Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
SMOG ZABIJA . Już teraz zabija w Lublinie około 400 osób rocznie. Po zabudowaniu Górek i zamknięciu korytarza napowietrzającego miasto ta liczba wzrośnie prawdopodobnie o 25 % czyli 100 zmarłych rocznie. Tak wynika po prostu ze statystyki !!! Rado Miasta dlaczego chcecie skazać na śmierć 100 osób rocznie ???? Może wśród zmarłych z powodu smogu będą wasi rodzice lub dzieci ??? Macie do wyboru : śmierć 100 osób rocznie albo uratowanie tych osób i świeższe powietrze w mieście . Efektem głosowania nad zmianą planu nie jest tylko parę zadrukowanych kartek papieru. To skutki wieloletnie dla zdrowia i życia mieszkańców Lublina. To kwestia odpowiedzialności i to osobistej za niepotrzebne zgony, których będą setki i tysiące. Czy wasze sumienie na to pozwala by zabić tych ludzi ?????
Odpowiedz
Ha ha pisał o sralni dla psów do momentu jak mu machceli o dodatkowych setkach z nowego mega osiedla, pisał o obrońcach i i dieslach (?!) a nowe 5000 samochodów to dopiero bedzię smog i korki. Smiecie , juz sporo posprzątano. To jakiś brak logiki. Może tam w Mordorze aby było taniej jakis nie do końca sprawnych umysłowo zatrudniają.
Odpowiedz
Jakby lepiej poinformowali i wcześniej to by 10 razy więcej ludzi. To chyba najbardziej w podzięce za styl kampanii jakby robionej przez ormowca z lat 80-tych. Wielu lublinian pracuje w PR w Stolicy. Jedno co powszechnie slyszalem to ni PR to amatorskie kramarstwo. Zerowa komunikacja marketingowa oparta na manipulacji. Dziwne ze za to płacą. No coz jakie miasto taki marketing
Odpowiedz
Poziom tej kampanii jest tak prymitywmy jak za wczesnej komuny. Każdy orze, jak może, ale przyznać muszę, że sądziłem, iż stać ich na jakąś finezję. Toż taką kampanię zatwierdza zleceniodawca I jako mieszkaniec Lublina czuje sie obrażany, ze traktuje sie mnie jak nieświadomego idiotę. Świadczy to tylko dobitnie, o jaki poziom zysków idzie gra. Faktem jest, ze to bezprecedensowa sytuacja w Lublinie, bo takiej bezczelnosci i publicznych manipulacji jeszcze tu nie było, a wszystko za zgodą i przyzwoleniem miejskich włodarzy, bo to własnie oni zafundowali nam świadomie te atrakcje.
Odpowiedz
Proszę podbijać żeby trole z TBV miały pracowity poniedziałek, a nieświadomi się zorientowali w sytuacji. Dziękuję i miłego dnia. Właściciel prywatny czyli TBV chce zmienić określone przepisami warunki zabudowy tego terenu zielonego - czego był świadomy jak kupował - park i budynki użyteczności publicznej. Ktokolwiek inny w tej sytuacji poddałby się w walce z biurokracją....TBV nie musi,ma niemalże nieograniczone środki i przychylność władz. Po co oddajecie park za 1 zł.....bo za duże koszty utrzymania i chcecie scedować na miasto - podatnika? 30ha pod bloki zysk niebotyczny ok 250-300mln na samej ziemi po zmianach planu, przy sprzedaży mieszkań 240,000 tyś m2 razy 5000zł za metr to grubo ponad miliard.... Kpina z ludzi. Jeszcze te bilbordy i banery wszędzie wprowadzające w błąd nieświadomych mieszkańców. Ale zrobicie interes. Pieniądz rządzi światem...stąd zatrudnienie dla armii troli tbv. To są dopiero niemyślące krótkowzroczne istoty, które nie myślą co będzie dalej i chyba nie mają pojęcia co oznacza zabudowa 30 HEKTARÓW blokami - te wspomniane ok 3000 tyś mieszkań. Najsmutniejsze w tym wszystkim jest to, że mają na to odgórne przyzwolenie i jeszcze na referendum się zrzucamy w prywatnej sprawie firmy która zarobi krocie. Smutne to i trochę nie fair. Wiedzieli co kupują to oczywiste, ale widocznie na układy nie ma rady. Głosuj na NIE
Odpowiedz
myślę że nawet jak komuś do tej pory kwestia górek była obojętna, to w obliczu tej PROSTACKIEJ I OBRAŹLIWEJ DLA MIESZKAŃCÓW PROPAGANDY TBV - pójdzie i zagłosuje na NIE, nawet tylko po to, żeby pokazać cwaniakowi że Lublinianie to nie głupki za jakich ma ich Prezes Dziuba czy jak mu tam
 Ja tak właśnie zrobię 
Odpowiedz
Cała akcja niedoinformowanych ludzi, szczególnie smieszą mnie te transparenty o smogu. :D #glosnatak
Odpowiedz
Ha ha pisał o sralni dla psów do momentu jak mu machceli o dodatkowych setkach z nowego mega osiedla, pisał o obrońcach i i dieslach (?!) a nowe 5000 samochodów to dopiero bedzię smog i korki. Smiecie , juz sporo posprzątano. To jakiś brak logiki. Może tam w Mordorze aby było taniej jakis nie do końca sprawnych umysłowo zatrudniają.
