Ciekawe, że DW zainteresował się odkryciem dopiero jak powiedzieli o nim w krajowych wiadomościach. Duch dziennikarstwa upada. O zgrozo.
|
|
Brawo Łukasz! Super, że są młodzi ludzie, którzy mają swoje pasje, i nie są to imprezy i szpan.
|
|
Alzheimer to nie choroba!
|
|
Tak, już wyciąga ręce po pieniądze, a pozniej wyjedzie do Stanów i lek zostanie tam opatentowany i produkowany. A Polska nie bedzie miała z tego nic
|
|
Alzheimer to nie choroba!Za to głupota jest chorobą. Niestety nieuleczalną... |
|
Gratulacje i oby tak dalej! Tylko się Łukasz nie sprzedaj za granicę!
|
|
jak to nie choroba??? http://pl.wikipedia.org/wiki/Choroba_Alzheimera
|
|
A kto w Polsce ma pieniądze zeby finansować jakiegoś nastolatka? Takie badania wymagają dużej kasy i wątpię aby chłopak znalazł sponsora u nas. Szybciej za granicą. Jeżeli to prawda to jest to szansa dla wielu osób którym ta choroba nie pozwala normalnie funkcjonować.
|
|
Co za faszystowski wyskok. Ta jakiś młody szczyl dokonał odkrycia leku, anie stada doktorów habilitowanych nauki w Polsce, profesorów belwederskich i członków PAN.Co za xenofobiczna sytuacja. Pełany rasizm. Przyjdze na studia uwalimy go na prostym egzaminie poco nam taki. Jeszcze poziom bedzie zawyżać.
|
|
Brawo! Ale moim zdaniem na tym się zakończy historia z tym lekiem:) idę o zakład że dla wielu nie jest to na rękę... Smutne ale prawdziwe.
|
|
BRAWO !!! i gratulacje. a teraz kończ szkołę i uciekaj na zachód, gdzie będziesz miał możliwość rozwoju siebie samego jak i badań. Tylko nie do Bauera bo to nazistowska firma. Właściwie wszystkie firmy farmakologiczne nie są dobre. Proponuję jakiś uniwerek np Harvard medical school ;) powodzenia !!!!!!!
|
|
a co to jest jak nie choroba? stan umysłu?? według ICD-10 to choroba (G30).
|
|
pamietajcie jedno: nie opłaca się wyleczyć, bo wyleczony pacjent nie da zarobic i nie wróci proste? dlatego trują nas na mase, codziennie tony leków opuszczają fabtyki jadąc do hurtowni, lekarze to wciskają ludziom i wszyscy sa szczęśliwi, tzn producenci, przedstawiciele oraz apteki, kto jest na końcu? MY! kraj lekomanów, pomijam oczywiscie te przypadki gdzie leki naprawde pomagają...
|
|
Sprzedać bigpharmie musi, inaczej nawet nie opantetują..
|
|
Panie Rejdak z takim podejściem gasi Pan zapał młodego obiecującego człowieka. Zamiast wesprzeć go, pomóc, poprowadzić Pan mówi, żeby się tak nie cieszył bo może nic z tego nie wyjść. Czyżby przemawiała przez Pana zazdrość?
|
|
OPATENTUJ TO JAK NAJSZYBCIEJ SIĘ DA, BO CIĘ WYGRYZĄ!!!!!!!!!!!!!!
|
|
szkoda ze polskie realia zniszczą takie odkrycie, a Łukasz będzie miał tylko z tego same problemy bo jak się okazuje u nas w Polsce nie można się wybić a jeśli już to jest to czasowy rozgłos, następnie zostaje tylko uciec by można było rozwijać dalej to odkrycie...
Gratulacje Łukasz i powodzenia w dalszej karierze,rozwoju i więcej takich sytuacji w których zaistniejesz ! powodzenia !
|
|
Wielokrotnie jezdzilem z moja Babcia ktora sie opiekowalem przez wiele lat do SPSK 4 w Lublinie, gdy miala komplikacje zwiazane z udarem. Glownym zajeciem Prof. Rejdaka i jego tzw. kadry pracowniczej, bo o wiekszosci z nich nie mozna powiedziec ze sa lekarzami, bylo znajdywanie powodow by wypisac moja Babcie ze szpitala, pomimo ze byla w okropnym stanie, a na oddziale polowa lozek byla pusta.
