Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
No cóż pisowcom można obrażać wszystkich po kolei ale nie ich co prawda im dużo nie trzeba żeby się poczuć obrażonym A tak na marginesie co by pani radna powiedziała gdyby te słowa ktoś powiedział o niej czy jej rodzinie podejrzewam że policja by ścigała do skutku a pani koledzy w sądzie surowo by skazali
Odpowiedz
Tadeusz Mazowiecki to wybitny intelektualista, który poprowadził ruch robotniczy do zwycięstwa nad komunizmem. Dokładnie wtedy, gdy protegowany władz stalinowskich Jarosław Kaczyński spał do południa. PIS kumuluje wokół siebie ludzi podlych i niedouczonych, których głównym źródłem wiedzy są faxy z Nowogrodzkiej i TVPis. Przerażające
Odpowiedz
Twarz nieskalana myślą...
Odpowiedz
Lepiej późno niż później, bo ten wyrok nie miał szans utrzymać się przed ETPCz w Strasburgu, za co zapłaciliby podatnicy, a nie personalnie ten, czy inny sędzia, albo i skład orzekający. Kolejna nauczka dla całej "klasy" politycznej, która najpierw pozwoliła na niszczenie zasobów archiwalnych PZPR i służb specjalnych PRL, a później najmocniejszą agenturę schowała w zbiorze zastrzeżonym IPN. Lepiej późno niż później!
Odpowiedz
I taka osoba uczyła młodzież????? Żenada. Stara powinna dawać przykład a co robi??? Teraz pisowski sądy będą kręcić, kombinować żeby tej starej nic się nie stało.
Odpowiedz
Co zrobił T. Mazowiecki pozytywnego dla Polski. Absolutnie nic.Dlatego już nie żyje, a synio zadymiarz też odejdzie, Covid go dopadnie razem z nienawiścią do Polaków którą nosi w sobie. A zatryumfuje młodość i Polskość.
Odpowiedz
Kiedy na Mokotowie UB torturowało Śp.Bp.Kaczmarka, a komuch sadysta  płk.Goldberg tworzył akt "oskarżenia"... tadzio pisał : "Nie tylko bolejemy,ale i odcinamy się od błędnych poglądów ks. bp.Kaczmarka, które doprowadziły go do akcji dywersyjnej wobec Polski Ludowej"
Odpowiedz
"gruba kreska" i deal z komuchami typu jaruzel kiszczak - to najgorsze, co mogło spotkać walczącą o wolność Polskę....
Odpowiedz
Miałem napisać nowy komentarz, ale pozwalam sobie przytoczyć (z drobnymi językowymi modyfikacjami) to, co napisałem już na innym forum. Dedykuję mój głos i moje pytania do obrońców Pani radnej. Czy i oni zrozumieli sens nauki Jezusa? Czy ich zdaniem należałoby ukamienować jednak za zaprzaństwo i zdradę Piotra, Pawła i całą armię świętych, co kiedyś się zaparli i zdradzili? Piotr zaparł się Jezusa aż trzy razy, Paweł prześladował Jego uczniów, brał udział w zabójstwie Szczepana. A mimo to Jezus uczynił ich swymi najważniejszymi apostołami. Piotr został pierwszym papieżem, Paweł - Apostołem Narodów. Czy Nauczyciel – zdradzony i opuszczony – pamiętał im poprzednie grzechy i wypominał je? Ważniejsze od nich okazało się dalsze życie Apostołów – szczere łzy żalu, wyrzeczenia, ofiara z siebie, poświęcenie. Czy Pani Anna – deklarująca tylekroć swą religijność – pamięta o tym? Czy rozumie sens nauki Jezusa i Jego zachowanie wobec tych, co zawiedli i zdradzili? Tadeusz Mazowiecki rzeczywiście ma w swym życiorysie niechlubne karty i zachowanie. Nikt temu nie zaprzeczy. Ale jest też w jego życiu bunt wobec systemu, któremu służył, także bunt wobec siebie samego, powrót do prawdziwych wartości. Jest i uwięzienie, i służba dla Polski. Wiem, różnie oceniana, ale pełniona chyba godnie. W 1989 roku prawie wszyscy akceptowaliśmy jego wybór na premiera. W tamtej sytuacji – gospodarczej i geopolitycznej – to była decyzja optymalna. Dziś, gdy odwaga niewiele kosztuje, niektórzy kwestionują tamte wybory i służbę Tadeusza Mazowieckiego sięgając chętnie po kamienie. Czy słusznie? Może przydałaby się odrobina pokory i prawdziwe świadectwa wiary? Wyroków i sądów naszych zaś nie komentuję – z szacunku dla czytelników.
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...