Ostatnio nr 9 jeżdżą stadami. czekałam ponad 50min., a potem dwie przyjechały, jedna załadowana cała a druga luźna.
|
|
kolejny marny artykuł o autobusach
|
|
Jeszcze lepiej jest z autobusami dojeżdzającymi w okolice Real'a i orfeusza.
W ciągu 5min przyjeżdzają 40,44,26,15( na przestanek przy KFC na Krakowskim/Racławickich, a potem trzeba czekać 10-15min na następne.
Pod politechniką 40 i 44 mają zbliżone kursy, nie wiem kto to ten rozkład układał, ale jak dwa uciekną, to trzeba czekać 25min.
|
|
proponuję przeanalizować trolejbusy 152, 151 i autobus nr 20 przez większość trasy jadą razem. Jeśli ktoś się spóźni, musi później czekać 20 minut na kolejne stado
|
|
to w końcu MPK czy ZTM ?
|
|
to w końcu MPK czy ZTM ?
|
|
Tak samo kurewsko głupie jest połączenie Lubartowska - Majdanek - jedynie 156 i to też jeździ jak chce ! Brak kursu i jak deb***e czekamy godzinę na kolejny - a szef w pracy psioczy na nas za spóźnienie ! Wystarczy awaria sieci elek. i nie dojedziemy na Majdanek ! 47 ma taki objazd ,że może niech o Aleję Warszawską zahaczy jeszcze - tak dla wygody mieszkańców ! 23 jeździ również raz na godzinę - porażka !!!
|
|
Na przełomie stycznia i lutego ZTM zacznie szukać firmy, która wszystkie te dane przekształci w gotową receptę. Przecież to ZTM miał być receptą na coś takiego.Rozkłady trzeba od nowa ułożyć,ponieważ te były układane pod kolegów prywaciarzy. Zazwyczaj początkiem stada był prywaciarz który wszystkich zbierał.
|
|
stadami autobusy jeżdżą z każdej dzielnicy i do każdej powracają stadami. ZTM bazuje na mpk rozkładach zrobionych przez zafajdanych ludzi nie mających wiele wspólnego z komunikacją-a jedynie ciepłłe stołki. Od dawna problem jest i nikt się nie kwapi- a ci nieudacznicy po 1 minutce korekte do rozkładu zrobią i biorą sporę premię za nic.
|
|
A jeszcze lepiej jest z 10. Przedwczoraj czekalem na jedna od 15.45 do 16.45. 3 jezdzila po dwie na raz. A jak po godzinie przyjechala 10 to kierowca byl zbulwersowany ze mam jakies obiekcje co do punktualnosci. Nowy prezydent, nowe umywanie rak. Przeciez skonczyla sie juz kampania.
|
|
ZTM jak zwykle mówi że o problemie nie wie lub że problemu nie ma. tym razem jednak oszukują że nie wiedzą o problemie bo juz na wiosnę tego roku pisałem do ZTMu w sprawie tych linii, więc albo kłamią, albo brak przepływu informacji między pracownikami ZTM.
|
|
Dlaczego ZTM ma wydawać pieniądze na wynajęcie firmy, przecież ZTM zostało chyba do tego powołane. Dlaczego nie ma pracowników do napisania rozkładu. ZLIKWIDOWAĆ ZTM wcześniej komunikacja sobie lepiej radziła i nie było konieczności utrzymywania sztucznego tworu jakim jest ZTM.
|
|
biedni ludzie nadal będą biedni bez względu na to jak będą jeździły autobusy
|
|
chorym pomysłem było puszczanie linii numer 2 w połowie listopada do turki, ciekaw jestem co za "mądry" za tym stał ... wielce chorym jest pomysł aby puszczać tak daleko jedną linię która dojeżdza na willową ( 37 w tym wypadku nie jest istotne bo jeździ w innym kierunku ). Nie dość że ulica jest zakorkowana w szczycie non stop, na turystycznej dzieje się to samo to jeszcze ją wydłużyli na os. borek , poprostu paranoja ani razu nie przyjechał mi autobus na czas w godzinach 14-16 jak kończę pracę mimo ze codziennie jestem na czas , spoźnienie to średnio 10-20 minut, może warto sie zastanowić aby linia ta dojeżdzala tylko do centrum i zawracała ... , botanik się rozrósł mocno i budują się kolejne bloki gdzie wprowadzają sie nowi mieszkańcy a autobus jeździ raz na 20 minut i niemalże nigdy o czasie bo stoi gdzie, dziękuję ...
|
|
We wtorek chcialem się dostać na dworzec PKP autobusem nr 13 spod poczty przy placu litewskim. Wyszedłem jakieś 15 min przed czasem rozkładowego przyjazdu MPK, i tak czekałem przez 3 kolejne godziny odjazdów autobusu nr 13 , oczywiście żaden nie przyjechał musiałem dzwonić po znajomego żeby nie zawiózł samochodem, ledwo zdążyłem a bilet kupowałem drożej w pociągu bo nawet bym nie zdążył do kasy dojść. Bywało też tak że się nie raz spóźniłem. Na MPK nie można nigdy liczyć wielokrotnie potwierdziłem to w praktyce.
|
|
pozostaje nadzieja, że znajdzie sie ktoś mądry i spowoduje, że autobusy linii 2 i 4 nie będą jeździły w odstępach kilkuminutowych czego Państwu Mieszkańcom i sobie Z OKAZJI Świąt Bożego Narodzenia na gwiazdkę życzę...
|
|
Ja jakiś rok temu postanowiłem zrezygnować zupełnie z komunikacji miejskiej na rzecz własnego, prywatnego środka komunikacji. I powiem jedno, nie żałuję!
|
|
Tak samo jest z autobusami numer 32 i 40, ich linie pokrywają się od ul 3 maja aż do politechniki i zawsze jeżdżą razem lub z kilkominutową różnicą a potem nic przez 20 minut
|
|
|
|
Trolejbusy 150 i 151 tak samo, co lepsze są chyba zsynchronizowane z 10 i 26 ... Jak się czeka na przystanku pod Parkiem Saskim to 15-20min minimum... frustracja rośnie jak przejeżdżaja kolejno 15,3,18,5 i znowu 15,3,18,57 a pod Szpital Wojewódzki nic... stoisz czekasz i nagle oczom nie wierzysz toż to 150 i zaraz za nim co 151, o zaraz zaraz i 10 się wyłania ... cud ludzie no cud...
Zero odpowiedzialności, zero szacunku dla ludzi stojących na przystankach i to bez względu na porę roku.
Wszystkiego dobrego w 2011 - nic się nie zmieni, ale może podwyżkę pracownicy MPK/ZTM dostaną... w końcu nie ważne jak o nas mówią - byle by nazwy nie przekręcali
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|