Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 31.03.2019r.: na pobyt stały: 321 342 Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 31.03.2020r. na pobyt stały: 320116 - źródło bip.lublin.eu
|
|
Nie macie POwodów do tryumfalizmu, Strykowska. Liczba POddanych dewelo-sułtana zwiększyła się w zeszłym roku w granicach błędu statystycznego i tylko przypadkiem - zapewne wskutek inwazji wyrobników z z UKR. W roku bieżącym i następnych trend zwijanka demograficznego powróci ze wzmożoną siłą, co do końca pogrąży szczątki pękniętego balona na apartamĘtach.
|
|
Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 31.03.2019r.: na pobyt stały: 321 342 Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 31.03.2020r. na pobyt stały: 320116 - źródło bip.lublin.euStolicę województwa – według GUS – zamieszkują obecnie 339 784 osoby, a to o 229 osób więcej niż rok wcześniej. |
|
pisowskie trolle mało nie dostaną sraczki że w Lublinie przybyło mieszkańców :) ale przynajmniej wiadomo jak to skomentują w pisowskiej regionalnej reżimówce :) że to błąd statystyczny :)
|
|
W Lublinie rządzonym przez Żuka wzrost a Puławach, Chełmie i Zamościu gdzie rządzą PISowskie kukiełki, duże spadki. Przypadek? Nie sądzę...
|
|
Mnie jeszcze wliczają do mieszkańców Chełma, pomimo tego, że od lat mieszkam w Niemczech. Stały meldunek, to nie to samo co być i mieszkać w tym miejscu. Ja nawet rozliczam podatek w Niemczech. Powód? Bo tu zarabiam i... nie golą z pieniążków tj. w Polsce. Co do przyrostu ludności w Lublinie. A czemu tu się dziwić? PiS nic nie zrobił, by było tak jak w Niemczech. W Bawarii ulgi dla firm są wredy, gdy dzialalność zakladana jest z daleka od Monachium. I im większa wioska, tym więcej ulg. Dzięki temu stolica regionu nie jest tak bardzo zakorkowana, a okoliczne miejscowości przejmują zadania. Poza tym znacznie wygodniejsze jest takie życie. Bez korków, kilkanaście ofert pracy w promieniu 10km. A co jest w Chełmie? Jedna, dwie oferty pracy dziennie?!!! Trzecie miasto w REGIONIE?! Sami zerknijcie na stronę PUP CHEŁM. To fakt, że PiS zrobił olbrzymi błąd wspierając wylęgarnie lemingów. Zamiast pakować całą gotówkę tylko w regiony mu przychylne. Dlatego Chełm, Zamość...itd. ciągle traci. Lublin już bez wsparcia sam się napędzi. PO tam całą kasiorę słało. Szkoda tylko, że na lubelszczyźnie jest tylko jeden taki ośrodek. W Bawarii KAŻDE miasto, czy miasteczko jest na dużym PLUSIE. Co ciekawe ja wraz z żoną jestem zliczany do mieszkanców tutejszej gminy. Mam tu pracę, płacę podatki, mam prawo wyborcze... To i mnie zliczają.
|
|
To jak z drzewami, terenami zielonymi i zanieczyszczeniem powietrza. W pierwszym przypadku wystarczy podawać ilość pozwoleń na wycinkę bez wskazania sztuk ogółem i liczbę nowych nasadzeń, w drugim przypadku zakwalifikować do takich terenów cmentarze usiane marmurem, lastriko i betonowymi alejkami, a w trzecim podawać pomiary poziomu pyłów z pominięciem stacji, które nie są na utrzymaniu Gminy Lublin. Na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał to zweryfikować, to wystarczy ocenzurować zapisy AV tematycznych sesji Rady Miasta, a w protokołach podawać, że "wypowiedź nieczytelna". Na ostatniej sesji nadzwyczajnej ws. Górek Czechowskich i wycinek drzew takich "wypowiedzi nieczytelnych" w protokole było tylko... siedemdziesiąt jeden.
