Znowu po oczach bije wulgarność z plakatów Agresja, przemoc, chamstwo, zapiekłość. Hasła tak samo brzydkie i podłe, jak sprawa której bronią. Najczarniejsze protesty z możliwych.
|
|
To w końcu trzeba przestrzegać tej konstytucji czy nie, bo już się pogubiłem... ;)
|
|
Skoro nie jest człowiekiem to kim?
Dziecko zaraz po urodzeniu również nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować, czy to oznacza, że nie jest człowiekiem?
|
|
Znowu po oczach bije wulgarność z plakatów Agresja, przemoc, chamstwo, zapiekłość. Hasła tak samo brzydkie i podłe, jak sprawa której bronią. Najczarniejsze protesty z możliwych.Widzisz, zdradzieckie mordy gorszego sortu uczą się od ludzkich panów. |
|
A poza tym patrząc na to zepsute towarzystwo z demonstracji, byłbym za tym, żeby zupełnie pozbawić tych kobiet możliwości rodzenia dzieci aby geny nie były dalej przekazywane.Na szczęście nie tobie o tym decydować. Twoje decyzje mogą się ograniczać jedynie do kwestii przekazania lub nie własnych genów. Na tym polega różnica między tobą, a protestującymi. Oni chcą dać wolny wybór każdemu. Ale raczej tego nie zrozumiesz. XD |
|
Czy uśpiłeś kiedyś chorego psa, albo kota?Rozumiem , ale tak jak modreca nie decyduje czy chce siedzieć w wiezieniu czy nie tylko jest ubezwlasnowoniony ze zwględu na dobo społeczne , tak samo większość tych wydziaranych wulgarnych potencjalnych mamusiek powinna być ze względu na dobro społeczne pozbawiona możliwości rodzenia dzieci. I żeby nie było ja nie jestem zwolennikiem zmiany prawa aborcyjnego a ten temat uważam za sztucznie wykreowany tak samo jak za kazdym razem gdy wraca temat aborcji .A poza tym patrząc na to zepsute towarzystwo z demonstracji, byłbym za tym, żeby zupełnie pozbawić tych kobiet możliwości rodzenia dzieci aby geny nie były dalej przekazywane.Na szczęście nie tobie o tym decydować. Twoje decyzje mogą się ograniczać jedynie do kwestii przekazania lub nie własnych genów. Na tym polega różnica między tobą, a protestującymi. Oni chcą dać wolny wybór każdemu. Ale raczej tego nie zrozumiesz. XD |
|
Skoro nie jest człowiekiem to kim? Dziecko zaraz po urodzeniu również nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować, czy to oznacza, że nie jest człowiekiem?Widzisz, to nie jest kwestia tego, czy płód jest człowiekiem czy nie. Chodzi o kwestię humanitarnego podejścia do cierpienia zarówno matki, jak i dziecka. tego amego dnia, kiedy kucharka ogłosiła wyrok kaczysława, w Lubinie ktoś zakopał psa żywcem. I zapewniam cię, że nie był to nikt z tych, którzy później poszli protestować. Jak to możliwe w kraju gdzie podobno 95% społeczeństwa to katolicy, z czego ponad połowa oświadcza że regularnie chodzi do kościoła? Jakiś czas temu media mówiły o idiocie który kilkakrotnie przejechał psa, z czego umieścił relację na swoim profilu w mediach społecznściowych. Na tym samym profilu miał posty chwalące postawy patriotyczne i ideologię chrześcijańską. Z drugiej strony ktoś tutaj wyśmiewał się, że ci, którzy protestują przeciw prawu antyaborcyjnemu z pewnością popierają piątkę kaczyńskiego. No ja tu nie widzę dysonansu, bo w obu przypadkach chodzi o to samo. O ograniczenie cierpienia istot żyjących. Ale najwyraźniej ludzie obnoszący się ze zwłokami na narzędziu tortur tego nie rozumieją. |
|
