Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Ależ z ciebie frustrat. Naucz się więc jeździć na nartach, a zaczniesz robić biznesy.
 Dobre. Sam troll przyznaje, że warunkiem przyjęcia do lubelskiego układu biznesowo-ratuszowego jest umiejętność jazdy na nartach.
Ty słyszałeś takie pojęcia, jak sarkazm, albo - prostsze - ironia?
Odpowiedz
TO BĘDZIE PROBLEM NIE TYLKO MIESZKAŃCÓW UL MELGIEWSKIEJ ALE TEŻ 90 % MIESZKAŃCÓW LUBLINA PONIEWAŻ JESIENIĄ , ZIMĄ I NA WIOSNĘ W LUBLINIE PRZEWAŻAJĄ WIATRY Z PÓŁNOCY I ZE WSCHODU. ALE O TYM TO NIKT NIE POMYŚLAŁ
Odpowiedz
Jak można pisać o jakimś problemie jeśli nawet się nie zna szczegółów inwestycji? Boże widzisz i nie grzmisz.
Odpowiedz
TO BĘDZIE PROBLEM NIE TYLKO MIESZKAŃCÓW UL MELGIEWSKIEJ ALE TEŻ 90 % MIESZKAŃCÓW LUBLINA PONIEWAŻ JESIENIĄ , ZIMĄ I NA WIOSNĘ W LUBLINIE PRZEWAŻAJĄ WIATRY Z PÓŁNOCY I ZE WSCHODU. ALE O TYM TO NIKT NIE POMYŚLAŁ
Trochę słabo wpisuje się to w narrację o wiatrach wiejących nad Górkami Czechowskimi, które rzekomo miałyby udusić Lublin, gdyby powstało tam osiedle...
Odpowiedz
Speedy i co ta wklejka ma oznaczać? Podobnie wkleisz Osakę czy Kopenhagę? Jeszcze raz pytam czy mieszkasz w Lublinie przy ul. Mełgiewskiej czy jesteś płatnym trollem? Jaka będzie ilość ciężarówek dzień w dzień przyjeżdżająca do spalarnii? Jaki będzie hałas? Dlaczego akurat Lublin a nie np Kraśnik czy Świdnik gdzie mieszka mniej osób?
 Trollem nie jestem, nie spłycaj rozmowy. Nie odpowiedziałeś na pytanie.  Czy marzysz o tym, żeby twoje dzieci spały na jednym wielkim wysypisku śmieci? Mieszkańcy Kraśnika czy Świdnika mogą odwrócić kota ogonem i zapytać czemu nie w Lublinie skoro to tutaj mieszka najwięcej ludzi i najwięcej śmieci jest produkowanych. Jak znalazłeś jakąś sensowną alternatywę dla spalarni, ja chętnie posłucham. Z resztą pewnie nie tylko ja.
Odpowiedz
Ależ z ciebie frustrat. Naucz się więc jeździć na nartach, a zaczniesz robić biznesy.
Dobre. Sam troll przyznaje, że warunkiem przyjęcia do lubelskiego układu biznesowo-ratuszowego jest umiejętność jazdy na nartach.
Gorąco apeluję o zbanowanie kolejnego wcielenia tego opłaconego pisowskiego trolla.
 Apelować ty sobie możesz o wyjście do kibla podczas trollowania.
Odpowiedz
Dalej nie odpisałeś na pytanie zadane 2 razy. Jesteś mieszkańcem Lublin i mieszkasz przy ul. Mełgiewskiej. że tak płaczesz za spalarnią Jakubasa? Alternatywa to miejsce poza Lublinem. Nie interesuje mnie hałas, setki ciężarówek a znając polską organizację pracy również syf i szczury w okolicy.
Odpowiedz
Dalej nie odpisałeś na pytanie zadane 2 razy. Jesteś mieszkańcem Lublin i mieszkasz przy ul. Mełgiewskiej. że tak płaczesz za spalarnią Jakubasa? Alternatywa to miejsce poza Lublinem.  Nie interesuje mnie hałas, setki ciężarówek a znając polską organizację pracy również syf i szczury w okolicy.
Szkoda czasu na dyskusje z jakimiś przygłupimi trollami.
Odpowiedz
Trollu pisz jednym nickiem. 2 zabrakło argumentów więc idziemy w epitety. Miastu tylko brakuje syfiastej spalarnii. Na pewno przyciągnie to turystów i je rozwinie. Proponuję wybudować je pod twoim miejscem zamieszkania.
Odpowiedz
Ty piszesz do mnie czy koło mnie bo już sam nie wiem? Spalarni nie buduje się po to, żeby przyciągać turystów, więc nie wiem po co takie durnowate wrzutki. Widzę, że ciągle celowo pomijasz odpowiedź na moje pytanie, zatem zapytam inaczej. Jaki masz pomysł na zagospodarowanie odpadów wytwarzanych przez mieszkańców Lublina? Usypać solidny kopiec na Górkach Czechowskich czy może podrzucać je nocą po cichu do sąsiednich gmin?
Odpowiedz
Trollu Nie rżnij głupa Po raz 4 pytam czy mieszkasz w Lublinie i przy ulicy gdzie ten syf ma być wybudowany? Pytanie proste jak budowa cepa.. Lokalizację ew budowy już podałem. Twoje miejsce zamieszkania. Docenisz ciszę i spokój na własnej skórze i pokażesz dzieciakom jakie to fajne miejsce.
