Pakować i gonić pomarańczowy CH
|
|
raz sierper, raz młotem
|
|
Gwoli nieprzypomnienia dzieciakom od pioruna - naklejanie czego kolwiek na czyjejś własności podpada pod kodeks karny - niszczenie mienia :)Oczywiście lepiej podpalić mieszkanie , tak tak dobyła prowokacja, policja też sama w siebie racami strzelała i brukiem też sami się obrzucili |
|
raz sierper, raz młotempisowską chołotę ? |
|
Mam nadzieję, że Policja stosownie się przygotuje. Jak i co ma mieć ze sobą wie już z wczorajszej akcji na MN. Swoją drogą to miłe panie zacznijcie od naklejek na własnym czole. Będą widoczne i nie naruszą niczyjej własności, ani też nie narażą podatników na koszty związane ze sprzątaniem tego śmietnika, jaki stworzycie.
|
|
Scenariusz wielokrotnie powielany od czasów podpalenia Rzymu.Gwoli nieprzypomnienia dzieciakom od pioruna - naklejanie czego kolwiek na czyjejś własności podpada pod kodeks karny - niszczenie mienia :)Oczywiście lepiej podpalić mieszkanie , tak tak dobyła prowokacja, policja też sama w siebie racami strzelała i brukiem też sami się obrzucili |
|
Nie mają zajęcia. Gapienie się non stop w smartfona i czytanie, słuchanie ogłupiających treści nie wystarcza. Tu można się " wyżyć", poszpanować potem. Ćmy do ognia
|
|
I znowu totalniakom nie wyszło, ruchawka wściekłych macic wygasa ,ruchawice przechodzą do partyzantki
|
|
Jak was, zlapie sikuty, na moim osiedlu to bedziecie musieli Wypier...ac bo obicie facjaty I przekopka okrężnicy murowana :-). Szczęść Boże
|
|
Jak was, zlapie sikuty, na moim osiedlu to bedziecie musieli Wypier...ac bo obicie facjaty I przekopka okrężnicy murowana :-). Szczęść BożeI znowu prezentujesz typowo "polskokatolicką" miłość bliźniego. |
|
George Soros pokryje finansowo mandaty jakie z pewnością posypią się za takie akcje? Te środowiska są przez niego wspierane, to miliarder, stać go na płacenie mandatów, policja z pewnością się wzbogaci. Piszę ku ostrzeżeniu - Lublin jest z tych miast, które mogą być atakowane z niebywałą zapalczywością i zawziętością, to miasto było i jest oazą spokoju, gdzie konserwatyzm, tradycje są silne, nie podoba się to jednak wojującemu feminizmowi i lewicowcom mocniejszego kalibru, to miasto zawsze było solą w oku dla lewej strony polityki, tym bardziej, że lewica pod względem poparcia na Lubelszczyźnie ma bidę z nędzą, sejmik województwa co prawda przejął PIS( PIS jest partią socjalistyczną, programowo lewicową, zaś światopoglądowo centrowo-konserwatywną, programowo do SLD tzw. Zjednoczonej Prawicy blisko, tylko, że elementy komunistyczne odrzucili definitywnie oraz wszystko to, do czego mieliby pewność, że ludzie tego nie chcą - czyli walki z wiarą i kościołem, feminizmu, LGBTQ+, gender, aborcji, eutanazji, związków partnerskich, w tym jednopłciowych z możliwością zawarcia przez nie małżeństwa oraz adopcji przez takie pary dzieci, antykoncepcji - słowem ludzie definitywnie nie chcą polityk mających na celu realizację stopniowo acz systematycznie rewolucji wedle programu 10-punktowego Alice Bailey), natomiast w radzie miasta Lublin większość ma Koalicja Obywatelska, prezydent też jest z ramienia KO. Po