 Przepraszam bardzo, żoliborski mordor robi selekcje - nie musza myśleć, ważne żeby umieli wklejać i spamować.
Odpowiedz
Sprzedam mieszkanie z widokiem na park.
Odpowiedz
To nie kupuj wyprowadź się na wieś poco komentujesz nie podoba Ci się to nie oglądaj mijaj nie patrz. bloki buduje się dla zysku, a co? dla chwały mają budować? już za komuny budowano dla chwały i ludzie po 20 lat czekali na pseudo mieszkanie w bloku z wielkiej płyty. Park już jest.!!! te krzaki obsrane pszez kundle nazywasz parkiem? Smieszny jesteś!!!
Odpowiedz
SMOG ZABIJA . Już teraz zabija w Lublinie około 400 osób rocznie. Po zabudowaniu Górek i zamknięciu korytarza napowietrzającego miasto ta liczba wzrośnie prawdopodobnie o 25 % czyli 100 zmarłych rocznie. Tak wynika po prostu ze statystyki !!! Rado Miasta dlaczego chcecie skazać na śmierć 100 osób rocznie ???? Może wśród zmarłych z powodu smogu będą wasi rodzice lub dzieci ??? Macie do wyboru : śmierć 100 osób rocznie albo uratowanie tych osób i świeższe powietrze w mieście . Efektem głosowania nad zmianą planu nie jest tylko parę zadrukowanych kartek papieru. To skutki wieloletnie dla zdrowia i życia mieszkańców Lublina. To kwestia odpowiedzialności i to osobistej za niepotrzebne zgony, których będą setki i tysiące. Czy wasze sumienie na to pozwala by zabić tych ludzi ?????
 Bardziej niż smog to zabija głupota ludzka i brak wiedzy w temacie. Ten bełkot brzmi jak kazanie jakiegoś nawiedzonego niedouczonego sekciarza.  
Odpowiedz
Jestem za podpisaniem umowy z developerem i czystym układem, zmiana planu za budowę parku i oddanie miastu i nam mieszkańcom tych pięknych terenów,
  A ja nie jestem za żadnym układem. Przypominam, ze w Polsce obowiązuje prawo, a nie lokalne układy i układziki.
Odpowiedz
Poziom tej kampanii jest tak prymitywmy jak za wczesnej komuny. Każdy orze, jak może, ale przyznać muszę, że sądziłem, iż stać ich na jakąś finezję. Toż taką kampanię zatwierdza zleceniodawca I jako mieszkaniec Lublina czuje sie obrażany, ze traktuje sie mnie jak nieświadomego idiotę. Świadczy to tylko dobitnie, o jaki poziom zysków idzie gra. Faktem jest, ze to bezprecedensowa sytuacja w Lublinie, bo takiej bezczelnosci i publicznych manipulacji jeszcze tu nie było, a wszystko za zgodą i przyzwoleniem miejskich włodarzy, bo to własnie oni zafundowali nam świadomie te atrakcje.
Odpowiedz
TBV kupiło działkę z określonym planem zagospodarowania - tereny zielone rekreacyjne z dopuszczoną określoną zabudową o czym doskonale wiedziało, a teraz mamią nas mieszkańców jaki to piękny park chcą oddać miastu za złotówkę....bo kto przy zdrowych zmysłach chciałby utrzymywać pielęgnować i płacić podatki od parku o powierzchni 75 hektarów /Park Saski ma 12ha/. Dodatkowo uzyskali pozytywny impuls od włodarzy miasta w postaci referendum w prywatnej sprawie za pieniądze podatników. Ludzie zacznijcie myśleć i liczyć!!! Materiały TBV mówią o 240.000 m2 powierzchni mieszkaniowej. Przy cenie 5.000 zł za m2 daje to 1 miliard 200 milionów zł. Zysk developera to 30-40% czyli 400 mln zł. Zbudować park za 10 mln to jest drobiazg. Zostaje 390 mln zł. Za mieszkania ludzie zaczną płacić zanim powstaną fundamenty. Wniosek - nie trzeba brać kredytów i dzielić się kasą z bankiem. Jeśli powstaną lokale usługowe to trzeba je wybudować na własny koszt i odbierać sobie wkład w czynszu przez 20-25 lat. W przypadku bloków zwrot następuje na 2-3 latach. Czy w tej sytuacji nie wart zainwestować 2-3 mln w kampanię reklamową? Przy takich pieniądzach TBV nie zastanawia się nad przyszłością Lublina tylko namawia do głosowania na tak. Więc zagłosujcie na nie.