|
|
To jak z drzewami, terenami zielonymi i zanieczyszczeniem powietrza. W pierwszym przypadku wystarczy podawać ilość pozwoleń na wycinkę bez wskazania sztuk ogółem i liczbę nowych nasadzeń, w drugim przypadku zakwalifikować do takich terenów cmentarze usiane marmurem, lastriko i betonowymi alejkami, a w trzecim podawać pomiary poziomu pyłów z pominięciem stacji, które nie są na utrzymaniu Gminy Lublin. Na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał to zweryfikować, to wystarczy ocenzurować zapisy AV tematycznych sesji Rady Miasta, a w protokołach podawać, że "wypowiedź nieczytelna". Na ostatniej sesji nadzwyczajnej ws. Górek Czechowskich i wycinek drzew takich "wypowiedzi nieczytelnych" w protokole było tylko... siedemdziesiąt jeden.Widzę, że pisowskiego propagandzistę Andrzeja F. fakt, iż w Lublinie przybyło mieszkańców zabolał do tego stopnia, że aż musiał wejść i o drzewach nasmarować. Śmieszna sprawa, ale cóż, "Haters gonna hate". |
|
Nie tylko Polska, ale i region nam się rozwarstwia.
|
|
Myślę, że duża w tym zasługa Żuka, który wyciągnął miasto z głębokiego marazmu w jaki wpadło po rządach przede wszystkim Pruszkowskiego ale i Wasilewskiego. Mało wtedy było inwestycji, raczej Lublin się zwijał. Po 2010 wszystko przyśpieszyło i efekty widać praktycznie na każdym kroku, wystarczy wyjść na dwór i się rozejrzeć.
|
|
Mnie jeszcze wliczają do mieszkańców Chełma, pomimo tego, że od lat mieszkam w Niemczech. Stały meldunek, to nie to samo co być i mieszkać w tym miejscu. Ja nawet rozliczam podatek w Niemczech. Powód? Bo tu zarabiam i... nie golą z pieniążków tj. w Polsce. Co do przyrostu ludności w Lublinie. A czemu tu się dziwić? PiS nic nie zrobił, by było tak jak w Niemczech. W Bawarii ulgi dla firm są wredy, gdy dzialalność zakladana jest z daleka od Monachium. I im większa wioska, tym więcej ulg. Dzięki temu stolica regionu nie jest tak bardzo zakorkowana, a okoliczne miejscowości przejmują zadania. Poza tym znacznie wygodniejsze jest takie życie. Bez korków, kilkanaście ofert pracy w promieniu 10km. A co jest w Chełmie? Jedna, dwie oferty pracy dziennie?!!! Trzecie miasto w REGIONIE?! Sami zerknijcie na stronę PUP CHEŁM. To fakt, że PiS zrobił olbrzymi błąd wspierając wylęgarnie lemingów. Zamiast pakować całą gotówkę tylko w regiony mu przychylne. Dlatego Chełm, Zamość...itd. ciągle traci. Lublin już bez wsparcia sam się napędzi. PO tam całą kasiorę słało. Szkoda tylko, że na lubelszczyźnie jest tylko jeden taki ośrodek. W Bawarii KAŻDE miasto, czy miasteczko jest na dużym PLUSIE. Co ciekawe ja wraz z żoną jestem zliczany do mieszkanców tutejszej gminy. Mam tu pracę, płacę podatki, mam prawo wyborcze... To i mnie zliczają.Przecież nikt nie bronił i nie broni ubiegać się miastom rządzonym przez Pismanów o dofinansowanie z UE. Wystarczy mieć jaja, poszukać odpowiednich programów, napisać dobry projekt i pieniądze są jak najbardziej do zdobycia. |
|