Odpowiedz
Ty piszesz do mnie czy koło mnie bo już sam nie wiem? Spalarni nie buduje się po to, żeby przyciągać turystów, więc nie wiem po co takie durnowate wrzutki. Widzę, że ciągle celowo pomijasz odpowiedź na moje pytanie, zatem zapytam inaczej. Jaki masz pomysł na zagospodarowanie odpadów wytwarzanych przez mieszkańców Lublina? Usypać solidny kopiec na Górkach Czechowskich czy może podrzucać je nocą po cichu do sąsiednich gmin?
 Unia Europejska przestała interesować się spalaniem odpadów , natomiast stawia na lepszą segregację i ponowne przetwarzanie. 
Odpowiedz
Trollu   Nie rżnij głupa  Po raz 4 pytam czy mieszkasz w Lublinie i przy ulicy gdzie ten syf ma być wybudowany? Pytanie proste jak budowa cepa.. Lokalizację ew budowy już podałem. Twoje miejsce zamieszkania. Docenisz ciszę i spokój na własnej skórze i pokażesz dzieciakom jakie to fajne miejsce.
 Następnym razem jak mnie będziesz chciał o coś zapytać, to najpierw zmień ton. Kultury rodzice nie nauczyli? Nie wspomnieli też, że pytaniem na pytanie się nie odpowiada?
Odpowiedz
Trollu pytam 5 raz. Czy mieszkasz w Lublinie i przy ul. Gdzie marzy Ci się budowa spalarni? . Miejsce budowy również. wskazałem. Twoje miejsce zamieszkania. . Kulturalnie i z uśmiechem zabierzesz swoich rodziców i dzieciaki na spacer w okolicy spalarni. Powdychacie sobie świeże powietrze
Odpowiedz
Kluczowa jest informacja że 80 procent śmieci będzie importowanych. Na Zachodzie nie buduje się już spalarni śmieci więc z biznesowego punktu widzenia jest to projekt doskonały. A któż by się tam przejmował zdrowiem i życiem mieszkańców Polski?
Na zachodzie spalarnie powstają nawet w centrum dużych miast(poczytaj sobie np. o Wiedniu). I ludzie normalnie żyją.
 Spalarnia w Wiedniu powstała jako odpowiedź na protesty ludzi po pożarze wcześniejszej spalarni. Nowa spalarnia miała spełniać wszelkie normy i miała stać się atrakcją turystyczną. Aby zapewnić o jej superekologiczności politycy samorządowi zamieszkali w jej pobliżu. Proponuję zatem, aby spalarnia do której zapewne będą zwożone odpady z całej Polski i nie tylko była otoczona domami jednorodzinnymi naszych prezydentów, dyrektorów, prezesów samorządowych i radnych oraz tych co zawsze piszą hymny pod każdym artykułem o budowaniu w mieście spalarni odpadów, opon, itp. Pozostali mieszkańcy Lublina zamieszkają wówczas w dzielnicach pozbawionych spalarni i sortowni odpadów.  Proponuję poczytać o tym co się dzieje w trakcie pożaru w takiej spalarni i jak często mają one miejsce. Proszę sprawdzić jak zmieniło się stanowisko UE na temat spalarni oraz kto je może dofinansowywać. Proszę sprawdzić jak często spalarnie przekraczają limity emisji i imisji zanieczyszczeń.
Odpowiedz
Kluczowa jest informacja że 80 procent śmieci będzie importowanych. Na Zachodzie nie buduje się już spalarni śmieci więc z biznesowego punktu widzenia jest to projekt doskonały. A któż by się tam przejmował zdrowiem i życiem mieszkańców Polski?
Na zachodzie spalarnie powstają nawet w centrum dużych miast(poczytaj sobie np. o Wiedniu). I ludzie normalnie żyją.
Dokładnie, nawet byś się człowieku nie zorientował, że to spalarnia przejeżdżając obok niej. Jedyne co trzeba zrobić przy tej inwestycji to to, aby dopilnować żeby nie była jakimś "skrótem" finansowym pod względem technologii ale aby była na jak największym poziomie technologicznym, a poza tym to tylko pozwolić działać inwestorowi. To, że dzieje się to tak późno to właśnie jest skandal i zaniedbanie ekipy Żuka. W sprawie śmieci nie przygotowali Lublina w żaden konstruktywny sposób na zmiany prawne i są trzymani za j... przez firmy oczyszczające. To co mogą skoczyć to tylko ceny podnosić mieszkańcom.
Ekipa Żuka już kilka razy podchodziła do tematu, ale zawsze na drodze stawał opór pseudo-ekologów, najczęściej finansowanych przez różnego typu podejrzane zagraniczne fundacje. Do tego dorzucić ignorację i powszechnie krążące bzdurne stereotypy, że każda spalarnia to smród, hałas i bóg wie jaka udręka dla mieszkańców i problem gotowy.
 Może i podchodziła, ale jak widać musiał pojawić się Jakubas z przejęciem Motoru.
Odpowiedz
Odpowiedz
Czyli się wyjaśniło. Jakubas przejął Motor po to, żeby uzyskać zgodę na budowę spalarni.
Odpowiedz
Napiszę ci wprost, skoro normalnie i kulturalnie ("Ty słyszałeś takie pojęcia, jak sarkazm, albo - prostsze - ironia?") nie dociera: jesteś idiotą.
Odpowiedz
W końcu jakiś mądry głos w dyskusji
Odpowiedz
Strona 2 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...