![]() |
Niech uczniowie zagrożą zmianą szkoły wtedy dyrektorowi zmięknie rurka większości uczniów
|
![]() |
Kiedys tam byl "Mechanik".
Przez 5 lat technikum biegało sie co przerwe, przez ulice, do kosmosu na automaty.. albo na piwo do "małego żarcia".
I bylo dobrze.. ale teraz inne czasy.
|
![]() |
No i każdy sobie taki statut interpretuje jak chce
|
![]() |
Co rok wychodziłem z tej szkoły a teraz mój młodszy brat poszedł na długosza i mówi, że, zamknięte i nawet jak zaczyna o 9 to nie chcą go wpuścić..
|
![]() |
Zrobić palarnie i piwo w bufecie, to nikt nie będzie chciał wyjść.
|
![]() |
Ebać mroza
|
![]() |
Trzy lata temu też biegałem co przerwę na piwo i jakoś nie miałem problemu z wychodzeniem na przerwie...
|
![]() |
Hmm kiedyś było tak, że też był zakaz, tyle, że nikt nie zamykał drzwi. Jak ktoś dał się przyłapać (decydowało szczęście, bo nikt nie stał przy wejściu i nie pilnował, a ponadto głównie Szpurek to praktował) to miał karę (takoż za fajki w WC i zgubienie legitymacji). Kary były różne, jedną z nich praca w kotłowni :-)
Czasy się zmieniły, Szpurek na emeryturze podobno a i ogólnie tendencja w postępowej Europie taka, że dyrekcja woli zamknąć na klucz niż być ciągana po sądach jak ktoś skręci kostkę na śliskich schodach na "nielegalu" poza szkołą...
|
![]() |
Mrożonka
|
![]() |
Debile i nic więcej. Nawet jak człowiek mdleje to i tak nie może wyjść na dwór
|
![]() |
Jak chodziłem to tej szkoły zdarzyło się wychodzić pare razy na przerwie ale wrócić do niej jeszcze na przerwie to po prostu trzeba było mieć farta, a najgorzej to w zimie jak już wyszedłem to potem nie mogłem wejść bo nauczyciel nie chciał wpuścić albo po prostu zamykał drzwi! I trzeba było stać w -10 w samej bluzie przed szkołą ! Ta szkoła jest po prostu zacofana ! Dyrektor zawsze sie głupio tłumaczy !
|
![]() |
Nie oszukujmy się, to "świeże powietrze" o którym mówią uczniowie, to zwykłe wyjście na papieroska w czasie przerwy. Kto w tych czasach wciska taki śmieszny kit o chęci przebywania na świeżym powietrzu? Serio, ktoś jeszcze w to wierzy? Dwadzieścia lat temu nikt się nie dawał nabrać na takie tłumaczenie.
|
![]() |
W ZSEL jak było wcześniej napisane, teoretycznie można wyjść bocznymi drzwiami. Więc wyszliśmy żeby pójść do bursy na zupę a tam dostaliśmy informację że nawet na najdłuższej (15 minutowej) przerwie nie możemy zjeść chociażby tej zupy. Więc bez obiadu wróciliśmy do szkoły a przy drzwiach stało troje nauczycieli i nazwijmy to "sprzeczali się z nami" jakim prawem my wgl wyszliśmy BOCZNYMI drzwiami. Nikt nie szedł na piwo, na dymka ani nawet przez ulicę nie przechodził
|
![]() |
Czyli od Szpury zrobiło się jeszcze gorzej...
|
![]() |
A czego się spodziewaliście? Kurator pisowski a pisiory to przefarbowana komuna. Wszędzie wprowadzają PRL bis w swoim wydaniu, więc dyrekcja chce się przypodobać i również wprowadza sposoby zarządzania i represji rodem z PRL-u
|
![]() |
Tlumaczenie Dyrekcji dot. Wyjsc ze szkoly nie jest jeszcze najgorsze. Zapytajcie sie dyrektora dkaczego w szole nie mozemy uzywac telefonow, nawet na przerwach!!!
|
![]() |
a krat jeszcze nie zamontowali?
a jeszcze judasze w drzwiach sal lekcyjnych lekcyjnych by się przydały
|
![]() |
Cieszcie się ze teraz dyrektorem jest Morawski to i tak macie dobrze bo poprzedni dyrektor był gorszy nawet nie pozwalał chodzić w bluzie z kapturem
|
![]() |
To jest chore co się dzieje w tej szkole
|
![]() |
Ten dyrektor to kawał gbura i tyle
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|