A ja chcę aby ta banda bezużytecznych roszczeniowców się wyprowadziła z Lublina.
|
|
Nie miasto by zapłaciło a my, mieszkańcy, w podatkach...
|
|
sami niech wykupią jak im przeszkadza!!! i ciekawe gdzie oni sami mieszkaja?
|
|
Miasto powinno odkupić górki za kwotę, którą uzyskało za sprzedaż, plus inflacja. Następnie zrobić sensowny mpzp i sprzedać na publicznym przetargu działki przemysłowe i budowlane , a za uzyskane środki zrobić z pozostałej części park. Inaczej to ta sprawa śmierdzi korupcją i nieudolnością do rozwiązania prostej sprawy. Jeżeli inwestor nie wyraża zgody to niech już będzie tak jak jest-dzika przyroda. Ta sytuacja to zwykłe robienie przez inwestora z mieszkańców i władz durniów - podobnie jak Arkady. Bądźmy poważni.
|
|
To że oni chcą g...wno mnie obchodzi. Miasto nie chce kupić właściciel nie chce sprzedać. Koniec. Na marginesie bo oni chyba 70 lat pod lodem spali PRL i czasy wywlaszczen towarzysze już minęły.
|
|
Fanatycy nie odpuszczają
|
|
"– Skąd taka kwota? Właściciel przedstawia ją w rozmowach. Wielokrotnie słyszałem tę kwotę, jestem pewien swoich słów – odpowiada radny Marcin Nowak. " Prosimy więc o ujawnienie protokołów i nagrań z tych spotkań. Jeżeli prawdą jest, że z jednej strony chce kilkaset milionów za wywłaszczenie na cel publiczny, a z drugiej strony za 70% symboliczną złotówkę, to propozycja druga jest korupcyjną propozycją obliczoną na kupienie zmiany SUiKZP oraz MPZP. Ujawnić protokoły i nagrania zanim zrobi to jakiś "kelner", bo wstyd będzie na całą Polskę, UE i świat.
|
|
A dlaczego to miasto ma budować park? Dlaczego to miasto ma wydawać kilkadziesiąt milionów na tą inwestycje? Przecież cały czas było mówione że park ma budować deweloper. Przecież nas nie stać na taką budowę. Deweloper jest cwany sprzeda miastu resztę działki, oddać nie może za darmo bo to jest niezgodne z prawem i pozbędzie się kłopotu związanym z utrzymaniem czystości na reszcie terenu. Chce budować, ok! Niech buduje, jego teren i ma do tego prawo. Ale pod warunkiem że to on wybuduje park. A przy okazji 10 mln zł które twierdzi deweloper że przekaże miastu na park, to tyle samo ile miasto zapłaci podatku od tego tego darmowego przekazania terenu od dewelopera.
|
|
Spieprzać dziady z Lublina jak wam tu nie pasuje !!!! Wieśniaki przyjezdne !
|
|
I tak najlepsze były barany, które były przeciwne budowie bo chomiki tam mieszkają ....
|
|
Tu jest wszystko niejasne i wg mnie korupcyjne. Kupił gość działki o przeznaczeniu o którym wiedział, a teraz drze ryja.
|
|
Tebewałki nie chcą sprzedać? Zostawmy Sudium bez zmian, a wtedy szybciutko im rura zmięknie. PS. Jeśli miasto miałoby odkupić, to za max. za tyle, za ile cwaniaki nabyli ten teren (35-40 mln, czyli w cenie "remontu" parku ludowego).
|
|
Chcieliście Łysonia i Jego baby no to macie nasi demokrację. PO to wygrali wybory, żeby coś z tego mieli. A Lublin i Jego mieszkańcy? Toż Kuba Rapaport już dawno rzekł:' A pies Im mordę lizał".
|
|
To że oni chcą g...wno mnie obchodzi. Miasto nie chce kupić właściciel nie chce sprzedać. Koniec. Na marginesie bo oni chyba 70 lat pod lodem spali PRL i czasy wywlaszczen towarzysze już minęły.Posądzasz pan Prezydenta Lublina, dr Krzysztofa Żuka i większość Rady Miasta o stosowanie metod Inspekcji Robotniczo — Chłopskich oraz dyktaturę proletariatu? My nie oczekujemy niczego więcej niż odejścia od decyzji uznaniowych, w których jeden jest święty, a drugi wyklęty. Czym się różni własność TBV Investment od "Kowalskiego", że jednego interes jest rzeczą świętą, a drugiego przekleństwem: "Zgodnie z art. 64 ust. 3 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej ograniczenie prawa własności następuje w drodze ustawy. Do ustaw, których przepisy ograniczają lub regulują prawo własności należą m.in.: ustawa o ochronie przyrody, ustawa prawo ochrony środowiska, ustawa prawo wodne, ustawa prawo geologiczne i górnicze, ustawa prawo budowlane, szczególne zasady przygotowania do realizacji inwestycji w zakresie budowli przeciwpowodziowych, gospodarka nieruchomościami, szczególne zasady przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych, scalanie i wymiana gruntów, ustawa o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym i inne." To jest fragment zakończony decyzją odmowną w sprawie zmiany SUiKZP dla ziemi będącej własnością jednej z rodzin w Lublinie od ponad 100 lat. Pod odmową podpisał się obecny prezydent i większość rady miasta. |
|
To referendum to jeden wielki przekręt.
|
|
Spieprzać dziady z Lublina jak wam tu nie pasuje !!!! Wieśniaki przyjezdne !One są z Warszawy. W Lublinie tylko mieszkają. |
|
A ja chcę aby ta banda bezużytecznych roszczeniowców się wyprowadziła z Lublina.Masz rację, bo jak można było z pieniędzy publicznych zapłącić niemal 4,7 miliona złotych odszkodowania za mniej niż 0,5 hektara wywłaszoczone pod drogi? To pewnie było po to, by później za całość zpłacić miljard. |
|
Ewentualna kwota odszkodowania byłaby większa niż 500-600 mln zł. Bioràc pod uwagę fakt że na 13-14 hektarach można budować biura, galerie handlowe i pawilony miasto musiałoby zapłacić właścicielowi odszkodowanie za utracone korzyści z tego typu działalności !!!!!!!
|
|
A ja chcę aby ta banda bezużytecznych roszczeniowców się wyprowadziła z Lublina.Też jestem za tym, żeby ci warszawscy deweloperzy wynieśli się z Lublina i robili geszefty tam, gdzie mieści się ich siedziba. Bezczelnym roszczeniowcom zachciało się zmian studium zagospodarowania i cały Lublin stawiają na baczność. |
|
Mogłoby miasto odkupić te górki. Jak mój piesek sra pod blokiem to można dostać mandat a tam to bezkarnie wali ile popadnie.
|
Strona 1 z 37
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|