ostatnich wyborach samorządowych niebywałego kopa w zadek dostał PSL, wpływy tej partii w mieście drastycznie stopniały, aczkolwiek w radzie miasta są jeszcze osobistości reprezentujące tą frakcję, oprócz PO, bo rada miasta Lublin jak zaznaczyłem ma przewagę po stronie PO(KO)-PSL, PIS zazwyczaj przegrywa w głosowaniach, bo nie ma większości. Szkoda tylko, że do głosu nie mogą dojść żadni przedstawiciele frakcji wolnościowej(Wolność), demokracji bezpośredniej( Kukiz '15), nie mówiąc o narodowcach( Ruch Narodowy). Miasto jest takie centrowe, chadeckie ale brakuje takiego głosu mocniejszego, zdecydowanego, jakiś wizji, pomysłów, koncepcji na zmiany ale wszystko na zasadzie dobro obywateli najważniejsze a nie realizacja i kurczowe trzymanie się polityk UE i wykonywanie podejrzanych agend zrównoważonego rozwoju 2030, zielonego ładu i innych socjalistyczno-lewicowo-komunistycznych wymysłów by wymierzać ekologię, ekonomię, prawa wszelakie przeciwko ludziom a nie by im służyć. Dobrze by się stało gdyby Lublin miał po najbliższych wyborach do samorządu jakieś wolnościowe osobistości w radzie miasta, tak jakoś czuję, że do prawicy wolnościowej ludzie w mieście się bardziej przekonują, prawica narodowa jest popularna ale troszkę mniej, o Kukizie '15 na Lubelszczyźnie nic nie słychać za bardzo.Ty masz jakieś parcie na klawaiturę? Nie potrafisz się wypowiedzieć krótko i na temat? "George Soros pokryje finansowo mandaty jakie z pewnością posypią się za takie akcje? Te środowiska są przez niego wspierane" - masz na to jakieś dowody? "to miasto było i jest oazą spokoju, gdzie konserwatyzm, tradycje są silne" - dodaj jeszcze, że średni poziom wykształcenia jest na niskim poziomie, a kler nadzwyczaj dużo może. "PIS jest partią socjalistyczną, programowo lewicową, zaś światopoglądowo centrowo-konserwatywną, programowo do SLD tzw. Zjednoczonej Prawicy blisko, tylko, że elementy komunistyczne odrzucili definitywnie oraz wszystko to, do czego mieliby pewność, że ludzie tego nie chcą - czyli walki z wiarą i kościołem, feminizmu, LGBTQ+, gender, aborcji, eutanazji, związków partnerskich, w tym jednopłciowych z możliwością zawarcia przez nie małżeństwa oraz adopcji przez takie pary dzieci, antykoncepcji - słowem ludzie definitywnie nie chcą polityk mających na celu realizację stopniowo acz systematycznie rewolucji wedle programu 10-punktowego Alice Bailey" - a mogłeś t wszystko zawrzeć w krótkim stwierdzeniu, że PiS, to populiści. "PIS jest partią socjalistyczną, programowo lewicową, (...) tylko, że elementy komunistyczne odrzucili definitywnie" - tak, widać po takich członkach PiSu, jak panowie Piotrowicz, Kryże i wielu innych. |
|
I znowu totalniakom nie wyszło, ruchawka wściekłych macic wygasa ,ruchawice przechodzą do partyzantki"Totalniacy" to raczej ci, którzy mają rząd, sejm, trybunał, prezydenta i chcą wolę 1/3 głosującego narodu narzucić wszystkim. |
|
Wypalać rozgrzanym żelazem pioruna na czole po partyzanckuJaki mściwy... pewnie obłąkany zwolennik dopatrywania się w paru komórkach człowieka. To zaś by wskazywało na środowisko pp. Rydzyka, Godkowej i Konfederacji. |
|
@ -felipe_96.
