To w końcu pilotów czy operatorów dronów? Ludzie bez jaj!
|
|
może operator latawca ?
|
|
Bardzo dobra decyzja Politechniki i Rektora
|
|
Bardzo dobra decyzja Politechniki i RektoraJeśli Rektor będzie tak sterował dronem jak Politechniką, to czarno to widzę. Czego jeszcze nie da się wymyśleć przed wyborami? |
|
Urzędnicze bydle każe mi płacić 3.000 pln za kurs zakończony egzaminem. Za 1.000 pln zrobię to samo !!!
|
|
Rowery jakie zagrożenie stwarzają i nikt tego nie ureguluje.
|
|
absurd. Nawet nie wiedzą ile kosztuje kurs. To koszt niecałe 800 zł i egzamin z 200 zł + badanie lotnicze 200 zł . Nawet nie mają pojęcia ile to kosztuje albo celowo chcą tylko zarobić !! . Małe drony typu phantom to zabawki . Kiedyś latały helikoptery samoloty duże spalinowe i jakoś zagrożeń i restrykcji nie było. Teraz nagle ludzie kupują zabawki i trzeba z nich kase zdoić.
|
|
- ostre chlopaki , prawie jak " Top Gun " ... ;-)
|
|
A co z egzaminami państwowymi na rowery?
|
|
Mam nadzieję że nie trzeba będzie zdawać żadnych egzaminów na rowery, myślę że to jest niepotrzebne.
Ostatnio edytowany 6 października 2015 r. o 17:28
|
|
Bez sensu !!! Tyle kasy za szkolenie ?! Toż to barbarzyństwo w biały dzień !!! Tak czy inaczej (podobnie jak z Szarą Strefą) nie opłaca się legalnie obsługiwać drona. Wystarczy " z głową" go używać, by sobie i komuś nie zaszkodzić/nie zrobić krzywdy. To podobnie jak z pracą -gdyby obniżono podatki, to i Szara Strefa by zmalała. Podobnie i tutaj: zamiast "pomóc" ludziom niską ceną i sprawić, by "legalnie fruwających" dronów było jak najwięcej -to oni "dobijają" ceną... Takie absurdy, to tylko w Polsce...
|
|
Skoro mówisz o 1000 zl za szkolenie+kurs mógłbyś dać namiary na kogoś takiego. Aktualnie szukam i niestety mniej niż 2 tys. mi się nie udaje.
|
|
Pilotów samolotów lepiej byście kształcili. Bylibyście konkurencją dla Rzeszowa i PWSZ Chełm. W końcu macie lotnisko w Świdniku...
|
|
dobrze, że nie operatorów obrabiarek skrawających
|
|
Zapraszam do dodawania miejsc gdzie można bezpiecznie latać dronem droneclub.pl/mapa
|
|
dobrze, że nie operatorów obrabiarek skrawającychJuż kształci. Operatorów CNC |
|
Lubie drony
|
|
Skoro mówisz o 1000 zl za szkolenie+kurs mógłbyś dać namiary na kogoś takiego. Aktualnie szukam i niestety mniej niż 2 tys. mi się nie udaje. Skoro mówisz o 1000 zl za szkolenie+kurs mógłbyś dać namiary na kogoś takiego. Aktualnie szukam i niestety mniej niż 2 tys. mi się nie udaje.Ja szkoliłem się tutaj: http://www.avcon.noveltyrpas.com Profesjonalnie i niedrogo :) |
|
Ja szkoliłem się tutaj: http://www.avcon.noveltyrpas.com
Profesjonalnie i niedrogo :)
|
|
Szkolenie w Lublinie prowadzi również Ośrodek Novelty RPAS Avcon kótry jest wpisany do rejestru podmiotów szkolących Urzędu Lotnictwa Cywilnego. Oznacza to, że nawet po zmianie przepisów absolwent ośrodka będzie mógł przystąpić do egzaminu państwowego do świadectwa kwalifikacji.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|