Dopiero pozniej sie dowiedzialem od jednej z lekarek, ze poprzedni kierownik kliniki zmuszal podwladnych do opieki nad chorymi nawet gdyby ci musieli lezec w lozkach na korytarzu, Natomiast Prof Rejdak nie przejmowal sie takimi blahostkami jak dobro pacjenta czy nawet obowiazek lekarski, poniewaz lubil miec puste sale i jezdzic na konferencje. Organizm mojej Babci w koncu nie wytrzymal, i odeszla z tego swiata po dlugich cierpieniach.
Byc moze jest wybitnym naukowcem, ale glownie jest zwyklym konowalem i menda.
Przepraszam ze zszedlem z tematu artykulu, ale krew mnie zalala gdy zobaczylem to nazwisko.
Natomiast temu uczniowi gratuluje z calego serca, gdybym mial fundusze to pierwszy bym sie do niego zglosil.
|
|
Wielokrotnie jezdzilem z moja Babcia ktora sie opiekowalem przez wiele lat do SPSK 4 w Lublinie, gdy miala komplikacje zwiazane z udarem. Glownym zajeciem Prof. Rejdaka i jego tzw. kadry pracowniczej, bo o wiekszosci z nich nie mozna powiedziec ze sa lekarzami, bylo znajdywanie powodow by wypisac moja Babcie ze szpitala, pomimo ze byla w okropnym stanie, a na oddziale polowa lozek byla pusta. Dopiero pozniej sie dowiedzialem od jednej z lekarek, ze poprzedni kierownik kliniki zmuszal podwladnych do opieki nad chorymi nawet gdyby ci musieli lezec w lozkach na korytarzu, Natomiast Prof Rejdak nie przejmowal sie takimi blahostkami jak dobro pacjenta czy nawet obowiazek lekarski, poniewaz lubil miec puste sale i jezdzic na konferencje. Organizm mojej Babci w koncu nie wytrzymal, i odeszla z tego swiata po dlugich cierpieniach. Byc moze jest wybitnym naukowcem, ale glownie jest zwyklym konowalem i menda. Przepraszam ze zszedlem z tematu artykulu, ale krew mnie zalala gdy zobaczylem to nazwisko. Natomiast temu uczniowi gratuluje z calego serca, gdybym mial fundusze to pierwszy bym sie do niego zglosil. Wielokrotnie jezdzilem z moja Babcia ktora sie opiekowalem przez wiele lat do SPSK 4 w Lublinie, gdy miala komplikacje zwiazane z udarem. Glownym zajeciem Prof. Rejdaka i jego tzw. kadry pracowniczej, bo o wiekszosci z nich nie mozna powiedziec ze sa lekarzami, bylo znajdywanie powodow by wypisac moja Babcie ze szpitala, pomimo ze byla w okropnym stanie, a na oddziale polowa lozek byla pusta. Dopiero pozniej sie dowiedzialem od jednej z lekarek, ze poprzedni kierownik kliniki zmuszal podwladnych do opieki nad chorymi nawet gdyby ci musieli lezec w lozkach na korytarzu, Natomiast Prof Rejdak nie przejmowal sie takimi blahostkami jak dobro pacjenta czy nawet obowiazek lekarski, poniewaz lubil miec puste sale i jezdzic na konferencje. Organizm mojej Babci w koncu nie wytrzymal, i odeszla z tego swiata po dlugich cierpieniach. Byc moze jest wybitnym naukowcem, ale glownie jest zwyklym konowalem i menda. Przepraszam ze zszedlem z tematu artykulu, ale krew mnie zalala gdy zobaczylem to nazwisko. Natomiast temu uczniowi gratuluje z calego serca, gdybym mial fundusze to pierwszy bym sie do niego zglosil.gdyby prof Rejdak uleczał ludzi po udarach ciezkich to bylby noblista, wiec lezenie tylko szkodzi udarowcom, trzeba bylo z babcia na rehabilitacje jezdzic a nie czekac cudu po tabletce, najlepsze sa roszczenia ludzi ktorzy zapakuja babcie w samochod i oczekuja cudu najlepiej po masci albo tabletce, to ze premier obiecal zielona wyspe to nie znaczy ze tez i cudow, zdrowie to nie papier nie przyjmie wszystkiego |
|
I co ztego że odkrył jest zbyt słaby żeby walczyć z koncernami farmaceutycznymi a co mówić z realiami polskiej patologicznej administracji. Jeśli tak łatwo się to wytwarza niech już zacznie leczyć i ominie system.
|
Strona 1 z 9
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|