![]() |
WYBORY IDĄ CO TAM CHCIELIŚCIE WSZYSTKO WAM OBIECAMY ,ZOSTAWCIE NAS TYLKO PRZY KORYTACH
|
![]() |
Nie można by tak z Lublina do Warszawy?
|
![]() |
Dobre zamiast szybkiego PO-łączenia Lublin-Warszawa PO-biecujemy, PO-biecujemy trasę Lublin - Lubartów. A co......
|
![]() |
HAHAHA dobre sobie!!!! Żaden pociąg na trasie 25km, mający zatrzymywać się na kilku przystankach nie rozpędzi się do takich prędkości żeby po chwili hamować. Zaczyna się widać papka przedwyborcza a nasza lokalna prasa jeszcze temu przyklaskuje.
|
![]() |
Ha!Ha!-"Pic na wodę-fotomontaż"! Już miały być w tym roku we wrześniu(tzn.teraz) nowe trolejbusy,nawet takie,które mogą jeździć kilka kilometrów bez trakcji...-jak na razie obiecane są na wiosnę-a do wiosny to"Ho!ho! i jeszcze trochę!" i nie wiadomo co się może zdarzyć... Teraz obiecują szybką kolej do Lubartowa...
|
![]() |
nawet jesli to uruchomią, to trzeba jeszcze pokonac konkurencję busów.
Szanse mają jeśli co jakiś czas będzie jechał szynobus bez przystanków pośrednich - byle szybciej - coś takiego może znaleźć sporo chętnych, a poza tym oczywiście takie, które sie co przystanek zatrzymują, tylko takim prędkość dopuszczalna 120 nic nie daje
|
![]() |
A ty co tak PO, PO, PO? Jąkasz się, zacinasz? Nie jąkałaś się wcześniej. |
![]() |
Polskie PKP pozostawia wiele do życzenie. Wczoraj miałam "przygodę z PKP". Wracałam z nad morza. Przed wyjazdem kupiłam bilet na podróż powrotną z Koszalina do Lublina na godz 9:20. Udałam się na dworzec PKP w Koszalinie, gdzie Pani w kasie moim znajomym chcącym kupić bilety na podróż powrotną powiedziała że nie ma takiego pociągu. Oburzona podeszłam i pytam "jak to nie ma, jak ja mam bilet?". A Pani "pociąg został zdjęty, ostatni pociąg do Lublina odjechał o 7:50, pozostaje Państwu podróż na przesiadkę", no ale mówię co z moim biletem - a Pani na to - "zwrócimy 90% wartości biletu". W głębi duszy byłam oburzona, bo w końcu zostałam wyrolowana przez PKP i nawet 100% wartości biletu nie chcą mi zwrócić. Historia tym ciekawsza, że na rozkładzie pociągów w Koszalinie wisiała nadal informacja że ten pociąg jest, tylko w kasie usłyszałam, że gdzieś "w gablocie wisi kartka że pociąg jest zdjęty". Ale to jeszcze nie koniec, tej "przygody" - kiedy Pani miała mi już zwracać te 90% wartości biletu okazał się kolejny problem - za bilet zapłacono kartą - nie moją więc nie miałam jej przy sobie i co usłyszałam "nie mogę w tej chwili zwrócić Pani za ten bilet, pieniądze zostaną zwrócone na konto jak zgłosi się Pani z kartą, paragonem i biletem do dowolnej kasy biletowej". Musiałam zatem kupić nowy bilet i tu fart że będąc nad morzem nie straciłam całej zawartości mojego portfela i na ten bilet się nazbierało, bo aż strach pomyśleć jakbym wróciła do domu gdybym nie nazbierała na nowy bilet. I to wszystko dzięki komu? Dzięki PKP.
Ta historia ma dalszy bieg.... Dzisiaj zadzwoniłam na numer pod którym udzielają informacji na temat reklamacji w PKP InterCity, chcąc się dowiedzieć ile dni mam na to żeby zgłosić się z tą kartą, biletem i paragonem aby dokonali mi zwrotu kasy. I co usłyszałam? Pani najpierw stwierdziła że muszę to odesłać do Krakowa, co mnie znów oburzyło bo po pierwsze mam wydawać jeszcze na znaczki, a po drugie podobno karta była im niezbędna. Po chwili Pani stwierdziła że jednak w ciągu 7 dni oddadzą mi gotówkę w kasie i tu już kolejna sprzeczna informacja 100% wartości biletu.
Podsumowując: PKP nie dość że wprowadza w błąd pasażerów, to jeszcze ma nie doszkolonych pracowników. I tu w zaistniałej sytuacji powstaje moja opinia PKP jest chore i wymaga uzdrowienia
|
![]() |
CZUŚ W POWIETRZU ZBLIŻAJĄCE SIĘ WYBORY, BO POLITYCY ZACZYNAJĄ PLEŚĆ ANDRONY,JAK CO WYBORY!!CIEKAWE JAKI PROCENT NAIWNYCH NABIERZE SIE NA TE BAJKI"??W MEDIACH MÓWILI,ŻE NAWET 60%!!TYLE CHCE IŚC DO URN!!CO ZA TĘPY NARÓD!!
|
![]() |
http://lgk.cal.pl/categories.php?cat_id=195
Zdjęcia Pociągu z imprezy która odbyła się niedawno na tej linii.
A tu -> http://www.infowohyn.pl/ zdjęcia z wnętrza owego Pociągu.
|
![]() |
Zrobili by prędzej połączenie bezpośrednie z Rzeszowem. Stolica podkarpacia w przeciwieństwie do naszego Lublina się rozwija. Tam mają już międzynarodowe lotnisko, bezpośrednie loty do USA, dużo nowych firm a nie to co u nas...;( WŁADZA DO WYMIANY
|
![]() |
najciekawsze w tym wszystkim jest ze lubartow nie ma dworca pkp pociagi beda jezdzily z pod lubartowa hihi ciekawe ilu ludziom bedzie sie chcialo tak bawic pozdrowienia dla pkp
|
![]() |
a po co wogle polaczenia na ta wies takie?
|
![]() |
DWORZEC w LUBARTOWIE ISTNIEJE a SZYNOBUSY BĘDĄ DOJEŻDŻAŁY DO LOTNISKA W ŚWIDNIKU.BANDA MATOŁÓW.!!!!!!!
|
![]() |
A po co te 120 km /h. Zanim się rozpędzi będzie nowa stacja. Wystarczy aby jechał z szybkością 60
|
![]() |
Na razie nich uruchomia składy EZT ze świdnika do lublina, Stasina, Zemborzyc itd.
|
![]() |
przed wyborami wszystko można |
![]() |
To nie jest takie proste zmodernizować tor do "poziomu" prędkości 120km/h... -przede wszystkim trzeba "złagodzić" łuki,aby zakręty na torach nie były mniej ostre -mówiąc prościej: aby pociąg przy dużych prędkościach nie wypadł z toru na zakrętach. Aby to zrobić,to trzeba w wielu miejscach"wytyczyć"nowy teren dla toru kolejowego. Bzdury nam obiecują przed wyborami...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|