Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Dlaczego tak źle oceniasz inwestora zastępczego, który złożył wniosek o zmianę pozwolenia na budowę  " ścieżki terenowej"?! Skąd wiesz, że zamierza ją zlikwidować lub skrócić, jak być może chodzi tylko o to, by jej przebieg był zgodny z planem miejscowym, na który powołuje się właściciel większości terenu, przez który przebiega to przedsięwzięcie i inwestor zastępczy użyczający fragment swojego gruntu od strony ulicy Poligonowej? Nikt z kontestujących ten prywatno-prywatny deal  " miasta "  i  TBV  nie podnosi kwestii realizacji ścieżki terenowej samej w sobie, a jedynie czas wykonania, sposób, przebieg i charakter tego przedsięwzięcia, którego długość i szerokość jest 6 razy mniejsza niż całkowite oddziaływanie przekraczające 2 ha terenów w Ekologicznym Systemie Obszarów Chronionych. Dla zdrowia i życia mieszkańców może sobie grodzić do samego nieba — byle nie za pomocą blaszanych płotów, które utrudniają przepływ powietrza oraz żerowanie i migrację gatunków chronionej i ściśle  chronionej fauny.
Pluj pieniackiej świni w oczy - to powie, że deszcz pada...Jesteś głupszy niż dywizja ruskich pcheł, wściekły, zajadły, zapieniony po czubek pyska marny trollu. Już Einstein zauważył, że dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i Twoja głupota, pajacu z wypranym mózgiem. Zmień lekarza. Ten Cię oszukuje. I lecz się na nogi. A w nagrodę - awansujesz na szefa elitarnego klubu NFI - Największych Forumowych Idiotów.  
Odpowiedz
Dyskusja tutaj sprowadza się do obrażania, a ja mam pytanie dlaczego politycy wtrącają się w prawo własności i wolę mieszkańców?
Odpowiedz
Dlaczego nikt nie pomyśli o korzyściach zagospodarowania tego terenu? Przecież dziś jest to niedostępny i nie przynosząc żadnych korzyści teren. Bloki komuś przeszkadzają, to lepsze śmietnisko? Podpisuje się pod głosem, że ktoś na siłę próbuje zakłamać rzeczywistość.
Odpowiedz
Z tego co wiem to alternatywą są duże sklepy i hale, to ja już wolę ładne osiedle i park. :)
Odpowiedz
Dyskusja tutaj sprowadza się do obrażania, a ja mam pytanie dlaczego politycy wtrącają się w prawo własności i wolę mieszkańców?
Masz na myśli obecnego jeszcze  prezydenta  naszego miasta i szefa okręgu PO? Jako osoba publiczna przywołuje tylko i wyłącznie podstawy zasadnicze i prawne: " Zgodnie z art. 64 ust. 3 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej ograniczenie prawa  własności następuje w drodze ustawy. Do ustaw, których przepisy ograniczają lub  regulują prawo własności należą m.in.: ustawa o ochronie przyrody, ustawa prawo  ochrony środowiska, ustawa prawo wodne, ustawa prawo geologiczne i górnicze,  ustawa prawo budowlane, szczególne zasady przygotowania do realizacji inwestycji  w zakresie budowli przeciwpowodziowych, gospodarka nieruchomościami, szczególne  zasady przygotowania i realizacji inwestycji w zakresie dróg publicznych, scalanie  i wymiana gruntów, ustawa o ochronie zabytków i opiece nad zabytkami, ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym i inne."
Odpowiedz
Z tego co wiem to alternatywą są duże sklepy i hale, to ja już wolę ładne osiedle i park. :)
 Jeżeli wiesz tyle, to znaczy, że zostałeś wprowadzony w błąd, bo cały obszar miał być użytkiem ekologicznym, co wyłącza możliwość tego typu zabudowy.
Odpowiedz
Masz na myśli obecnego jeszcze  prezydenta  naszego miasta i szefa okręgu PO? Jako osoba publiczna przywołuje tylko i wyłącznie podstawy zasadnicze i prawne
Pluj pieniackiej świni w oczy - to powie, że deszcz pada...Jesteś głupszy niż dywizja ruskich pcheł, wściekły, zajadły, zapieniony po czubek pyska marny trollu. Już Einstein zauważył, że dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i Twoja głupota, pajacu z wypranym mózgiem. Zmień lekarza. Ten Cię oszukuje. I lecz się na nogi. A w nagrodę - awansujesz na szefa elitarnego klubu NFI - Największych Forumowych Idiotów.  
Odpowiedz
Jeżeli wiesz tyle, to znaczy, że zostałeś wprowadzony w błąd, bo cały obszar miał być użytkiem ekologicznym, co wyłącza możliwość tego typu zabudowy.
 "Miał być" co znaczy tyle, co "nie jest". Bo nie jest i doskonale o tym wiesz. Nieważne które studium odkopiesz, mówienie że cały obszar górek jest użytkiem ekologicznym jest zwykłym kłamstwem.