Odpowiedz
Dramat Firma TBV jest nieuczciwa od początku. Kupując teren wiedziała jakie są plany zagospodarowania terenu i co można tu zrobic ale czeka tylko na dogodne warunki aby miasto zmieniło ten zapis i zarobić tak jak to było od początku zakładane. Park może budować bez referendum i już dawno mogłaby to zrobić. Teraz szantażuje i straszy Lublinian, że powstaną magazyny i 100 tirów dziennie będzie tu jeździć albo bloki wieżowce jak w Dubaju wysokie by zmieścić jak najwięcej mieszkań na małym terenie. Proszę wszystkich Lublinian nie bądźcie naiwni i głosujcie na NIE . Jedna firma tak zrobi będą tak robić inne, nie pozwólmy się wykorzystać. Ten park to fikcja o niego tu wcale nie chodzi ani o dobro mieszkańców.
Odpowiedz
największy interes w tym, żeby na Górkach nic się nie zmieniło, mają ci co już tam postawili sobie domy a teraz najgłośniej krzyczą, żeby nic tam nie budować
Odpowiedz
Warto wspomnieć o tym, że ci co są najbardziej zagorzałymi przeciwnikami zabudowy Górek, sami już je zabudowali, bo zbudowali swoje domy niemal na SAMYM ŚRODKU GÓREK. Rzecz jasna nie zwracając przy tym zupełnie uwagi ani na rzekomo cenne zwierzęta ani na rzekomo cenną zieleń. Po prostu robią was w bambuko podszywając się pod ekologów a tak naprawdę chodzi im wyłącznie o to, żeby mieć ten teren wyłącznie dla siebie.
Odpowiedz
***s://gorkiczechowskie.pl/sprawdz-gorki-moga-zostac-zabudowane-wg-aktualnych-przepisow-zmienmy-razem?fbclid=IwAR2y0Gif2-GAkh7H1NZctdy9zAR5Dv56vsNbK36pChNXpL_x_oIulbQNX_k
Odpowiedz
facebook.com/parknagorkachczechowskich/photos/pcb.722746628126160/722740601460096/?type=3&theater
Odpowiedz
Przestraszono mnie informacją , że na Górkach mogą być magazyny ( mieszkam obok ) więc sprawdziłem jak to jest. Wszedłem na geoportal.lublin.eu , wybrałem warstwę mapy : plan zagospodarowania przestrzennego i co się okazało ? Otóż dla Górek obowiązuje wciąż plan z 2005 r. Pomierzyłem narzędziem pomiar powierzchni poszczególne obszary i: pod usługi komercyjne z dopuszczalnością 30 % zabudowy mieszkaniowej ( Ub i Uc ) przeznaczono łącznie 7,4 ha , a więc z tego 30 % czyli 2,24 ha jest pod zabudowę mieszkaniową. Pod usługi Sport z usługami komplementarnymi ( SR1/U) 2,17 ha, pod sport bez usług ( SR2) 19,87 ha i pod rezerwat przyrody ( ZR ) 19,72 ha. Na żadnym z tych obszarów nie są przewidziane magazyny bo dla takiej funkcji przewidziano teren AG . Czyli nie istnieje te mityczne 30 ha pod zabudowę komercyjną ( jest to tylko 7,4 ha ) a informacje o dopuszczalności magazynów można także pomiędzy bajki włożyć. Odetchnąłem więc z ulgą. Nie chcę się wypowiadać na temat innych wniosków z tego wynikających ( jestem matematykiem a nie urbanistą ) więc niech wnioski wyciągnie każdy sobie sam. Uderzające jest jednak to, ze z istniejących do tej pory 2,4 ha pod zabudowę mieszkaniową usiłuje się zrobić 30 ha pod taką zabudowę. Lubię ludzi ale mam już wystarczająco dużo sąsiadów. Wolałbym, żeby na Górkach można było zrobić zakupy i żeby powstały tam jakieś hale sportowe, żeby było gdzie poćwiczyć, na razie mogę tylko spacerować lub jeździć na rowerze po Górkach ale w zimie z tym jest gorzej a narciarzem nie jestem. Jestem więc przeciwny zmianie planu bo ten, który istnieje jest optymalny dla mieszkańców Botanika
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...