"To nie jest sytuacja trudna. To jest konieczność podporządkowania życia całej rodziy (małżenstwa, ale też ewentualnie rodzeństwa) takiej osobie niepełnosprawnej." - Czyli według ciebie taka osoba niepełnosprawna jest gorsza, nie zasługuje na wsparcie i powoduje cierpienie oraz skomplikowanie życia wszystkim - czyli jest mówiąc kolokwialnie zbędnym balastem, którego należałoby się pozbyć, to chciałeś powiedzieć? Zakładam, że nie, ale z tego to tak by wynikało, z zacytowanego fragmentu. "To trzeba widzieć na co dzień, żeby zrozumieć." - A ty to widzisz na co dzień i widzisz samiutkie takie przypadki, samych niepełnosprawnych, wszystkich wymagających aż takiej opieki, która wymaga zaangażowania wszystkich. A ja według ciebie nic nie widzę w takim razie, jakbyś mi sugerował, że to ja mam jakąś znieczulicę."Czyli według ciebie taka osoba niepełnosprawna jest gorsza, nie zasługuje na wsparcie i powoduje cierpienie oraz skomplikowanie życia wszystkim - czyli jest mówiąc kolokwialnie zbędnym balastem, którego należałoby się pozbyć, to chciałeś powiedzieć?" - pokaż, w którym miejscu tak napisałem, albo choćby coś takiego zasugerowałem??? "A ty to widzisz na co dzień i widzisz samiutkie takie przypadki, samych niepełnosprawnych, wszystkich wymagających aż takiej opieki, która wymaga zaangażowania wszystkich." - miałem okazję to obserwować pełen szacunku dla ludzi, którzy swoje życie poświęcili niepełnosprawnemu dziecku (acz to nie była sytuacja, o jakiej dskutujemy, czyli efekt wad wrodzonych). Nie napisałem, że ty takich rzeczy nie widzialeś, ale też gdybyś widział, to miałbyś na ten temat większe pojęcie. A znieczulicę pewną masz - generalnie zlewasz to, co czują kobiety stjące przed dylematem, a większość z nich (już ci cytowałem twoją wypowiedź potwierdzającą tę "większość") sprowadzasz do tanich dziwek. |
|
To jest paradygmat oparty o pamięć ultrakrótkotrwałą i krótkotrwałą, które dominują w najmłodszej grupie społecznej. Sięgając do zasobów pamięci długotrwałej, okaże się, że każde pokolenie przechodzi podobne fazy rozwoju i wstecznictwa. Paradoks polega a tym, że obecnie protestujący byli bierni, jak inna władza kazała chować babciom dowody, by tym samym uniemożliwić udział w wyborach tym, co pamiętali czasy, w których inaczej myślący byli wyrzucani z Polski, katowani, mordowani i grzebani gdzie popadło. Każda dekada miała swoje jasne i ciemne strony, co w przypadku PiS i tak jest jedną z najbardziej cywilizowanych form sprawowania władzy przez partie polityczne. Twoja pamięć krótkotrwała powinna była odnotować, jak lubelscy organizatorzy Marszu Niepodległości nie mogli wziąć w nim udziału, bo zostali o 6 rano nawiedzeni przez " smutnych panów " i zatrzymani w celu złożenia wyjaśnień. Ty biorąc udział we wczorajszej manifestacji realnie lub online dzisiaj piszesz, że przed erą PiS-u możn a było czuć się bezpieczniej?!Naprawdę porównujesz żartobliwą akcję o dowodach seniorów z czasami UB-eków??? Gratuluję odklejenia od rzeczywistości. A co do "działań wyprzedzających", to chyba mistrzostwem popisali się agenci zatrzymujący Giertycha dzień przed rozprawą, na której mógł (miał?) ujawnić dokumenty, które godzić mogły w najważniejsze osoby w państwie. Czyże przy tym jest składanie wyjasnień przez ewentualnych uczestników marszu? |
|
A ty myślisz, że dzisiejsza władza, to na zapiekanki do jakiejś budy chodzi? To porównaj sobie wydatki Kancelarii Premiera, albo Kancelarii Prezydenta z tym, co było 6-7 lat temu. Nawet uwzględniając inflację mamy znaczący wzrost.Pamiętaj polityku kiedy naród wku****** kończy się Twój czas na siedzenie przy suto nakrytym z naszych podatków stoliku. Pętla się zaciska wywieziemy was na taczkach ze stanowiskaZamienicie obecnych na tych, którzy robili to samo: " Ile kosztowały kolacje polityków PO na koszt podatnika? Znamy ceny dwóch najsłynniejszych spotkań: 1435 zł – kolacja Belki z Sienkiewiczem, 1352 zł - kolacja Sikorskiego z Rostowskim..." |
|
Kilkuset leśnych dziadków zdecydowało o losie milionów kobiet. Tak być nie może. To zakrawa na dyktaturę i traci totalitaryzmem. Precz z taką władzą, która występuje i działa przeciw obywatelom.