Odpowiedz
Dlaczego nikt nie pomyśli o korzyściach zagospodarowania tego terenu? Przecież dziś jest to niedostępny i nie przynosząc żadnych korzyści teren. Bloki komuś przeszkadzają, to lepsze śmietnisko? Podpisuje się pod głosem, że ktoś na siłę próbuje zakłamać rzeczywistość.
   Uwaga czytelnicy DW!!! Powyższy komentarz został napisany przez wynajętego dewelotrolla, który udaje czytelnika DW.
Odpowiedz
   Uwaga czytelnicy DW!!! Powyższy komentarz został napisany przez wynajętego dewelotrolla, który udaje czytelnika DW.
Odpowiedz
"Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie – mówimy – to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo”
Odpowiedz
"Miał być" co znaczy tyle, co "nie jest". Bo nie jest i doskonale o tym wiesz. Nieważne które studium odkopiesz, mówienie że cały obszar górek jest użytkiem ekologicznym jest zwykłym kłamstwem.
 Tak będziesz mógł (mógła) napisać po ewentualnym uwzględnieniu skargi kasacyjnej prezydenta Lublina, co nie musi wcale nastąpić. Dobrze, że z mocy urzędu potwierdzasz niezgodność planu miejscowego z ustaleniami Studium, którego ważność podtrzymał WSA w Lublinie. Źle, że używasz twardych sformułowań, które naruszają ustalenia faktyczne sądu administracyjnego.
Odpowiedz
 Pretensje do obecnego jeszcze prezydenta naszego miasta i planistów, którzy od dekady nie zrealizowali wcześniejszych projektów, a w tym "Park poligon". W kwestii śmieci i porządku również do samorządu, który bierze za to pieniądze i ma ustawowy obowiązek dbania o całą przestrzeń miejską.
Odpowiedz
Przykro, że zamiast rozmawiać jak rozwijać Lublin dajemy kolejny popis działania na niekorzyść. Co komu przeszkadza park i osiedle. Ludzie przecież  i tak mamy za mało mieszkań.
Odpowiedz
Przykro, że zamiast rozmawiać jak rozwijać Lublin dajemy kolejny popis działania na niekorzyść. Co komu przeszkadza park i osiedle. Ludzie przecież  i tak mamy za mało mieszkań.
Przecież cały czas o tym mówimy, że zabudowa Górek Czechowskich będzie działać na szkodę całego miasta, a nie tylko jego północnej części. Na pewno działaniem na korzyść Lublina nie było uzbrajanie siecią ciepłowniczą obszaru Górek Czechowskich w sytuacji, w której nie mogą się o to od lat doprosić ci, którzy żyją w innych częściach naszego miasta. Można przyjąć, że było to działania na szkodę miasta, finansów publicznych oraz zdrowia i życia jego mieszkańców.
Odpowiedz
Jak chcemy zatrzymać młodych? Skoro nawet nie pozwalamy na budowę dla nich mieszkań. Mają wyjechać?
Odpowiedz
Mieszkanie przy parku to bardzo dobry pomysł. Chętnie kupię tam mieszkanie. Zresztą pewnie jak większość zainteresowanych.
Odpowiedz
Przecież cały czas o tym mówimy, że zabudowa Górek Czechowskich będzie działać na szkodę całego miasta, a nie tylko jego północnej części. Na pewno działaniem na korzyść Lublina nie było uzbrajanie siecią ciepłowniczą obszaru Górek Czechowskich w sytuacji, w której nie mogą się o to od lat doprosić ci, którzy żyją w innych częściach naszego miasta. Można przyjąć, że było to działania na szkodę miasta, finansów publicznych oraz zdrowia i życia jego mieszkańców
Odpowiedz
Park dla mieszkańców? Zło wcielone. Może, zamiast wstrzymywać ścieżkę, z której będą korzystać wszyscy zastanówcie się, jakim cudem w części górek są jednorodzinne? To Wam jakoś nie przeszkadza, bo to pewnie domy największych przeciwników parku. Inni mieszkańcy też mają prawo korzystać z tego terenu, a park to umożliwi bez sterty śmieci.
Odpowiedz
Park dla mieszkańców? Zło wcielone. Może, zamiast wstrzymywać ścieżkę, z której będą korzystać wszyscy zastanówcie się, jakim cudem w części górek są jednorodzinne? To Wam jakoś nie przeszkadza, bo to pewnie domy największych przeciwników parku. Inni mieszkańcy też mają prawo korzystać z tego terenu, a park to umożliwi bez sterty śmieci.
W tym konkretnym przypadku odpowiedź jest banalnie prosta, bo w części górek są jednorodzinne domy nie w wyniku jakiegoś cudu, a ostatecznych i prawomocnych pozwoleń na budowę wydanych z upoważnienia prezydenta naszego miasta. Tego samego,  który  nie potrafił doprowadzić do  zapowiadanego dekadę wcześniej  " Parku poligon".
Odpowiedz
Strona 7 z 8

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...