to tylko ludzka zawiść. wiem coś na ten temat, proszę mi uwierzyć.
|
|
oburzające, ledzie są bezczelni. Przecież dzięki temu ma miasto dochody, dzięki temu mogło dać inwestorowi zapomogę w wysokości 6,5 mln za wybudowanie wiaduktu na Witosa, będącego dojazdem do jego centrum handlowego.
|
|
Jeśli restauracje i ogródki przeszkadzają nie widzę innego rozwiązania jak kupić podkreślam kupić sobie mieszkanie w innej części miasta.Nie dość że dziadostwo dostało mieszkania za darmo to jeszcze ma jakieś oczekiwania.Mieszkańcy miasta z lokali gastronomicznych mają jakąś korzyść .Natomiast z lumpenproletariatu ze starówki mają :rozboje włamania do mieszkań i samochodów.
|
|
Moze Stare Miasto jest da niektorych tak naprawde za 'nowe'? Jesli lokatorom przeszkadza proponuje przeniesc sie na LSM, a jesli to za duzo koszt zawsze pozostaja miejsca na cichej i spokojnej ulicy: dzierzawnej badz wapiennej albo tez grygowej
|
|
Ludzie co do zasady maja racje, ale ten problem łatwo rozwiązac, - niech właściciele ogródków sypna asą, zaproponuja darmowe pwko raz dziennie lub obiadek i sprawa załatwiona
|
|
Czyli według mieszkańców powinno się wyklepać parę hektarów kilka kilometrów od Lublina i tam przyjmować turystów.Na pewno miasto zarobi na nich dużo kasy,którą wyda na zapomogi dla ubogich bezrobotnych ze starówki.
|
|
Normalnie żal.pl. Tak jak napisał Gość. Niedość że dostali na Starówie mieszkania za darmo to jeszcze im przeszkadza. Nie pasuje to won na Grygową albo do innych bloków. A wtedy na Starówke wejdą prywatni inwestorzy, pootwierają na piętrach biura i w pare miesięcy znajdą pieniądze na odrestaurowanie zaniedbanych kamienic.
|
|
Jakby nie było ogródków, nie mieliby od kogo sepic fajek i tych kilku grosików
|
|
Jak czytam te komentarze to krew mnie zalewa!!! Na Starym Mieście mieszkają nie tylko "MENELE", mieszkania nie wszyscy dostali za darmo a CHAMSTWO, które w nadmiarze chla piwsko na STARÓWIE - to właśnie te "ELITY", które teraz piszą te komentarze. To właśnie ci OBROŃCY, potrafią o godzinie drugiej w nocy drzeć gęby, bić się o swoje piszczące z uciechy dziewoje. Co do tych prywaciarzy co to mają odbudować i odremontować Stare Miasto - gdzie oni są? ci właściciele knajp ze Starego Miasta - ile budynków odremontowali?
|
|
Takie to jest właśnie specyficzne miejsce. Tam zawsze będzie kupa ludzi i będzie głośno. Chyba tylko szczelne okna pomogą w tej sytuacji. Dzięki tym restauracjom Starówka wygląda o niebo lepiej niż 15 lat temu. I przede wszystkim jest bezpieczniej. Coś za coś...
|
|
Drodzy forowicze-wyziera z Was brak tolerancji i poszanowania dla prawa. Język którym się posługujecie jest chamski i pełen inwektyw. Nie znacie problemów Naszego Miasta, a chcecie je rozwiązywać z pozycji przyjezdnego. Podejrzewam, że jesteście w Naszym Mieście przypadkiem tak "zabawowo". "STARE MIASTO" JEST PRZEDE WSZYSTKIM DLA LUDZI,a dopiero póżniej dla... biznesu.
|
|
Może sam się przeprowadzisz do tych elit na Grygowej-miejsce się znajdzie, a swoją drogą to na starówce napewno nie mieszkasz |
|
Mylisz się człowieku - większość kamienic odnowiona została za pieniądze z dotacji GMINY a nie za pieniądze właścicieli lub najemców tych 35 knajp na Starym Mieście (mówimy oczywiście o remoncie budynku a nie remoncie i wystroju lokalu)). ( |
|
kontynując, na zakończenie- zrozumcie drodzy mieszkańcy Miasto jest dla Was, a nie odwrotnie. Taka sytuacja jak na "Starym Mieście" dotyka (może w mniejszym stopniu) inne dzielnice Lublina i ludzi w nich mieszkających. Jeżeli uwarzacie, że jest inaczej to żyjecie w innym świecie(mieście). Dlaczego dzielicie ludzi wg: pochodzenia, miejsca zamieszkania, zachowania, zasobów finansowych. Miasto - tworzą ludzie. Do ... przemyślenia i do widzenia. *Slaw*
|
|
do mojej poprzedniej wypowiedzi wkradł się błąd ortograficzny - oczywiście powinno być UWAŻACIE
|
|
Jak większość mieszkańców płacę podatki,na rozwój tego miasta a nie na wspieranie specjalistów od forsowania zamków w zaparkowanych autach. Dla mnie Starówka jest dla biznesu i proszę by pozwolić mi decydować na co idą moje pieniążki.Ok?Dla mnie "mieszkańców" do których mam dokładać mogło by wcale nie być. |
|
Ktos tam wyzej napisał, że to bywalcy starówkowych lokali drą sie w srodku nocy...Niestety - ale moje spostrzezenia są nieco inne. Najwiecej hałasu i zwykłej chuliganki robią "miejscowi" - chłopcy ze Starego Miasta, przyodziani w dresiki. Przy całkowiyum braku reakcji zes trony policji.
|
|
Oj zabolało!!! Coś mi wygląda na to, że sam robisz podobnie. A tak a propos to na Starym Mieście prawie już nie ma miejscowej młodzieży ( no może tochę chłystków z Noworybnej) za to wszystkie MENELE z całego Lublina i podmiejskich okolic walą na Stare Miasto, bo tu mają mnóstwo nachlanych, potencjalnych ofiar kradzieży i rozbojów. |
|
Siemanko
1. nie zmieniaj mi płci - jestem ona
2. nie robię podobnie:)) Za stara juz jestem na takie wygłupy.
Ale w sumie spostrzeżenia moje podzieliłeś - że to raczej nie klientela ogródków hałasuje.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|