|
|
NIE ZABIJAJ ---Siostry w DPSie w Broniszewicach opiekują się 56 chłopcami w różnym wieku i z różnym stopniem niepełnosprawności intelektualnej i fizycznej. Tam każdy jest chciany i akceptowany....To wyjątek potwierdzający regułę. Zaprawdę chlubny wyjątek i nisko chylę czoła przed tymi zakonnicami. |
|
Znowu po oczach bije wulgarność z plakatów Agresja, przemoc, chamstwo, zapiekłość. Hasła tak samo brzydkie i podłe, jak sprawa której bronią. Najczarniejsze protesty z możliwych.Jak sobie przypomnę wystawy dostępne w przestrzeni publicznej, nawet dla małych dzieci, zawierające zdjęcia z aborcji, to aż mi sie cipeło na duszy robi - ta nie było agresji, tylko pełna sielanka. Drastyczne zdjęcia cię nie ruszają, ale hasła ranią? Przedziwną masz konstrukcję psychiczną. |
|
Skoro nie jest człowiekiem to kim? Dziecko zaraz po urodzeniu również nie jest w stanie samodzielnie funkcjonować, czy to oznacza, że nie jest człowiekiem?Jest w stanie w tym sensie, że nie potrzebuje organizmu, z którym jest związany krwioobiegiem na przykład. |
|
O ile sobie przypominam jeden z protestów przed 2015 to jeden z fanów rodzenia martwych płodów szedł w manifestacji ze zdechłym lisem na kiju. Więc na temat agresji, przemocy, chamstwie i zapiekłości wiedzą oni wiele z własnego doświadczenia.Znowu po oczach bije wulgarność z plakatów Agresja, przemoc, chamstwo, zapiekłość. Hasła tak samo brzydkie i podłe, jak sprawa której bronią. Najczarniejsze protesty z możliwych.Jak sobie przypomnę wystawy dostępne w przestrzeni publicznej, nawet dla małych dzieci, zawierające zdjęcia z aborcji, to aż mi sie cipeło na duszy robi - ta nie było agresji, tylko pełna sielanka. Drastyczne zdjęcia cię nie ruszają, ale hasła ranią? Przedziwną masz konstrukcję psychiczną. |
|
Nie porównuję żartobliwej akcji, a jedynie przypominam goteskową próbę odebrania czynnych praw wyborczych tym, którzy z autopsji znają (li) czasy UB. Nie porównuję żadnej akcji służb specjalnych, a jedynie przypominam, że miały one również miejsce wcześniej. Niczego nie porównuję, a jedynie przypominam, bo od porównań są historycy, a z perspektywy osobistych doświadczeń ze służbami specjalnymi takie porównanie byłoby druzgocące dla wszystkich formacji politycznych — najbardziej tych, które mienią się obywatelskimi.To jest paradygmat oparty o pamięć ultrakrótkotrwałą i krótkotrwałą, które dominują w najmłodszej grupie społecznej. Sięgając do zasobów pamięci długotrwałej, okaże się, że każde pokolenie przechodzi podobne fazy rozwoju i wstecznictwa. Paradoks polega a tym, że obecnie protestujący byli bierni, jak inna władza kazała chować babciom dowody, by tym samym uniemożliwić udział w wyborach tym, co pamiętali czasy, w których inaczej myślący byli wyrzucani z Polski, katowani, mordowani i grzebani gdzie popadło. Każda dekada miała swoje jasne i ciemne strony, co w przypadku PiS i tak jest jedną z najbardziej cywilizowanych form sprawowania władzy przez partie polityczne. Twoja pamięć krótkotrwała powinna była odnotować, jak lubelscy organizatorzy Marszu Niepodległości nie mogli wziąć w nim udziału, bo zostali o 6 rano nawiedzeni przez " smutnych panów " i zatrzymani w celu złożenia wyjaśnień. Ty biorąc udział we wczorajszej manifestacji realnie lub online dzisiaj piszesz, że przed erą PiS-u możn a było czuć się bezpieczniej?!Naprawdę porównujesz żartobliwą akcję o dowodach seniorów z czasami UB-eków??? Gratuluję odklejenia od rzeczywistości. A co do "działań wyprzedzających", to chyba mistrzostwem popisali się agenci zatrzymujący Giertycha dzień przed rozprawą, na której mógł (miał?) ujawnić dokumenty, które godzić mogły w najważniejsze osoby w państwie. Czyże przy tym jest składanie wyjasnień przez ewentualnych uczestników marszu? |