Mnie jeszcze wliczają do mieszkańców Chełma, pomimo tego, że od lat mieszkam w Niemczech. Stały meldunek, to nie to samo co być i mieszkać w tym miejscu. Ja nawet rozliczam podatek w Niemczech. Powód? Bo tu zarabiam i... nie golą z pieniążków tj. w Polsce. Co do przyrostu ludności w Lublinie. A czemu tu się dziwić? PiS nic nie zrobił, by było tak jak w Niemczech. W Bawarii ulgi dla firm są wredy, gdy dzialalność zakladana jest z daleka od Monachium. I im większa wioska, tym więcej ulg. Dzięki temu stolica regionu nie jest tak bardzo zakorkowana, a okoliczne miejscowości przejmują zadania. Poza tym znacznie wygodniejsze jest takie życie. Bez korków, kilkanaście ofert pracy w promieniu 10km. A co jest w Chełmie? Jedna, dwie oferty pracy dziennie?!!! Trzecie miasto w REGIONIE?! Sami zerknijcie na stronę PUP CHEŁM. To fakt, że PiS zrobił olbrzymi błąd wspierając wylęgarnie lemingów. Zamiast pakować całą gotówkę tylko w regiony mu przychylne. Dlatego Chełm, Zamość...itd. ciągle traci. Lublin już bez wsparcia sam się napędzi. PO tam całą kasiorę słało. Szkoda tylko, że na lubelszczyźnie jest tylko jeden taki ośrodek. W Bawarii KAŻDE miasto, czy miasteczko jest na dużym PLUSIE. Co ciekawe ja wraz z żoną jestem zliczany do mieszkanców tutejszej gminy. Mam tu pracę, płacę podatki, mam prawo wyborcze... To i mnie zliczają.To wynika trochę z infrastruktury, która w Niemczech jest bardzo dobra. Mam znajomego w okolicy Hamburga. To działa dobrze w obie strony, ludzie potrafią nawet 50-80 km dojeżdżać do pracy do dużego miasta, z drugiej strony firmy by uciec przed większymi kosztami prowadzenia potrafią rejestrować się daleko od miast. W Anglii bardzo często zakłady przemysłowe lokują się z dala od wielkich aglomeracji typu Londyn, Birmingham, Manchester. Dlatego, że jest jak dojechać. O infrastrukturze na Lubelszczyźnie szkoda było gadać 5-10 lat temu, a i dzisiaj mimo S17 i powstającej S19 dużo brakuje. |
|
Jeżeli prostej analogii nie rozumiesz, to już twój problem. Z grzeczności pominąłem usunięcie ponad 107 stron w raporcie z inwentaryzacji przyrodniczej Górek Czechowskich i ponad 2,6 tysiąca formularzy/interesariuszy uwag do ponownego wyłożenia SUiKZP Lublina. Każda myśląca istota potrafi zrozumieć, co autor analogii miał na myśli.To jak z drzewami, terenami zielonymi i zanieczyszczeniem powietrza. W pierwszym przypadku wystarczy podawać ilość pozwoleń na wycinkę bez wskazania sztuk ogółem i liczbę nowych nasadzeń, w drugim przypadku zakwalifikować do takich terenów cmentarze usiane marmurem, lastriko i betonowymi alejkami, a w trzecim podawać pomiary poziomu pyłów z pominięciem stacji, które nie są na utrzymaniu Gminy Lublin. Na wszelki wypadek, gdyby ktoś chciał to zweryfikować, to wystarczy ocenzurować zapisy AV tematycznych sesji Rady Miasta, a w protokołach podawać, że "wypowiedź nieczytelna". Na ostatniej sesji nadzwyczajnej ws. Górek Czechowskich i wycinek drzew takich "wypowiedzi nieczytelnych" w protokole było tylko... siedemdziesiąt jeden.Widzę, że pisowskiego propagandzistę Andrzeja F. fakt, iż w Lublinie przybyło mieszkańców zabolał do tego stopnia, że aż musiał wejść i o drzewach nasmarować. Śmieszna sprawa, ale cóż, "Haters gonna hate". |
|
Liczba mieszkańców Lublina tez ubywa przez miesiąc ubyło 287 osób. Pozdrawiam mieszkaniec Warszawy Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 29.02.2020r. na pobyt stały: 320403 Liczba osób zameldowanych na terenie Lublina ogółem- stan na dzień 31.03.2020r. na pobyt stały: 320116 Źródło Lublin.eu
|
|
RADOSŁAW SZCZĘCH PÓJDŹ DO ŁOPATY A NIE PISZESZ BZDURY W INTERNECIE MELEPETO. Aktualna liczba mieszkańców Lublina wynosi 320 116 a nie 339 784 sprawdz redaktorku najpierw a potem pisz.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|