"na każdy mój wpis musisz reagować, ja cię nie nachodzę, to ty nachodzisz mnie" - chłopcze - ty czasem na jeden mój wpis przygotowujesz kilka! Ja wiele twoich olewam, zwłaszcza, gdy próbujesz mnie ewangelizować. ""masz na to jakieś dowody?" - No kto inny jak nie on wspiera tzw. Open Society( Społeczeństwo Otwarte), marsze LGBTQ+, marsze feministyczne" - czyli nie masz dowodów, tak sobie po prostu plujesz. ""dodaj jeszcze, że średni poziom wykształcenia jest na niskim poziomie" - tego nie wiesz, nie masz na to dowodów" - badania okołowyborcze doskonale pokazują, kto głosuje na PiS. ""a kler nadzwyczaj dużo może." - tego też nie wiesz, nie wiadomo co rozumiesz przez to, że twój ulubiony kler nadzwyczaj dużo może, po co tak bezsensownie atakować?" - to nie atak, to stwierdzenie faktu. I owszem, wiem to. Z doświadczeń osobistych, działań społecznych (moich, nie kleru) i pracy zawodowej. "populizm bywa widoczny w działaniach propagandowych PIS i ich telewizyjnej stacji TVP, ale czy po stronie PO(KO) i ich stacji TVN nie jest podobnie tylko, że w przeciwną stronę?" - jak może być podobnie tylko w przeciwną stronę w kwestii populizmu??? "SLD o ile wiem jako postkomunistyczna lewica jest partią, która jest spadkobiercą po działaniach PZPR" - podejrzewam, że w strukturach PiSu jest dziś więcej postPZPRowskich działaczy, niż w SLD, ale to tylko moje przypuszczenia. "kpią sobie w żywe oczy, komunizm, klasa robotnicza, socjalizm, sierpy i młoty, kult ludzi pracy, propaganda, cenzura, manipulacje, wychwalanie komunistycznych katów jak Marks, Lenin, Stalin na wiecach "wolnościowych"" - podaj przykłady takich działań członków SLD. "ulice od imion i nazwisk działaczy komunizmu jak Marceli Nowotko, Feliks Dzierżyński, Róża Luksemburg" - wskaż, gdzie się w Polsce takie ulice ostały? Zostały nierzadko zastąpione przez patronów typu tzw. żołnierzy wyklętych (zwykle bandziorów), albo mniej wyklętego, ale miernego w swoich działaniach na ostatnim stanowisku w życiu Lecha K. "układy i znajomości by mieć lepsze posady" - wypisz, wymaluj: PiS. "byleby tylko ludzie żyli z kompletnego minimum i dostawali ochłapy, by się nacieszyli byle szynką, pasztetem, kaszanką" - a lepiej jest, jak - tu niedokładny cytat - ludzie będą za***ać za miskę ryżu??? "brak podstawowych swobód jak prywatność, wolność słowa, wolność prasy, patrole milicyjne, pałowanie opozycji" - całkiem sprawnie idzie ci opisywanie PiSowskiej rzeczywistości.
|
|
@ ___K___ : "chłopcze - ty czasem na jeden mój wpis przygotowujesz kilka!" - wybacz ojciec, że próbuję udzielić możliwie najbardziej wyczerpujących odpowiedzi na twoje dywagacje, poza tym albo rozmawiasz ze mną normalnie( bo zakładam, że tak chcesz) albo z wyższością zwracając się do mnie per "chłopiec", jeśli tak, to kończymy dyskusję, bo moją intencją nie jest wcale wymądrzanie się i traktowanie kogoś kto ma inne zdanie z wyższością. "Ja wiele twoich olewam" - Widzisz a ja nie, tolerancyjny jestem jak na faszystę nieprawdaż? :-) . "gdy próbujesz mnie ewangelizować." - nie jestem księdzem by cię ewangelizować, a jeśli wyczuwasz próby z mojej strony "ewangelizacji" to tylko wtedy kiedy próbuje cokolwiek cię uświadomić i poruszyć( choć dajesz mi dowody, że to niewykonalne, bo sam wówczas stawiasz taki mur, którego przeskoczyć się nie da) i to nie jest ewangelizacja, a tylko subtelne próby zaznajamiania cię z pewnymi prawidłowościami( które ty i tak zanegujesz). "czyli nie masz dowodów, tak sobie po prostu plujesz." - Za Open Society stoi właśnie on, tęczową rewolucję też wspiera, krzywo pojmowane tolerancje, równości i tak dalej, on zawsze coś tam dorzuci do tych marszy feministycznych, równości i tak dalej, jeśli to nazywasz pluciem, że stwierdzam tylko oczywistości to w takim razie co byłoby dla ciebie obelgą? Boję się nawet pomyśleć.Nie trzeba być księdzem, by ewangelizować. Po drugie nie próbuj mnie zaznajamiać z kwestiami, które znam, a które sam odrzuciłem. Gdzie tu sens twoich działań? Pytałem cię o dowody na finansowanie protestów kobiet, a nie ogólniki. |
|
@ -felipe_96.
