Nie będzie żadnego parku: gazeta.jawnylublin.pl/deweloperzy-obiecuja-pieniadze-ktore-nie-trafiaja-do-kasy-miasta
|
|
Niech zostanie syf jak do tej pory.
Ekosystem chaszczy, śmieci i nieużytków haha
|
|
Pawilony sportowe bardziej uciążliwe od mega-osiedla? Ktoś się chyba najadł dewelo-szaleju ...
|
|
Zyk pokazal bezstronnosc "Pytanie jest skądinąd ważne, natomiast nie chcę na jego temat się wypowiadać. Staram się patrzeć przez pozytywne scenariusze – mówi prezydent Krzysztof Żuk" Bo jak juz wszystko pouzgadniane z deweloperem to co zrobic jak ludzie wypowiedza sie na NIE
|
|
Chwała owadu. Głodując na tebefała dobrze robisz owadu.
|
|
każdy kto zna temat głębiej będzie na NIE , każdy kto zna temat tylko z plakatów o parku będzie na TAK
|
|
Nie będzie żadnego parku: gazeta.jawnylublin.pl/deweloperzy-obiecuja-pieniadze-ktore-nie-trafiaja-do-kasy-miasta
|
|
każdy kto zna temat głębiej będzie na NIE , każdy kto zna temat tylko z plakatów o parku będzie na TAKKażdy kto zna temat głębiej będzie na TAK. Wszystko inne to tylko kłamstwo i zawiść. Po prostu. Takie to polskie. Sam nie mam i nie dam drugiemu. A powiem że to ptaszki, chomiczki i motylki których tam już w ogóle nie ma. |
|
Wybór jest pomiędzy jeżdżącymi po górkach tirami i brakiem parku, a mieszkaniami z widokiem na piękny park.
|
|
myślę że nawet jeśli komuś los samych górek i gospodarki przestrzennej miasta jest obojętny - to i tak powinien pójść i zagłosować na NIE, po tym co w ostatnich tygodniach odwala TBV i wynajęte przez nich trolliska w internecie, cała ta ich kłamliwa kampania, obrzydliwe spoty w radiu itp.... Dodatkowo głosowanie na NIE może pomóc Krzysztofowi Żukowi (uwaga trolle! - prezydentowi Lublina, nie burmistrzowi) otrzeźwieć i zakończyć całą tą żenującą sytuację.
|
|
Po stronie Poligonowej ma stanąć blisko 30 (!!!) 7 - mimo piętrowych klocków, w których zamieszka blisko 3500 mieszkańców. Budowa potrwa 5-10 lat, do tej pory będzie można pomarzyć o jakimkolwiek parku, będzie tylko syf i kurz. Górki zostaną zdegradowane! Głosuję na NIE.
|
|
Referendum bedzie na nie bo w lublinie wiadomo jaki przekroj ludzi mieszka, aby sasiadowi zle. Niewazne ze moze byc lepiej i nie wazne ze dwcydowali sie mieszkac w sowich blokach to obok juz innych jie moze byc... Byd...
|
|
Jak można wierzyć komuś, kto przegrał WSZYSTKIE sprawy sądowe. Jak to jest, że wy bezczelnie powtarzacie że ktoś kłamie, a na końcu sąd stwierdza że to wy perfidnie kłamiecie. Potraficie tylko OCZERNIAĆ innych. Przestańcie prowadzić swoją brudną, kłamliwą kampanię. Nikt wam już nie wierzy.
|
|
Oby jedyną zmianą nie było postawienie tabliczki "Park Naturalistyczny" za zlotówke
|
|
Jestem za parkiem
|
|
Zagłosuję na NIE jeśli mieszkańcy Czechowa się samoopodatkują i zadeklarują comiesięczne pokrywanie kosztów koszenia trawy aby nie była wypalana, comiesięczne pokrywanie kosztów sprzątania śmieci, butelek, platikow i szkła a władze miasta zapłacą (z podatków od nas wszystkich) właścicielowi gruntu i zobligują go do zbudowanie przynajmniej kilku cywilizowanych ścieżek spacerowych.
|
|
Ocalmy zielony Lublin, kiedyś trzeba powiedzieć dość deweloperom. Wciskają bloki na trawniki, wycinają dziesiątki tysięcy drzew. Lublin zmienia się w betonową pustynię. Katowice mają więcej zieleni i lepsze powietrze niż Lublin. Kocham moje miasto, tu się urodziłam 45 lat temu i nie mogę bezczynnie patrzeć na to, co się dzieje. W mieście nie będzie czym oddychać! Czy wielkie zyski jednej osoby są ważniejsze niż dobro całego miasta, wszystkich jego mieszkańców, przyszłych pokoleń? Mamy szansę powiedzieć NIE! Skorzystajmy z niej. Dzieje się historia, o której będziemy opowiadać naszym wnukom. Dzieje się coś, z czego Lublin będzie dumny przed innymi polskimi miastami. Dzieje się coś, co może w efekcie zmienić Polskę na lepsze- bo dobro ludzi jest ważniejsze niż zyski deweloperów. NIE W REFERENDUM!
|
|
Pieniaczom co sobie pobudowali domy na górkach a teraz protestują mówimy stanowcze NIE!!! Mieszkańcy oczekują zmiany na górkach i park to jest świetny pomysł!!!
|
|
Oczywistym jest, że zagłosuję na tak
|
|
30% zabudowa i 70% park to uczciwa propozycja, szczególnie gdy weźmiemy pod uwagę, że sprawa tyczy się terenu prywatnego. Tak, te 105 ha jest własnością prywatnej firmy, która w dodatku nie jest fundacją charytatywną, więc przestańmy bredzić o 105 ha parku i zacznijmy trzeźwo oceniać sytuację. W dodatku mówimy o firmie która ma w ręku MPZP i już teraz może na części terenu budować, nie oglądając się na nikogo, nikomu za nić nie płacąc. Lata dyskusji za nami a z poligonu jak nikt nie korzystał, tak dalej nikt nie korzysta, poza nielicznymi wyjątkami. Za to co roku ktoś ten teren podpala, co roku zwożone są tam śmieci i co roku przybywa nawłoci która już na wejściu odstrasza, żeby tam chodzić.
|
Strona 1 z 11
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|