, wyzwisk - tylko merytorycznego odniesienia do tematu. Kapujesz, cienki bolku? Potrafisz, to pokaż. Objaśnij nam co to (kto to) jest libertyński liberał, skrajna lewica, drzewa jako dipole i tak dalej i tym podobnie, problem zawartości wody w drzewach i związek z promieniowaniem, czym się różni zaprzeczanie od negacji i inne durnoty jakich świat nie widział. A tworzysz ich, pochłonięty bez reszty zapałem bojowym, na pęczki. No to czekamy, Panie Uczony. Tylko nie leć znowu z kitem, że to pytania retoryczne i nie będziesz na nie odpowiadał. Każdy święty zna Twoje wykręty. I nikt się na nie nie kupi, bo na czym polega pytanie retoryczne - nie wiesz i nigdy nie wiedziałeś. Wolę marsza grać na skrzypkach, niż czytać brednie filipka.tak się nie da, by z jednej strony dużo pisać ale nie napisać nic, wybacz, ale nie zamierzam, nie dlatego, że nie chcę ale wiem z jakimi ignorantami mam do czynienia, szkoda na was czasu i tak byście dalej kpili |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|