Nie odnosiłem się do pojedynczych wyborców, tylko do średniej. Słyszałeś coś statystyce i badaniach? PiS jest populistyczny, jak nikt inny. Nie wiesz, co zrobiłaby lewica po dojściu do władzy, bo patrzysz na tę stronę sceny politycznej wyjątkowo krzywo i opierasz się jedynie na domysłach i uprzedzeniach. Piszesz też, że lewica "dążyłaby za wszelką cenę by wdrażać ustawy o wybitnie lewicowym światopoglądzie, chciałaby wdrażać wszystko to czemu ludzie ewidentnie są przeciwni". Jakaś garstka ludzi zapewne jest przeciwna, ale też wszystkie inne ugrupowiania po zdobyciu władzy również wprowadzają ustawy zgodne ze swoim programem? Czemu więc bijesz w lewicę? PiS wdraża - po przysłowiowych trupach - szereg regulacji, którym też ludzie są przeciwni, ale gdy chodzi o zaostrzenie prawa aborcyjnego ciebie to akurat nie razi. Więc czemu znowu walisz w lewicę? To jakaś obsesja! Ruch był Palikota, a nie mój. Zagalopowałeś się. "bo ty wszystko wiesz, jesteś bardzo nieomylny" - wiem dużo, bo interesuję się wieloma sprawami. "działania społeczne rozumiałbym przez to, że prawdopodobnie jesteś jakimś aktywistą/działaczem na rzecz środowisk lewicowych, a one często lubują się w atakach na kościół, księży i na wiarę" - ty naprawdę jesteś biedny emocjonalnie. Nie, nigdy nie byłem członkiem żadnej partii, nie angażowałem się działalność polityczną, ale z prawa wyborczego korzystam regularnie. I nie stawiaj znaku równości pomiędzy krytykowanie kleru i atakami na wiarę. Jak to zrozumiesz, to możemy na ten temat dalej polemizować. "Co tak nadzwyczaj dużo może w mieście Lublin kler, że wzbudza to twoje obawy i zbulwersowanie? Ja nie dostrzegam niczego nadzwyczajnego" - już dawno stwierdziłem, że nawet nie chcesz dostrzegać. "populizm może być nie tylko prawicowy, konserwatywny ale także lewicowy, liberalny, nie przypisuj populizmu tylko do jednej strony politycznej barykady" - nie pisałem, że populizm jest obcy innym środowiskom - przeczytaj sobie tamten fragment jeszcze raz. "jeżeli ktoś miał mroczną przeszłość ale się z niej rozliczył i w pełni oczyścił to może być w PIS-ie" - pan Piotrowicz się rozliczył, oczyścił? Twoje podejście jest typowe dla ludzi zaślepionych jedną ideą. Piszesz, że to ja się otaczam murem, że stawiam opór. To ty jesteś niezdolny do jakichkolwiek kompromisów. "Jednak jako, że pokolenia pamiętające PZPR i wiernie mu służące to obecnie mocno wiekowe dziadki" - ja pamiętam PZPR, a wiekowym dziadkiem ine jestem. A co do wiernej służby - co widzisz złego w tym, że ktoś wiernie wspiera bliskie mu idee? ty robisz to samo w kwestii wiary, pawda? A, pewnie zaraz napiszesz, że to co innego, że wiara jest dobra, a lewica zła? "dla lewicy zawsze patrioci będą bandziorami, żołnierze wyklęci tym bardziej" - doskonały przykad na wierność ideom, a nie faktom. Brak wiedzy, chłopcze, brak wiedzy. Poczytaj sobie prawdziwe zeznania ofiar Rajsa, czy Zapory i ich oddziałów. Jeszcze żyją ostatni ludzie, którzy pamiętają ich "walkę". Wielu tej walki nie przeżyło... I nie byli to ludzie wspierający kogokolwiek, a Polacy, którzy chcieli spokojnie żyć i gospodarować po wojennej zawierusze. Powoływanie się na Piłsudskiego też bywa dość ryzykowne w takich kwestiach...
