Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Skarbówka oślepiona przepisami. Myślała, że dostanie zwrot, grozi jej grzywna

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 6 kwietnia 2017 r. o 20:33 Powrót do artykułu
Ponad prawem nie jest, ale Ty poza mózgiem i empatią na 100 % wszystkim tym "mądrym" życzę, żeby byli w takich sytuacjach to się zamkną
Odpowiedz
Czy to jest dziwne w tym faszystowskim kraju? Ja tez mialem kontakt z tymi oprawcami, zamknalem maly sklep i wyjechalem jak najszybciej. Za 3 lata spale ostatnie dokumenty i odetchne. Nigdy wiecej do tego kraju.
Odpowiedz
Co za kraj, co za przepisy.
Odpowiedz
Te Ku*** z urzędów myślą że są nietykalni. Mam nadzieje że w końcu normalna partia przejmie rządy i zrobi z tym porządek. W każdej pracy jest odpowiedzialność za pracę. Tylko nie w polityce i urzędach! A WY dalej głosujcie na PO PISY, oszołoma Petru który nie ma wiedzy na podstawowe tematy, robi tylko z siebie pośmiewisko.
Odpowiedz
Kasy w budżecie brakuje to teraz będą sie czepiać o byle g.... . nawet 5 lat wstecz . 400 za rok razy 5 to dwa tysiące już jest na 4 razy po 500 + .
Odpowiedz
Swego czasu okazało się że po rozliczeniu PIT-u muszę zwrócić do US jakąś kwotę, dla mnie wcale niemałą. Urzędnik młodszy od mojego syna, z miną pana i władcy powiedział do mnie - I proszę tego nie lekceważyć, my potrafimy to ściągnąć I wtedy odpowiedziałem - Czy mógłby pan powtórzyć swoje imię i nazwisko ? Nie będzie pan tu wiecznie pracował. Mina urzędasa bezcenna.
Odpowiedz
Pani Bogumiła postąpiła niewłaściwie. Jeżeli płaci pieniądze opiekę, a później chce ryczałtową kwotę 2280 zł odliczyć od dochodu, to jest zobowiązana na żądanie US przedstawić listę osób, którym płaciła. Ponieważ osoby te nie pomagały altruistycznie, lecz zarobkowo są zobowiązane wykazać te dochody w swoich zeznaniach rocznych. I nie ma tu do rzeczy, czy rządzi PIS, czy PO lub całkiem kto inny. Obowiązek wskazywania osób, które udzielały płatnej pomocy istnieje od roku podatkowego 2011. W przypadku niewłaściwego odliczania w danym roku urzędnik ma obowiązek sprawdzić, czy podatnik nie popełniał podobnych sytuacji w latach poprzednich. Słyszałem o wielu sytuacjach, gdy "dobrzy ludzie" za opłatą 50 zł wpisywali bezpodstawnie kwotę 2280 zł w ramach ulgi rehabilitacyjnej osobom mającym rozliczenia z ZUS lub KRUS. Później, gdy te osoby musiały składać korekty za wiele lat i zwracać pieniądze z odsetkami, to pretensje były do urzędników. A urzędnik jest po to by PRZESTRZEGAŁ PRZEPISÓW, nieważne, która partia rządzi.
Odpowiedz
uczciwy napisał:
podajcie nr konta sam przeleje te 400 zlotych babince. co za po***ony kraj ... podaję Ci numer konta dla podatku dochodowego od osób fizycznych z Drugiego Urzędu Skarbowego w Lublinie: Podatek dochodowy od osób fizycznych PIT-5, PIT-5L, podatek dochodowy zryczałtowany, podatek od wynagrodzeń PIT-4, podatek od umów-zleceń, rozliczenia roczne PIT 36-37, PIT-36L, PIT-38 – 37 1010 1339 0091 4622 2300 0000. Pozostałe dane imię i nazwisko oraz miejscowość zamieszkania Pani Bogumiły znajdziesz w artykule. Teraz możesz wpłacić za nią podatek. Zgodnie z przepisami Ordynacji podatkowej możesz to zrobić Pozdrawiam
Odpowiedz
Strona 2 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...