cyt. ,,te pieniądze im się po prostu należały''
|
|
A tak w ogóle to są publiczne pieniądze, więc czemu lista jest utajniona? Przecież te xx pracują dla nas za pieniądze z naszych podatków. Gdzie jest ta cała fundacja wolności ?
|
|
Powyższy artykuł w sposób wyczerpujący broni mojej tezy o konieczności unikania płacenia podatków zawsze i wszędzie, gdzie tylko taką furtkę znajdziemy! Płacąc za usługi u rzemieślnika, w pobliskim sklepie czy często odwiedzanej restauracji uprzedzam o niechęci do paragonów lub faktur, co spotyka się ze zrozumieniem, bo ci przedsiębiorcy również nie chcą być ofiarami systemu opartego o szastanie naszymi wspólnymi pieniędzmi! Przykładem jest moja wczorajsza wizyta u fryzjera, kiedy to pani obsługująca mnie od wielu lat nawet nie myśli podchodzić do kasy fiskalnej. Wszak wie, że nigdy więcej nie byłbym jej klientem podobnie do pralni chemicznej itp.
|
|
Jak mawiał klasyk cyt:"rząd się sam wyżywi" .Szkoda ,że za nasze.
|
|
No i mamy następny powód by pogonić to pisowskie towarzystwo niszczące Polskę w niemal wszystkich obszarach.
|
|
To jest budżetówka nagrody powinny być jawne , ale przecież wtedy wszyscy by widzieli , jak są nagradzani szczególnie zasłużeni dla ojczyzny bo nawet w śmietnikach grzebiący . Pozdrowienia dla Tomuś Zalewasia .
|
|
czyli ci co rzeczywiście pracowali dostali grosze albo nic, a zwierzchnicy dostają kasę za : (cytując) „szczególne osiągnięcia w pracy zawodowej, za wzorowe i godne naśladowania wypełnianie obowiązków, za przejawianie inicjatywy i zaangażowania w pracy lub za podnoszenie jej efektywności i jakości”. oraz , że nagrody „wpływają korzystnie na całe środowisko pracy oraz pomagają stworzyć pozytywne postawy wobec pracy”.No tak , wpływają korzystnie, bo taki nie nagradzany pracownik zdemnotywowany taką sytuacją zwolni się z pracy robiąc miejsce dla znajomego. Więc środowisko zrobi się klarowne (sami swoi).
|
|
Rozumiem, że przyznane nagrody są podane w kwocie brutto., czyli na rękę pracownik otrzymał mniej, bo potrącono mu kwotę na podatek. Autor tekstu, bagatela, nie napisał ani nie zasugerował tej podstawowej informacji w swoim tekście. Poza tym dla równowagi powinien ukazać się artykuł o nagrodach w Urzędzie Miasta Lublin. A podsumowując to epatowanie opinii publicznej tematem nagród jest tematem mało istotnym. W każdym zakładzie pracy odpowiedni procent płac przeznacza się na nagrody, co zresztą zaklepane jest w budżecie jednostki. Kto otrzyma nagrodę? O tym decyduje jej szef na podstawie obowiązującego regulaminu wynagradzania i osobistej oceny wkładu pracy pracownika. Pieniądze dzieliły i będą dzielić ludzi, wzbudzać zawiść i zazdrość, wewnątrz załogi, jak i poza zakładem pracy.
|
|
Nie "lubelski marszałek", tylko marszałek województwa lubelskiego. I nie "1014 osoby", tylko 1014 osób.Wymagasz zbyt dużo od „ dziennikarzy " prasy regionalnej . Oni nie czytają „to " co napiszą ani komentarzy, dowodem jest wpis reklamowy z serduszkiem. |
|
Widać po komentarzu poniżej ze marszałek z PiS pogonił swoją kancelarie do roboty! W końcu za coś biorą pienadze a ciekawe jakie dostali nagrody? Ale ze jeszcze Kinga się trzyma na stoku dyr jestem w szoku, ale w sumie kiedyś psl terwz PiS.
|
|
Nagrody w urzędach bulwersują nie tylko w Lublinie. Dla porównania jak to było we Wrocławiu w 2018 roku.
"Po kilku latach sądowych batalii Urząd Miejski Wrocławia musiał pokazać uzasadnienia wniosków o nagrody przyznawane urzędnikom w 2018 r., czyli jeszcze za kadencji prezydenta Rafała Dutkiewicza. Wtedy ponad 300 urzędników otrzymało łącznie prawie 2 mln zł nagród. W roku 2018 we wrocławskim urzędzie pracowało ponad 1600 osób, w tym na stanowiskach kierowniczych 321. Szeregowi pracownicy nagród nie dostawali wcale lub dostawali niewielkie kwoty, podczas gdy dyrektorzy wydziałów potrafili zainkasować rocznie nagrody po kilkadziesiąt tysięcy złotych." cytuję za: 2022-07-06, Autor: Marcin Kruk, m.kruk@tuwroclaw.com
link: ***s://***tuwroclaw.com/wiadomosci,tak-daje-sie-nagrody-w-ratuszu-po-batalii-sadowej-wroclaw-musial-ujawnic-wnioski,wia5-3315-66021.html
|
|
Nałożyłem sankcje na listę PiSu za ruinę mojego portfela i nękanie covidowe. Te powyższe nagrody to taki dodatek ale zdaję sobie sprawę ,że każdy polityk to weźmie. co było widać po podwyżkach w parlamencie. Tam po 60% i śmieją się z chleba czy węgla. Jestem całkowicie zaskoczony, zasmucony i zdruzgotany decyzjami PiS. Żegnajcie a głosowałem.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|