![]() |
dzieki za odawge i za przyklad!
|
![]() |
Lublin jak zwykle - trzeci świat!!! A KUL :(
|
![]() |
dzieki za odawge i za przyklad!przykład czego? Jak zmusić kobietę do urodzenia martwego dziecka? To barbarzyństwo... |
![]() |
ŚREDNIOWIECZE .... Może jeszcze na KUL-u zaczną palić na stosie...to ten wymiar "mundrości" !
|
![]() |
dzieki za odawge i za przyklad!Nagroda za niezabijanie... Do czego ten świat doszedł, ale dobrze że są tacy ludzie jak on |
![]() |
Dopóki w Polsce kościół bedzie rządził dopóty w kraju bedzie źle i ludzie będą wyjeżdżać. Uswiadimcie sobie ze jestesmy krajem wyznaniowym, a to niszczy wszelkie starania o cywilizację i dobrobyt. Opodatkujmy kościół a od razu na wszystko znajdą się pieniądze.
|
![]() |
Sadysta roku. Dostarczył takich cierpień matce i dziecku, że mógłby się licytować z innymi bardziej znanymi oprawcami zeszłego stulecia.
|
![]() |
Dziwne, a kiedy obłuda KUL-owska nagrodzi go za zabicie setek nienarodzonych przed cudownym nawróceniem?
|
![]() |
stary już nie ma czym robić to jest przeciw
|
![]() |
Moja kochana Alma Mater kompletnie zeszła na psy.
To już trzydzieści sześć lat od opuszczenia murów KUL, ale nadal i wciąż mogę z pamięci wyrecytować nazwiska ówczesnych studentek odwiedzających pewnego ginekologa na osiedlu LSM. Ten zacny człowiek opływał w dostatkach tylko z zabiegów dokonywanych przez KUL-ewki...o UMCS nie wspomnę...
Piękne to były lata nieokiełzanej młodości! Teraz tylko nieokiełzanie zostało.... :)
|
![]() |
Nagroda za niezabijanie... Do czego ten świat doszedł, ale dobrze że są tacy ludzie jak onTyle zabił (bo takie było prawo w PRL), że teraz trzeba go nagradzać za niezabicie, bo to wielki wyczyn. Ot, św. Paweł z warsiawki się znalazł. |
![]() |
Jesli za caloksztalt, to rowniez za dziesiatki (a moze i setki) wyskrobanych plodow - tj. "morderstw nienarodzonych dzieci", zapewne w wiekszosci takich, ktore urodzilyby sie zdrowe :) Coz za obluda... Generalnie nazywanie KULowskiego Towarzystwa "naukowym" to kiepski zart.
|
![]() |
jak to nie zabijał ??sam mówił ze w latach 90tych przeprowadzał aborcje to wtedy można mu było??miał czy nie miał wtedy sumienie??a w KULu to chyba nie do końca wszystko poczytali zanim wystąpili z wnioskiem o tak wielka nagrode dla niego
|
![]() |
Jest mi wstyd za tą "nagrodę", którą konował Chazan otrzymał od KUL, wstyd za moją macierzystą uczelnię, wstyd za "mojego" profesora Krukowskiego, u którego pisałem jedną z prac magisterskich.
Prof. Chazan otrzymał nagrodę za "wybitne osiągnięcia naukowe w duchu humanizmu chrześcijańskiego”, za całokształt działalności jako naukowca i lekarza.
Humanizm chrześcijański bardziej troszczy się o "spokój sumienia" lekarza, niż o dramat matki, która musiała urodzić dziecko z mózgiem na wierzchu, zwisającą gałką oczną, zdeformowanymi kończynami. Troszczy się o ten "spokój" bardziej, niż o fakt, że zapewnił traumę rodzicom tego dziecka na całe życie.
– Nagrodę im. ks. Idziego Radziszewskiego zarząd przyznał przede wszystkim za działalność na stanowisku dyrektora szpitala, w którym nie dokonywano aborcji czyli zabijania dzieci w ciele matki (...) w szczególności za jego odważną decyzję w sprawie niedokonana aborcji dziecka przy jednoczesnym zapewnieniu odpowiedniej opieki nad matką i jej chorym dzieckiem. Mimo nacisku wywieranego przez różne grupy.
Jakiej odpowiedniej opieki? Decyzja w tym przypadku o niedokonaniu aborcji była bezkresną głupotą, podyktowaną strachem przed dyrektorem Chazanem, który tu podkreślę - nie miał prawa decydować o tym, gdyż nie był lekarzem prowadzącym pacjentkę. Jeżeli KUL przyznał nagrodę Chazanowi za całokształt takiego zarządzania szpitalem, to ja oczekuję od prokuratury zbadania każdego przypadku odmowy aborcji w tym szpitalu.
