![]() |
A to dosyć ciekawe stwierdzenie, że urzędnicy stracili posady, bo nie znali prawa. Jak się czyta ogłoszenia dot. ofert pracy na stanowiska w urzędach to jakby podstawą jest znajomość prawa, szczególnie prawa administracyjnego. Czyżby zatem konkursy na stanowiska dyrektorskie powygrywały osoby, które mają mniejszą wiedzę od kandydatów do pracy?
|
![]() |
Ktoś się dziwi i łudzi ze konkursy w Lublinie wygrywają najlepsi?!!BZDURA!!!WYGRWAJĄ CI POD KTÓRYCH KONKURSY SĄ USTAWIONE!!
|
![]() |
Skoro urzędnicy nie znali prawa do czemu radni najpierw odwołali a później powołali tego samego w-ce marszałka województwa. To kpina PSL w prawa.
|
![]() |
Przecież wszyscy dorabiajai zasiadaja w jakichś radach, albo sa prezesami honorowymi za konkretna kase tylko skarbówka bieduje, żadnych dodatkowych dochodów , i wszystko opodatkowane. Apolicja nie płaci podatków , dorabia gdzie chce, po czterdziesce idzie na legalna emeryture etc itd .
|
![]() |
Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić ale w/g opinii wielu prawników i odnoszących się różnych sytuacji zwykłych obywateli to -nieznajomość litery prawa nie zwalnia od odpowiedzialności ! ?- Tak czy Nie ?
|
![]() |
ukarać to trzeba tych co na te stanowiska ich mianowali bo to oni brali odpowiedzialność za przestrzeganie prawa
|
![]() |
Nikt nie zwrócił uwagi.To norma która obowiązuje na pewnym poziomie władzy.Inaczej zadufanie.Ba ,pewność,że nikt nie będzie śmiał bo i tak to nic nie da.Jednym słowem prawo nie obowiązuje.
Udowodnił to marszałek manipulując przy Ustawie II po Konstytucji akcie prawnym i przywracając Sosnowskiego na funkcję
Udowodnił społeczeństwu,że obligatoryjny zapis Ustawy jest nieważny w przypadku Sosnowskiego,który powinien być odwołany,a w następnych wyborach powołany jako człowiek prawy.A tak mam wątpliwości.
Następna sprawa radny sejmiku wojew.przew.komisji zdrowia Bojarski wykorzystując funkcję promuje swoją prywatną firmę
Uni-Med i wprowadza ją na rynki Chełma i ...
Jeżeli to nie jest wykorzystanie swojej funkcji do celów prywatnych to co to jest do cholery.
Takie mamy elity władzy ,takich radnych -zaradnych.
|
![]() |
A członkami jakiej partii są Siwiec i Serafinowicz ? Koalicyjnej ?
|
![]() |
Taki marszałek to mi podoba się!!!Brawo, brawo,brawo odważne decyzje!!!Wszystkich tam prześwietlić!!!Wtedy zobaczą czy opłaca im się pracować w urzędzie.
|
![]() |
radni wojewódzcy odwołali wicemarszałka, ale potem przewrócili na stanowisko
A dlaczego go przewrócili?Czyżby z radości?A może wszyscy ba raz chcieli mu gratulować i chłopina się przewrócił
|
![]() |
Ech, Pani Siwiec po prostu nie zaklepała projektu który miał przejść, a że w tym projekcie maczał palce nieoficjalnie marszałek z PSL to wynik jest oczywisty Renatka do odstrzału.... |
![]() |
No szkoda Panie Marszałku 3 mln przepadło ale przecież na osłodę ma Pan EuroCompass który założył Pan z kilkoma ex dyrektorami z Marszałkowskiego a trochę projektów im przeszło...
|
![]() |
Czyli należy wysnuć wniosek ze w Urzędzie Marszałkowskim nagminnie łamiało się prawo.
Współczuję Hetmanowi -trudno mu będzie wyjść z tego z twarzą.
|
![]() |
Hetmam kąpletnie sobie nie radzi pewnie dlatego ucieka do Warszawy
|
![]() |
Zazdrościsz im,że pracują w urzędzie, a ty nie? |
![]() |
Śmierdząca sprawa, wystarczy sprawdzić bilingi jak często Pan Hetman i Sosnowski dzwonili do Pani Siwiec i w jakiej sprawie |
![]() |
Czy ja wiem, praca w Ministerstwie uczy jak sie kontaktowac zeby slady nie zostawały.... |
![]() |
Tak bronicie teraz Pani Siwiec a zapomnieliście jak swojemu przełożonemu z PO Panu Flasińskiemu przepchnęła wniosek dla żony na ponad milion złotych.... i bardzo dobrze że ją usunęli może teraz dopiero uczciwie zaczną przyznawać dotacje tylko szkoda że tak późno bo zbliża sie koniec na 2012
|
![]() |
A w czym przejawia się to nieradzenie ! Czyżby w tym, że mamy S 17, czyżby w tym, że mamy 280 mln zł na Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej, czy że NASZE LUBELSKIE UCZELNIE DOSTAŁY 300 MLN ZŁ na inwestycje ? I TO JEST TEN CO SOBIE NIE RADZI ? A JA SZANOWNY PANIE ŻYCZĘ SOBIE TAKICH MARSZAŁKÓW JAK HETMAN a nie lalusiów plastusiów, tylko ludzi czynu. Patrzenie przez pryzmat polityki to złe patrzenie, należy zwracać uwagę na władzę ale przez pryzmat merytoryki, konsekwencji i możliwości a te dotyczące Hetmana SĄ OLBRZYMIE i jeszcze do wykorzystania. Reasumując takich ludzi potrzeba Lubelszczyżnie takich ludzi potrzebuje nasza Ojczyzna Polska. |
![]() |
Czy Hetmanowi "nie przeszkadzał" jego własna działalność? I tak Pani Renata utrzymała się długo...
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|