"W Lublinie jest zarejestrowanych 630 aut na 1000 mieszkańców" "W Warszawie mamy już 600 samochodów osobowych na tysiąc mieszkańców. To dwa razy więcej niż w Berlinie." bez powiększenia strefy i podniesienia cen o wyprowadzeniu samochodów z centrum będzie można tylko pomarzyć bo ich jest z roku na rok coraz więcej ludzie nie znają umiaru i na jedno gospodarstwo przypada po 2,3,4 albo 5 samochodów ... mama, tata, córka, syn a nawet pies ma własny samochód i potem cała familia narzeka, że nie ma gdzie zaparkowaćStatystyka ta nie do końca jest miarodajna ponieważ w Warszawie i na mniejszą sklae w Lublinie zarejestrowane są również auta flotowe, leasingowe rozsiane po całej polsce.
|
|
Jestem za obecną strefą pod warunkiem że wpływy z niej w 100% przekazane zostaną na budowę bezpłatnych piętrowych parkingów na działkach których miasto ma calkiem sporo. Wtedy strefę należy zlikwidować bo na niej miejsce powstanie calkiem nowa DARMOWA stworzona przez
|
|
Jestem za utrzymaniem obecnej strefy pod warunkiem że 100% wpływów zostanie przekazane na budowę bezpłatnych piętrowych parkingów na działkach których miasto jeszcze troche posiada a nie firm obsługujących te zasycacze drobniaków i dublujących do tego funkcje strażników miejskich. Wtedy strefa powinna byc zlikwidowana bo na jej miejsce powstanie nowa wykreowana przez nas samych - kulturowa ,biznesowa,twórcza a nie przymusowa ,korporacyjna ( np.bankowa) urzednicza i sadowa. Narazie w centrum obywatel przyjeżdża i odrazu jest gnębiony przez klany bandziorów. Zaczyna sie od zakupu biletu,potem do wyboru mamy sądy,urzędy,banki. A potem wiadomo pieczątki,znaczki,grzywny i interes sie kreci.
|
|
Jeżeli dochody ze strefy trafiają w 100 % na remonty lubelskich dróg to jestem za utrzymaniem obecnych cen. Podwyżka o 50% w czasie inflacji bliskiej 0 jest skandalem ale tak to jest jak sie ktoś załapie na 2 turę rządów. Wtedy juz sie łupi wyborców do oporu
|
|
Bardzo ciekawie zapowiada się parkowanie w okolicach UMCS po poszerzeniu strefy. Jak nie masz pilota uprawniającego do wjazdu pod 'Maryśkę' to już nigdzie nie zaparkujesz. Studenci z okolic Lublina na pewno się ucieszą...
|
|
Bardzo dobrze - wolę czasem zapłacić, niż stać w korkach. Myślicie, że jak stoicie dłużej w korku, to paliwo się nie zużywa? Wyjdzie na to samo. A być może da się trochę zmusić studentów, do jazdy autobusem. Zwróćcie uwagę, że problem z jazdą po mieście zaczyna się w październiku. Tereny wokół Politechniki również powinny być w strefie parkowania.
|
|
te strefy powinny służyć odciążeniu dla centrum miasta. A więc powinny służyć tym, co sporadycznie tam wjeżdżają celem załatwienia spraw. Dlatego proponuję za pierwszą godzinę 2 zł, za drugą 4 zł, za trzecią 8 zł-i tak za każdą następną godzinę podwojoną stawkę. Dlaczego urzędnik Skarbówki czy Urzedu Miasta musi podjeżdżać pod zakład pracy swoim autem wykupując abonament za 150 zł i blokując miejsca parkingowe dla przyjezdnych interesantów? Dlatego abonament miesięczny powinien wynosić 1000 zł by biznesmeni i cwaniaki nie parkowali za grosze.
|
|
niech wprowadza złodzieje w całym miescie bez wyjatku i 10 zlotych za kazde 15 minut !!!!!!!!!
|
|
nie długo pod domem będę musiał ppociesze cie ja juz pod domem musze placic odkad weszla ta je***a strefa :) codziennie rano 5 zl bo mam na 11 do pracy |
|
Takie działania mają sens tylko jeśli zapewni się kierowcom alternatywe w postaci sprawnej, szybkiej i wygodnej komunikacji miejskiej, lub parkingom na obrzeżach strefy. Czy to nie czysty bandytyzm, że bez skrupułów obiecuje się kilkanaście parkingów BEZPŁATNYCH a w trakcie kadencji realizuje się tylko ten na Rusałce, czyniac go za chwile płatnym? Jestem kierowcą, omijam strefe szerokim łukiem, ale niestety czasem musze coś załatwić w centrum, za rok okaże się że ścisłym centrum jest ul. Kraśnicka lub Kunickiego. Ciekawi mnie gdzie swój samochód parkuje p. Żuk w godzinach "pracy".
|
|
Dobrze jest następne wybory wszystko zweryfikują. Widzę, że wybór Żuka na drugą kadencję był wielkim błędem. Kredyty trzeba w końcu za coś spłacać.
|
|
Rozumiem, że w centrum miasta ulice są zapchane i że misto stara się je udrożnić - ok. Jeżeli jednak mam płacić za miejsce parkingowe, to chcę gwarancji, że na opłaconym miejscu nic się z moim autem nie stanie. Parkingi płatne, ale strzeżone! A za każde zarysowanie, usterkę, czy kradzież niech ktoś mi zapłaci 100% kosztów u mechanika, bym nie musiał się martwić o jakiekolwiek naprawy!
|
|
Wyłudzacze ,nienapasieni urzędnicy ratusza dajcie żyć ludziom.Podwyżki za parkowanie nic nie zmienią w ilości dostępnych miejsc parkingowych. Ten kto musi szybko załatwiać sprawy urzędowe to zapłaci każdą cenę za miejsce .
Ludzie w początkowej fazie tego zbójeckiego projektu będą przeklinać władze miasta ale po pewnym czasie sprawa ucichnie -na co liczą urzędnicy ratusza. MIEJMY NADZIEJE ,że podczas nowych wyborów władz przypomnimy sobie te przykre dla wykłych ludzi momenty
|
|
Na prawde warto zarejestrować się na iParkomat, jest to super sprawa, zniknie problem ze znalezieniem parkingu, sama korzystam i nie wyobrażam sobie teraz znowu szukać bez końca miejsca parkingowego przy pracy.
|
|
Rotacja samochodów? Oszaleliscie? Czy ja mam między zajęciami wskakiwać w samochód i go co rusz przeparkowywać? Czy to jest normalne? Poza tym z obrzeży Lublina nie ma wystarczająco dogodnej komunikacji, żebym mogła poruszać się bez samochodu. Zapewnijcie MPK z obrzeży więcej niż 6 razy na dzień to może to będzie miało sens!!!!
|
|
Tak jak jest napisane powyżej, bardzo fajna stronka to iParkomat, ktoś wpadł na naprawdę dobry pomysł. Warto tam zajrzeć i zniknie problem z parkingiem
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|