|
|
"albo mniej wyklętego, ale miernego w swoich działaniach na ostatnim stanowisku w życiu Lecha K." - Nie musisz lubić ś. p Lecha Kaczyńskiego, prezydenta RP w latach 2005-2010, ale szacunku trochę by się przydało, a nie pomijać jego nazwisko jakoby to był jakiś bandzior, zbrodniarz. Na pewno był dużo lepszym prezydentem niż Bronisław Komorowski czy Lech Wałęsa. Polska w okresie 2005-2010 była zdecydowanie mniej podzielona poglądowo, spokojna i było dużo więcej optymizmu( pomimo smutnego faktu, że w 2005 roku odszedł papież Polak). wtedy było dużo normalniej niż w obecnych czasach. "wypisz, wymaluj: PiS." - nie tylko się to w PIS zdarza, tak było za wszystkich rządów, odkąd tylko nastąpiła nocna zmiana, układy i znajomości by mieć lepsze posady to jest klasyk w całej Polsce, nie jesteś dzieckiem resortowym?, nie masz znajomości? nie masz dawnych korzeni z poprzedniego ustroju?, jesteś zwykłym szarakiem, przeciętniakiem? Sorry na lepsze fuchy i posadki nie masz co liczyć, nie ważne nawet czy mógłbyś coś ciekawego i korzystnego przedsięwziąć - nie możesz nic, a jeszcze tylko mogą zrobić tak, że twoje pomysły sobie podebrać i wykorzystać a ty nie dostaniesz za to złamanego grosza. "a lepiej jest, jak - tu niedokładny cytat - ludzie będą za***ać za miskę ryżu???" - jak się domyślam chodzi o słowa premiera obecnego rządu? fakt ostro przegiął z tym słownictwem, ale odsyłam: wpolityce.pl/polityka/417210-jak-to-bylo-z-miska-ryzu-tak-zmanipulowano-slowa-pmm "całkiem sprawnie idzie ci opisywanie PiSowskiej rzeczywistości." - bardzo zabawne, wolność słowa? jest, wolność prasy? jest. patrole policyjne?(milicji już nie ma) są( muszą być podczas ochrony marszy zarówno tych kojarzonych z lewą jak i z prawą stroną), pałowanie opozycji? - serio? bez powodu nikt nikogo pałką nie zdzieli, zwracam uwagę, że w tym punkcie akurat sporo racji może być, bo to jak policja potraktowała uczestników Marszu Niepodległości to była hańba i to nie była opozycja a ludzie zwykli, związani z różnymi środowiskami prawicy, wolności, w tym także wyborcy PiS.Naprawdę L. Kaczyński był prezydentem w latach 2005-2010? Zapomniałeś jeszcze dodać po PiSowsku i po kościółkowemu "prof.". Daruj sobie takie wstawki - doskonale wiem. Co więcej - ty miałeś podczas tej prezydentury zaledwie 9-14 lat, więc realnie niewiele rozumiałeś z tego, co działo się na scenie politycznej. A czy był lepszym prezydentem od wymienionych? Po części się zgodzę. Ale też był prezydentem mało aktywnym, miernym. Za to miał zaletę nie zaogniania konfliktów i nawet prawa aborcyjnego nie ruszył, a jego żonę Rydzyk przy tej okazji wyzwał od jakichś diabłów, czy innych szatanów. "nie jesteś dzieckiem resortowym?, nie masz znajomości? nie masz dawnych korzeni z poprzedniego ustroju?, jesteś zwykłym szarakiem, przeciętniakiem? Sorry na lepsze fuchy i posadki nie masz co liczyć, nie ważne nawet czy mógłbyś coś ciekawego i korzystnego przedsięwziąć - nie możesz nic, a jeszcze tylko mogą zrobić tak, że twoje pomysły sobie podebrać i wykorzystać a ty nie dostaniesz za to złamanego grosza" - nie każdy chce siedzieć na państwowej osadce. Znam masę ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z jakąkolwiek polityką, a zrobili kariery. Ale w biznesie, ine w administracji. wpolityce.pl -też mi źródło prawd objawionych :-) "bez powodu nikt nikogo pałką nie zdzieli" - a jeszcze chwilę temu pisałeś orzekomych prowokacjach... Brakuje spójności w twoich wpisach. |
|
