przejeżdżam tamtędy kilka razy dziennie, wielokrotnie zastanawiałem się kto posadził te wysokie trawy pomiędzy takimi dwoma dwupasmówkami, nie jest tam trudno o wypadek gdy pieszego widać w ostatniej chwili jak wyskoczy zza gąszczu traw i barierek, które również utrudniają kierowcy widoczność ludzi ubranych w większości na ciemno.
|
|
mam nadzieję, że nie wyjdzie z pierdla przez 8 lat
|
|
Proszę rodzinę osoby zmarłej o kontakt, przekażę istotne informacje w sprawie. Dawid 579925890
|
|
To nie na Koncertowej tylko na Kompozytorów Polskich przed skrzyżowaniem z Żelazowej Woli
|
|
Ciekawi mnie kto zdecydował o postawieniu fotoradaru na Solidarności gdzie pełni tylko funkcję skarbonki a nie w takim miejscu jak to gdzie zdarzył się ten wypadek.
|
|
Ja też, i wcale mi te trawy nie przeszkadzają. Przeszkadza mi natomiast bardzo złe oznakowanie tego przejścia dla pieszych i rowerów!!! Brak odblasków na ubraniach dla pieszych . Brak fotoradaru.
|
|
Proszę rodzinę osoby zmarłej o kontakt, przekażę istotne informacje w sprawie. Dawid 579925890"Licznik" pokazuje 25 głosów "in minus". Jakimi obrzydliwcami są ci ludzie, którym nie podoba się przekazanie "istotnych informacji w sprawie"! A przecież niektórzy z uczestników Forum chyba dawali "plusy", więc tych minusujących było więcej niż 25... Jaki jest stan umysłów w tym społeczeństwie obłąkanym w (co najmniej) 1/3 przez trąbiące wokół swoje nauki "katolickie autorytety moralne". Vide przykłady: p. Guz (zrobiony przez KUL "profesorem") i w jego duchu "...ZSL" na niniejszym Forum (jeśli to nie ta sama osoba). |
|
przejeżdżam tamtędy kilka razy dziennie, wielokrotnie zastanawiałem się kto posadził te wysokie trawy pomiędzy takimi dwoma dwupasmówkami, nie jest tam trudno o wypadek gdy pieszego widać w ostatniej chwili jak wyskoczy zza gąszczu traw i barierek, które również utrudniają kierowcy widoczność ludzi ubranych w większości na ciemno.Jeśli ktoś nie widzi, czy ktoś jest na przejściu, to niech jedzie wolniej. Usprawiedliwianie zabijania starszych ludzi przechodzących na pasach to jakiś obłęd... Te opisy "gąszcza traw i barierek" itd. ! |
|
Ja też, i wcale mi te trawy nie przeszkadzają. Przeszkadza mi natomiast bardzo złe oznakowanie tego przejścia dla pieszych i rowerów!!! Brak odblasków na ubraniach dla pieszych . Brak fotoradaru.No właśnie, "wcale mi te trawy nie przeszkadzają"! Złe oznakowanie - dość częste zjawisko. Natomiast trudno wymagać, żeby piesi w miastach chodzili "w odblaskach" i też przepisy tego nie wymagają. Może przy obecnym stanie umysłów niektórych jeżdżących to by wypadało z własnej ostrożności... "Brak fotoradaru" - czyli niedostateczny nadzór nad "pędzącymi" lub/i przywoływania ich do porządku. |
|
Ja zawsze jak zbliżam się do skrzyżowania dzwonie do wróżki. Do tej pory nie pomyliła się ani razu mówiąc że i tak pieszy wlezie bez rozglądania się prosto pod koła. Zapobiegawczo włączam też wycieraczki.
|
|
Dobre. Wybiegająca 70-latka, zimą zza wysokich traw. Po ciemku, bez odblasków, w samym środku nocy, bo o 15:00. W dodatku, przed wejściem nie ustawiła trójkąta ostrzegawczego.
|
|
"mam nadzieję, że nie wyjdzie z pierdla przez 8 lat" - kara będzie w zawieszeniu, bo wszyscy jeżdżą 80km/h po mieście i nikt nie ma ochoty tego zmienić.
|
|
Współczuję rodzinie. Kierowcy też, do końca życia trauma przed oczami. Przykro mi.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|