Witam wszystkich!
Ostatnio znalazłem serwis plikostrada.pl. Chciałem akurat pobrać plik, którego nie mogłem znaleźć nigdzie indziej. Postanowiłem założyć konto. Zakładając konto podałem fałszywe dane (tj. powpisywałem w imieniu, nazwisku, adresie przypadkowe znaki) jedyną prawdziwą rzeczą, którą podałem to e-mail. Chwilę później wpisując w google "plikostrada" znalazłem wiele artykułów, że serwis opiera się na tej samej zasadzie co pobieraczek.pl.
Od razu wysłałem maila z prośbą o anulowanie umowy pod adres pomoc@plikostrada.pl (klikając zakładkę kontakt otwiera się pusta strona, ten adres znalazłem dopiero w zakładce "wsparcie"). Jednak boję się, że nie otrzymam odpowiedzi (jak już czytałem w innych przypadkach).
Mam pytanie: Czy będę musiał tym oszustom płacić tak dużą kwotę? Przypominam, że podałem fałszywe dane, jedynie mój e-mail był prawdziwy.
Wiem, że jestem kretynem nabierając się na coś takiego, ale proszę jedynie o sensowne odpowiedzi i o nie krytykowanie.
Z góry wszystkim uprzejmie dziękuję.
|
|
Ja miałem kiedyś problem z pobieraczkiem. nie przeczytawszy regulaminu założyłem konto i po jakimś czasie się zaczęło. Najpierw mail-owo a później na adres korespondencyjny bo akurat ja podałem prawdziwy. I zaczęły przychodzić jakieś ponaglenia do zapłaty później jeszcze jakieś odsetki doliczali, sądem straszyli i takie tam. Ale szczerze powiedziawszy olałem sprawę i pobieraczek się zwinął. (Strona istnieje ale nie można się rejestrować.) A korespondencja po kilku pismach ustała jeszcze ma długi czas przed zwinięciem się firmy, tak więc moim zdaniem nie masz się czym przejmować.
|
|
jak dla mnie nic nie podawaj wyslales im taka notke o odstapieniu ? jak nie i jeszcze masz czas to to zrób i z twojej stRony to wszystko
|
|
Wczoraj wysłałem taką notkę na adres pomoc@plikostrada.pl
Niniejszym z zachowaniem 14 (czternastu) dni liczonych od dnia zawarcia umowy, odstępuję od zawartej przeze mnie Umowy o świadczenie usługi Plikostrada.
............................
Imię Nazwisko, e-mail
|
|
uwaga internauci plikostrada i pobieraqczek to są oszusci i złodzieje ci sami na 100%
|
|
www.dobre-programy.pl . klon pobieraczka !!!!!!!!!!!! Uważajcie.
|
|
Cytat ze strony plikostrada:
Zero inwigilacji! Pobieranie jest w 100% anonimowe!Zaraz obok widnieje formularz rejestracyjny, gdzie podajemy imię, nazwisko, datę urodzenia, adres pocztowy, numer mieszkania, telefon i cholera wie co jeszcze. A w regulaminie jest zapis, że za podanie nieprawdziwych danych grozi odpowiedzialność karna... CIEKAWE... |
|
Ja zrobiłem to samo , też nie podałem prawdziwych danych tylko przypadkowe litery . Napisałem do nich maila jak ktoś wyżej podał propozycje Niniejszym z zachowaniem 14 (czternastu) dni liczonych od dnia zawarcia umowy, odstępuję od zawartej przeze mnie Umowy o świadczenie usługi Plikostrada. I nie podałem nazwiska , nie odpowiedzieli .
|
|
No własnie też popełniłam ten błąd,podałam inne dane ale email jest prawdziwy napisałam że że odstępuje od umowy. Normalnie boje sie
|
|
Nagie dziewczyny zrobią dla Ciebie wszystko czego pragniesz! Nie wierzysz? Przekonaj się sam: http://wsad.it/gosc/erotyka_na_zywo
|
|
Słuchajcie pomocy a na jaki adres wysłać to, że odstępujemy od umowy?
Błagam odpiszcie
|
|
ludziska nic nie piszcie nic wam nie zrobia . A jak juz to jakis kiontakt musi byc ja jak wysylallem do pobieraczka ze chce odstapic to za dwa nid przychodzila mi wiadomoscze nie mozna dostarczy.... a podalem falszywe dane tylko meil był prawdziwy .... i w zyciu zadnego pisma nie dostałem bo i skad maja miec moje dane ?? dane osobowe sa poufne i jesli ich nei podaliscie to ich nie zdobęda a wchodzac z kazda osoba na droge sadową to szybciej splajtuja niz cos zarobia .