@ ___K___ : "Nie trzeba być księdzem, by ewangelizować." - ja nie ewangelizuje, mówienie o religii to nie ewangelizacja, ewangelizacją byłoby gdybym ci cytował fragmenty z Pisma Świętego. "Po drugie nie próbuj mnie zaznajamiać z kwestiami, które znam, a które sam odrzuciłem." - już powtarzałeś to, że odrzuciłeś kwestie wiary - los oceni czy postąpiłeś słusznie, a może przypadek lub wydarzenia jakieś w twoim życiu sprawią, że kiedyś zmienisz zdanie( o ile nie będziesz rzecz jasna tak się zatwardzał i zapierał). "Gdzie tu sens twoich działań?" - Jeśli go nie dostrzegasz to najwidoczniej chodzisz z zamkniętymi oczami i nic kompletnie nie wynosisz z naszej dyskusji - nic a nic, nawet inteligentny z ciebie facet, szkoda tylko, że prezentuje tak wysoce ignoranckie i negacyjne podejście. "Pytałem cię o dowody na finansowanie protestów kobiet, a nie ogólniki." - Protesty kobiet są wspierane finansowo przez organizacje, stowarzyszenia, fundacje tożsame z lewą stroną polityczną, a właśnie NGO-sy dostają dofinansowanie m.in od Georga Sorosa, jednak on sam nie będzie finansował i wydawał pieniędzy jeżeli stwierdzi, że tylko na tym traci i nic nie zyskuje, jednakże, gdyby władzę w kraju objęła Lewica wówczas rządzący ze środków państwowych finansowali hucpy m.in z marszami feministycznymi i LGBTQ+ a wspominany miliarder wsparłby działania mające na celu tą rzekomą "demokratyzację" i "społeczeństwo otwarte".Zgodnie ze Słownikiem Języka Polskiego ewangelizacja, to propagowanie głównych kanonów wiary chrześcijańskiej, a przede wszystkim nauki o Jezusie. Nie ma tu nic o cytowaniu Pisma Świętego. A ty co chwilę wchodzisz w mentorski ton o zabarwieniu religijnym i próbujesz mnie nawracać. Nie kijem, nie mieczem, ale słowem. "wysoce ignoranckie i negacyjne podejście" - ale potrafię to uargumentować bez podpierania się wiarą i brakiem dowodów. "Protesty kobiet są wspierane finansowo" - zryw był całkowicie spontaniczny, niepotrzebne były do tego żadne pieniądze. "dostają dofinansowanie m.in od Georga Sorosa" - teraz już "m.in.", a pisałeś, że to Soros finansuje. Nie podajesz konkretnych faktów, tylko przypuszczenia. "jednak on sam nie będzie finansował i wydawał pieniędzy jeżeli stwierdzi, że tylko na tym traci i nic nie zyskuje, jednakże, gdyby władzę w kraju objęła Lewica wówczas rządzący ze środków państwowych finansowali hucpy m.in z marszami feministycznymi i LGBTQ+ a wspominany miliarder wsparłby działania mające na celu tą rzekomą "demokratyzację" i "społeczeństwo otwarte"." - OK, to napisz, co on wtedy zyska na tych "inwestycjach"? |
|
(...) "Jakaś garstka ludzi zapewne jest przeciwna" - garstka ludzi jest przeciwna światopoglądowym rewolucjom lewicy? wątpię, w kraju w którym tradycje, konserwatyzm, wiara i prawicowość mają wyjątkowo duży poziom poparcia. "ale też wszystkie inne ugrupowiania po zdobyciu władzy również wprowadzają ustawy zgodne ze swoim programem?" - zgodne ze swoim programem naturalnie, że wprowadzają(lub wprowadzać chcą - lecz nie zawsze uzyskują wsparcie dla swoich przedsięwzięć), wprowadzanie ustaw ze względu na program to co innego niż wprowadzenie ustaw ze względu na światopogląd. "Czemu więc bijesz w lewicę?" - bo tylko ona najbardziej dąży do liberalizacji światopoglądów( niestety Koalicja Obywatelska zdaje się często przyłączać do narracji Lewicy, pomimo faktu, że KO-wcy często uznają się za centrystów, chadeków - sami sobie przeczą). "PiS wdraża - po przysłowiowych trupach - szereg regulacji, którym też ludzie są przeciwni" - Zgadza się, toteż nie trzymam po całości ich strony, zachowując rezerwę i dystans do ich działań, bo nie wszystko co robią jest zawsze takie prawe i sprawiedliwe. "ale gdy chodzi o zaostrzenie prawa aborcyjnego ciebie to