![]() |
Troll alert. Znowu bloki budujom. Monisia nie śpij - pora odpalić notesik z gotowcami o dewelorozwoju.
|
![]() |
Skandal jak do tego mogło dojść ? Gdzie jest cały ten cały zaprzyjaźniony ruch miejski na czele z szymkiem co malował na przystankach siusiaki ?
|
![]() |
Teraz już rozumiem, ta Biedronka zawsze mi kojarzyła się z barakami z Majdanka, a to ten sam styl architektoniczny. Aż dziwne, że Konserwator Zabytków tej perły architektury pohitlerowskiej nie ochronił przed deweloperami xD
|
![]() |
A po co Monika ma coś pisać, skoro was trolli pod dostatkiem. I o jaki dowcip się postaraliście. Deweloper się nie myli. Fakt, czegoś takiego w Lublinie nie było. Ale było coś podobnego. Niebieska szklana buda na dworcu PKP i takie szklane coś, co powstało obok Agaty. Wprost oczu nie można oderwać.
|
![]() |
Budynek całkiem niezły, a jeśli wykończą to nienajtańszymi materiałami, to nawet lepiej niż niezły ale...nie jestem przekonany czy zabudową każdej wolnej działki w tamtym rejonie to dobry pomysł urbanistycznie. Lublin potrzebuje takich inwestycji, ale raczej na obrzezach centrum, a nie w samym jego środku przez dogęszczanie. Lublin ma ładne i intensywnie zabudowane śródmieście, ale jednocześnie niewielkie powierzchniowo, więc lepiej byłoby je poszerzać stawiając takie budynki np wzdłuż solidarności/tysiąclecia albo między centrum a dworcem pkp, w ten sposób zwiększając urbanistyczne śródmieście... A tak to małe i ciasne śródmieście będzie jeszcze ciaśniejsze...
|
![]() |
Dzisiaj nie będzie ataku na dewelopera? A sorry zapomniałem, że ten deweloper z Warszawy jest z PiSu.Dokładnie, pięknie na tym przykładzie widać ilu jest tu trolli opłacanych w celu ataków wszystkiego wokół co nie jest związane z piss... |
![]() |
Proszę podać odległość linii zsbudowy budynku od Krawężnikw Wieniawskiej i Jasnej. W poprzedniej prezentancji projektu zwracałem uwagę, że - wtedy - linia zabudowy była skandalicznie niebezpiecznie blisko krawężników jezdni, co przy 8 kondygncjach gmachu uczyniłoby z dzisiaj dobrze oświetlonych ulic kamienne mroczne kaniony.
|
![]() |
Oby wyszło lepiej, niż przy Grottgera i Dolnej 3-go Maja; w tamtych przypadkach dobre projekty 'obezwładniono wizualnie', przemieniając ulice w 'studnie'. Dobry projekt architektoniczny wymaga przestrzeni - podobnie jak dama w sukni balowej lub elegant we fraku (ani autobus, ani taksówka w ich przypadku nie pomoże, ponieważ potrzeba sali balowej lub innego odpowiedniego pomieszczenia).
|
![]() |
^^
przy Grottgera wyszło dobrze - eleganckie budynki, dzięki którym stworzono pierzeję naprzeciw ściany csk....zabudowa pierzejowa w centrum to dobra rzecz, o ile zostawia się różne place i placyki "otwierające" przestrzeń. To raczej przy górnej 3 maja zmarnowano okazję - zamiast postawić tam ciąg kamienic, korespondujący z piękną pierzeją po zachodniej stronie, to postawiono jakiś luźno stojący barak szpitalny i również luźno stojący blok mieszkalny - tak to się buduje na przedmieściach, a nie w ścisłym centrum. Tak samo zmarnowano w ostatnich latach ul. Głęboką, która mogła być śródmiejską aleją równoległą do racłąwickich, ale pozastawianą ją luźno stojącymi klockami uczelni, oddalonymi od ulicy i pogradzanymi płotem...
|
![]() |
Nie wiem co napisać. łzy cisną mi się do oczu, dłonie drżą. To okropne że jakiś dewelocwaniak chce zmienić nasz krajobraz i zabrać nam miejsce-symbol tego co takie Polskie. Unikatowa architektura, artystycznie zagospodarowana przestrzeń marketingowa i dwa przybytki oddające ducha naszych czasów: Biedra i sklep z ekskluzywną odzieżą. I co w zamian? Błyszczące metalowe ściany i nowoczesna szklana i funkcjonalna bryła. Nie ma na to zgody - zróbmy coś. Może jakieś kości zakopmy, wykopmy czy coś..... Aktywiści z górek czechowskich - liczę na was. Że co? Nie macie czasu i że za daleko? I że wam nie zasłoni widoku?Cudownie napisane! Popłkałem się |
![]() |
Oby wyszło lepiej, niż przy Grottgera i Dolnej 3-go Maja; w tamtych przypadkach dobre projekty 'obezwładniono wizualnie', przemieniając ulice w 'studnie'. Dobry projekt architektoniczny wymaga przestrzeni - podobnie jak dama w sukni balowej lub elegant we fraku (ani autobus, ani taksówka w ich przypadku nie pomoże, ponieważ potrzeba sali balowej lub innego odpowiedniego pomieszczenia).Spokojnie, to tylko bóldup. Polecam maść. I kontrolę stanu nóg - pilnie. I nie napalajcie się tak strasznie, nie spinajcie d...agrafką - obaj z Moniem. I tak nie dacie rady... |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|