Wiceprezes TN KUL podkreślał, że karę, którą poniósł profesor – został odwołany ze stanowiska – jest "wysoce niesprawiedliwa i niegodziwa”. Podkreślał też, że przyznana prof. Chazanowi nagroda jest wielowymiarowa.
Kara, którą prof. Chazan poniósł jest wysoce niewystarczająca i niegodziwa względem innych ofiar "sumiennego" doktora.
–Jednocześnie jest to postulat, aby krzywda, jaka go dotknęła została naprawiona.
To niech najpierw Chazan naprawi krzywdę wyrządzoną tej kobiecie i jej mężowi.
...Zaś niesprawiedliwa ustawa o zawodach lekarza, która jest aksjologicznym bublem legislacyjnym rychło została znowelizowana. Tak aby każdy lekarz ginekolog i położnik mógł bezpiecznie kierować się klauzula sumienia a organy władzy nie mogły go za to karać.
Co szanowny ksiądz prof. Krukowski wie o ustawie o zawodzie lekarza i lekarza dentysty? A zapewne nic, bowiem jego głównym zainteresowaniem jest prawo konkordatowe i wolność sumienia i wyznania. Gdzieś coś słyszał, gdzieś coś przejrzał. Ale założę się, że nie czytał nawet. Szkoda tylko, że zapomniał ksiądz, że jest to wolność obustronna - zarówno "od przymusu" jak i "do swobody praktyki". Tyle razy to ks. prof. nam powtarzał. I co? Skleroza na stare lata?
Nie popieram tych, którzy opluwają Kościół i wrzucają wszystkich księży "do jednego wora". Ale nie znaczy, że tych osób nie rozumiem. Bo rozumiem ich odczucia. Jak prawnik, kanonista, chrześcijanin (ale nie "katolik", choć to moje wyznanie - chodzi o szersze spojrzenie na wszystkich ludzi, a nie "moja prawda jest mojsza od twojej") mam rozbieżne poglądy na tematy, w które Kościół się wpieprza z butami. Czas ruszyć do przodu, a nie stać w miejscu, Panowie z kółka wzajemnej adoracji. Módlcie się tylko, żeby się wam do skóry nie dobrali i sprawdzili jak obsadzacie miejsca pracy i stanowiska naukowe na waszej uczelni, zgodnie z zasadą "kto ma księdza w rodzinie, tego bieda ominie".
Brzydzę się wami. Daliście mi wykształcenie i tytuł zawodowy, ale przez te kilka lat spędzonych na KUL moje podejście do Kościoła, księży i samej wiary się diametralnie zmieniło. Obrzydziliście mi wasz obraz waszą obłudą i zakłamaniem, oblizywaniem jęzora na widok wydekoltowanych cycków studentek na egzaminie, waszym "dorobkiem naukowym" kopiuj wklej, jebnij przypis z 10 książek. Otaczaniem się niedojdami naukowymi, co to latami nie mogą nic samemu wydać, cytowaniem Wikipedii w pracy habilitacyjnej pewnej pani doktor, pchaniem dzieci i pociotków swoich pracowników.
Towarzystwo PseudoNaukowe KUL.
|
![]() |
kul jest najbardziej dziadowską uczelnią .
|
![]() |
To jakiś absurd. Chazan powinien doznać ostracyzmu. Powinien zostać ukarany. A Kul mu jeszcze nagrodę przyznaje. Ludzie. Jest XXI wiek. Nie żyjemy ani na Węgrzech, ani w Moskwie. Praktyki Chazana powinny spotkać się z jednoznacznym głosem sprzeciwu.
|
![]() |
To jakiś absurd. Chazan powinien doznać ostracyzmu. Powinien zostać ukarany. A Kul mu jeszcze nagrodę przyznaje. Ludzie. Jest XXI wiek. Nie żyjemy ani na Węgrzech, ani w Moskwie. Praktyki Chazana powinny spotkać się z jednoznacznym głosem sprzeciwu.Dokładnie, żenua. |
![]() |
Chazan swój limit zabijania wyczerpał w latach 80.
|
![]() |
za takie zasługi powinien zostać w nagrodę ŚWIĘTYM!
Wojtyła nie byłby osamotniony!
|
![]() |
KUL, moralne DNO! a na dodatek WIELKA hipokryzja!
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|