|
Ja tylko przypomniałem, co robili idole liderów obecnych protestów.A ty myślisz, że dzisiejsza władza, to na zapiekanki do jakiejś budy chodzi? To porównaj sobie wydatki Kancelarii Premiera, albo Kancelarii Prezydenta z tym, co było 6-7 lat temu. Nawet uwzględniając inflację mamy znaczący wzrost.Pamiętaj polityku kiedy naród wku****** kończy się Twój czas na siedzenie przy suto nakrytym z naszych podatków stoliku. Pętla się zaciska wywieziemy was na taczkach ze stanowiskaZamienicie obecnych na tych, którzy robili to samo: " Ile kosztowały kolacje polityków PO na koszt podatnika? Znamy ceny dwóch najsłynniejszych spotkań: 1435 zł – kolacja Belki z Sienkiewiczem, 1352 zł - kolacja Sikorskiego z Rostowskim..." |
|
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się jednak urodzić." - człowiek, który razem z Janem Pawłem 2 rozmontował ZSRR
|
|
Oj, chyba bardziej dla tych, które mienią się prawymi i sprawiedliwymi ;-)Nie porównuję żartobliwej akcji, a jedynie przypominam goteskową próbę odebrania czynnych praw wyborczych tym, którzy z autopsji znają (li) czasy UB. Nie porównuję żadnej akcji służb specjalnych, a jedynie przypominam, że miały one również miejsce wcześniej. Niczego nie porównuję, a jedynie przypominam, bo od porównań są historycy, a z perspektywy osobistych doświadczeń ze służbami specjalnymi takie porównanie byłoby druzgocące dla wszystkich formacji politycznych — najbardziej tych, które mienią się obywatelskimi.To jest paradygmat oparty o pamięć ultrakrótkotrwałą i krótkotrwałą, które dominują w najmłodszej grupie społecznej. Sięgając do zasobów pamięci długotrwałej, okaże się, że każde pokolenie przechodzi podobne fazy rozwoju i wstecznictwa. Paradoks polega a tym, że obecnie protestujący byli bierni, jak inna władza kazała chować babciom dowody, by tym samym uniemożliwić udział w wyborach tym, co pamiętali czasy, w których inaczej myślący byli wyrzucani z Polski, katowani, mordowani i grzebani gdzie popadło. Każda dekada miała swoje jasne i ciemne strony, co w przypadku PiS i tak jest jedną z najbardziej cywilizowanych form sprawowania władzy przez partie polityczne. Twoja pamięć krótkotrwała powinna była odnotować, jak lubelscy organizatorzy Marszu Niepodległości nie mogli wziąć w nim udziału, bo zostali o 6 rano nawiedzeni przez " smutnych panów " i zatrzymani w celu złożenia wyjaśnień. Ty biorąc udział we wczorajszej manifestacji realnie lub online dzisiaj piszesz, że przed erą PiS-u możn a było czuć się bezpieczniej?!Naprawdę porównujesz żartobliwą akcję o dowodach seniorów z czasami UB-eków??? Gratuluję odklejenia od rzeczywistości. A co do "działań wyprzedzających", to chyba mistrzostwem popisali się agenci zatrzymujący Giertycha dzień przed rozprawą, na której mógł (miał?) ujawnić dokumenty, które godzić mogły w najważniejsze osoby w państwie. Czyże przy tym jest składanie wyjasnień przez ewentualnych uczestników marszu? |
|
"Zauważyłem, że wszyscy którzy popierają aborcję zdążyli się jednak urodzić." - człowiek, który razem z Janem Pawłem 2 rozmontował ZSRRAle że będziesz Prezydenta Wałęsę cytował, to się nie spodziewałem. XD |
Strona 5 z 6
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|