akurat nie razi." - zaostrzenie prawa aborcyjnego byłoby wtedy kiedy usunęliby przesłankę, że i z gwałtu ciąże przerwać można. Mnie to w ogóle nie razi, bo jestem za obroną każdego życia - jak już mówiłem każdy ma prawo do życia czy biały czy czarny czy innego koloru skóry czy rodzi się hetero czy homo czy wreszcie jest sprawny czy niesprawny(mniej lub bardziej).Analizę PiSu dokonałeś naprawdę dobrą. Gratuluję! I nie dopatruj soę tu ironii!!! "zgodne ze swoim programem naturalnie, że wprowadzają(lub wprowadzać chcą - lecz nie zawsze uzyskują wsparcie dla swoich przedsięwzięć" - i to właśnie spotkało PiS za grzebanie przy ustawie antyaborcyjnej. "zaostrzenie prawa aborcyjnego byłoby wtedy kiedy usunęliby przesłankę, że i z gwałtu ciąże przerwać można" - czyli co, usunięcie przesłanki o wadach letalnych nie jest zaostrzeniem? Więc czym? |
|
"Więc czemu znowu walisz w lewicę?" - ty zaś walisz w "kler", kościół, prawicę i widzisz tylko samiutkie negatywy, uwiera ci konserwatyzm, tradycje, a manifestujących na Marszu Niepodległości nazywasz nazistami, faszystami wszystko jak leci ładując do jednego wora. "To jakaś obsesja!" - ty zaś masz obsesję kiedy używasz często słów "kler", "klecha", pogardzasz świętymi, pogardliwy masz stosunek do wiary, kościoła - to jest obsesja wynikająca z wojującego ateizmu, którego niejednokrotnie się dopuszczasz. "Ruch był Palikota, a nie mój. Zagalopowałeś się." - A gdzie ja napisałem, że ruch Palikota był twój?, partia nazywała się "Twój Ruch", nie bierz wszystkiego tak dosłownie, nie nie zagalopowałem się. "wiem dużo, bo interesuję się wieloma sprawami." - ja też interesuję się wieloma sprawami i jak na młody wiek sporo wiem( ty uważasz, że nic nie wiem, że nie mam pojęcia, nie mam doświadczenia) ale nie udaję nieomylnego i wszechwiedzącego, nie wywyższam się a dyskutuję, po prostu argumentując swoje racje. "ty naprawdę jesteś biedny emocjonalnie." - ty za to obfity emocjonalnie - dobre. "Nie, nigdy nie byłem członkiem żadnej partii, nie angażowałem się działalność polityczną" - To akurat dobrze, ja też trzymam się z daleka od działalności politycznej i członkiem żadnej partii nie jestem. "ale z prawa wyborczego korzystam regularnie." - ja również, odkąd tylko skończyłem pełnoletność, prawo wyborcze to fundament demokracji, marnotrawstwem byłoby z niego nie korzystać. "I nie stawiaj znaku równości pomiędzy krytykowanie kleru i atakami na wiarę." - Spoko( wiem, że to dwie zupełnie odrębne kwestie), ty mam nadzieję krytykujesz tylko "kler", a więc raczej jesteś z tych umiarkowanych lewicowców, natomiast jeśli krytykujesz także wiarę to jesteś już skrajnym lewicowcem, tamci są wybitnie antyreligijni( antyklerykalni tym bardziej) i przejawiają większe skłonności ku wyzywaniu rozmówcy mającego inne zdanie niekiedy posługując się obraźliwymi epitetami i określeniami."ty zaś walisz w "kler", kościół, prawicę i widzisz tylko samiutkie negatywy, uwiera ci konserwatyzm, tradycje, a manifestujących na Marszu Niepodległości nazywasz nazistami, faszystami wszystko jak leci ładując do jednego wora." - ależ nie! Krytykuję księży, ale ine wiarę. Krytykuję prawicę za wpieprzanie się w moje życie. Nazywam nazistów nazistami i faszystów faszystami, nigdzie nie określiłem tak wszystkich uczestników marszu niepodległości. "Kler" to ogół duchowieństwa, nie ma w tym nawet cienia pejoratywnego znaczenia. Nie gardzę wiarą, ale religia nie ma u mnie wielkiego poważania. Wiara, to nie to samo, co religia. OK, faktycznie to był Twój Ruch - sorry za niezrozumienie. |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|