No cóż pisowcom można obrażać wszystkich po kolei ale nie ich co prawda im dużo nie trzeba żeby się poczuć obrażonym A tak na marginesie co by pani radna powiedziała gdyby te słowa ktoś powiedział o niej czy jej rodzinie podejrzewam że policja by ścigała do skutku a pani koledzy w sądzie surowo by skazali
|
|
Tadeusz Mazowiecki to wybitny intelektualista, który poprowadził ruch robotniczy do zwycięstwa nad komunizmem. Dokładnie wtedy, gdy protegowany władz stalinowskich Jarosław Kaczyński spał do południa. PIS kumuluje wokół siebie ludzi podlych i niedouczonych, których głównym źródłem wiedzy są faxy z Nowogrodzkiej i TVPis. Przerażające
|
|
Twarz nieskalana myślą...
|
|
Lepiej późno niż później, bo ten wyrok nie miał szans utrzymać się przed ETPCz w Strasburgu, za co zapłaciliby podatnicy, a nie personalnie ten, czy inny sędzia, albo i skład orzekający. Kolejna nauczka dla całej "klasy" politycznej, która najpierw pozwoliła na niszczenie zasobów archiwalnych PZPR i służb specjalnych PRL, a później najmocniejszą agenturę schowała w zbiorze zastrzeżonym IPN. Lepiej późno niż później!
|
|
I taka osoba uczyła młodzież????? Żenada. Stara powinna dawać przykład a co robi??? Teraz pisowski sądy będą kręcić, kombinować żeby tej starej nic się nie stało.
|
|
Co zrobił T. Mazowiecki pozytywnego dla Polski. Absolutnie nic.Dlatego już nie żyje, a synio zadymiarz też odejdzie, Covid go dopadnie razem z nienawiścią do Polaków którą nosi w sobie. A zatryumfuje młodość i Polskość.
|
|
Kiedy na Mokotowie UB torturowało Śp.Bp.Kaczmarka, a komuch sadysta płk.Goldberg tworzył akt "oskarżenia"... tadzio pisał : "Nie tylko bolejemy,ale i odcinamy się od błędnych poglądów ks. bp.Kaczmarka, które doprowadziły go do akcji dywersyjnej wobec Polski Ludowej"
|
|
"gruba kreska" i deal z komuchami typu jaruzel kiszczak - to najgorsze, co mogło spotkać walczącą o wolność Polskę....
|
|
Miałem napisać nowy komentarz, ale pozwalam sobie przytoczyć (z drobnymi językowymi modyfikacjami) to, co napisałem już na innym forum. Dedykuję mój głos i moje pytania do obrońców Pani radnej. Czy i oni zrozumieli sens nauki Jezusa? Czy ich zdaniem należałoby ukamienować jednak za zaprzaństwo i zdradę Piotra, Pawła i całą armię świętych, co kiedyś się zaparli i zdradzili?
Piotr zaparł się Jezusa aż trzy razy, Paweł prześladował Jego uczniów, brał udział w zabójstwie Szczepana. A mimo to Jezus uczynił ich swymi najważniejszymi apostołami. Piotr został pierwszym papieżem, Paweł - Apostołem Narodów. Czy Nauczyciel – zdradzony i opuszczony – pamiętał im poprzednie grzechy i wypominał je? Ważniejsze od nich okazało się dalsze życie Apostołów – szczere łzy żalu, wyrzeczenia, ofiara z siebie, poświęcenie. Czy Pani Anna – deklarująca tylekroć swą religijność – pamięta o tym? Czy rozumie sens nauki Jezusa i Jego zachowanie wobec tych, co zawiedli i zdradzili? Tadeusz Mazowiecki rzeczywiście ma w swym życiorysie niechlubne karty i zachowanie. Nikt temu nie zaprzeczy. Ale jest też w jego życiu bunt wobec systemu, któremu służył, także bunt wobec siebie samego, powrót do prawdziwych wartości. Jest i uwięzienie, i służba dla Polski. Wiem, różnie oceniana, ale pełniona chyba godnie. W 1989 roku prawie wszyscy akceptowaliśmy jego wybór na premiera. W tamtej sytuacji – gospodarczej i geopolitycznej – to była decyzja optymalna. Dziś, gdy odwaga niewiele kosztuje, niektórzy kwestionują tamte wybory i służbę Tadeusza Mazowieckiego sięgając chętnie po kamienie. Czy słusznie? Może przydałaby się odrobina pokory i prawdziwe świadectwa wiary? Wyroków i sądów naszych zaś nie komentuję – z szacunku dla czytelników.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|