A po drugie kiedys był w telewizji nawet dokument o pobieraczku i jesli dziecko tam chyba do 14 roku zycia ( juz nie pamietam) rejestrowało to automatycznie sprawa wygasała bo nawet jakis sedzia albo awokat sie wypowiadał
NIE PŁAĆCIE IM !!!!!!!!!!!!!!!!! TO OSZUŚCI I NACIĄGACZE
a swoja droga to na tej pilkostradzie pisze jak wuł ,że 14 dni za darmo duzymi literami
|
|
Z własnej niewytłumaczalnej głupoty założyłam tam konto.
Właściwie automatycznie po tym wysłałam im emaila zgodnie z Regulaminem - a więc wkleiłam i wysłałam na jedyny adres email_owy, jaki podali na stronie oświadczenie o odstąpieniu od Umowy o świadczenie Usługi Plikostrada.
3 próby skończyły się informacją zwrotną, że podany adres nie istnieje - dopiero następnego dnia wiadomości teoretycznie dochodziły poprawnie - szkoda tylko, że bez odzewu.
Prosiłam o jakikolwiek kontakt z ich strony ( na stronie w końcu widnieje informacja, że ich "konsultanci" chętnie pomogą ) - prosiłam o potwierdzenie rozwiązania umowy.
Emaile z informacją o odstąpienie wysyłam codziennie – aż w końcu dzisiaj - prawie przy końcu okresu próbnego otrzymałam wiadomość potwierdzającą z ich strony rozwiązanie oraz podziękowanie za współpracę
|
|
A to piszesz o plikostradzie Lidia?
|
|
@mil
wysyłaj na adres pomoc@plikostrada.pl
Ja tak zrobiłem (jak już wcześniej pisałem) i dzisiaj dostałem maila od plikostrady z informacją o potwierdzeniu rozwiązania umowy, więc nie ma się czym przejmować,
@Ewa
Ja również podałem fałszywe dane, ale w porę zareagowałem i umowa została rozwiązana.
Pozdrawiam.
|
|
Jak wygląda pełna rejestracja? Ja nie potwierdziłam wiadomości, którą przysłali mi na email. Jednak wcześniej podałam dane, czy to oznacza, ze jestem zarejestrowana?
|
|
Ja w 2010 zarejestrowalem sie na pobieraczku i po 2 latach przyszedl list, że mam zaplacic ok. 100zł. Do tej pory nie zapłaciłem. Olac ich : P
|
|
z powodu głupiego filmu postanowiłam założyć tam konto, zarejestrowałam się oczywiscie dane byly falszywe bo wpisalam przypadkowe znaki, przyszedł link do aktywacji konta gdy w niego weszłam, wyskoczył błąd.. hm no trudno potem przyszedł mi e-mail że konto zostalo aktywowane, z hasłem i jak próbowałam się zalogować wyskakuje złe hasło a wszystko dobrze wpisuje. po kliknięciu przypomnij hasło wyskakuje nie znaleziono danych dla podanego adresu e-mail, to ja juz nie wiem czy mam tam konto czy nie.. owszem wiedziałam jakie beda tego konsekwencje bo juz mialam konto na pobieraczku i przychodzily mi duze kwoty lecz to olałam ale po prostu musialam obejrzec ten film( i tak nie obejrzałam) no i teraz się boje, że coś mogą zrobić. chciałabym odstąpić od tej umowy ale co konkretnie mam im napisać, doradźcie coś
|
|
Ja również założyłam konto na tym nieszczęsnym "portalu". I tak jak niektórzy wcześniej tutaj pisali, z zachowaniem 14 dniowego okresu wypowiedzenia zrezygnowałam z konta. Właśnie otrzymałam odpowiedź o rozwiązaniu umowy i zakończeniu współpracy. Jeśli kogoś to zainteresuj do mnie opisali z takiego oto adresu:noreply@plikostrada.pl. Myślę zatem, że zainteresowani powinni kontaktować się z nimi właśnie poprzez ten adres:)
|
|
Zamiast podawać swój adres email polecam kożystać ze strony niepodam.pl
|
Strona 1 z 101
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|