Kurcze - nie mam zielonego - nie jadę...
Co mnie obchodzi, czy inni stoją już na czerwonym, czy nie??
Panowie - jeszcze raz:
ZIELONE - jadę
CZERWONE - stoję
|
|
Kunickiego ?? To jakąs pomyłka. Przecież to po modernizacji najlepsza i najbezpieczniejsza ulica w mieście. A tak na poważnie kiedy projektant i ten co to zatwierdzał zostaną z tej fuszerki rozliczeni ?? To jesty jedna z ważniejszych wylotówek z Nowego Lublina, a nie jakaś tam osiedlowa dróżka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
to nie Panowie a barany tak jeżdżą! Nie wystarczy mieć zielone światło i jechać jak koń z klapkami na oczach,trzeba patrzeć co robią inni uczestnicy ruchu bo można trafić na idiotę lub pijanego-a życie ma się jedno!!!To zasada ograniczonego zaufania dzieki której przeżyłem w podobnej sytuacji.
|
|
Trochę zagmatwany ten reportarz.Tam jest sygnalizacja świetlna (widać to dokładnie na zdjęciu),więc należało ustalić,kto miał pierwszeństwo czyloi ZIELONE ŚWIATŁO.Jeśłi sygnalkizacja była wyłaczona-należało w sprawozdaniu zaznaczyć.Należało również poinformować czytelników (skoro już się pisze jakieś opowiadanka),który samochód się przewrócił,który z kierowców znalazł się w szpitalu (jeśłi się o tym wspomniało w notatce).
Kiedyś w sprzedaży był dla dzieci Świerszczyk i dla nnieco starszych Płomyczek.Inforemacje tam zawarte były bardziej precyzyjne niż w obecnym Dzienniku Wschodnim kontynuującym chlubne tradycje Sztandaru Ludu (chociaż wówczas wiadomości były przeważnie sprawdzone.A jeśli były niepomyślne dla władzy-wogóle temat był nie poruszany).
Pozdrawiam rzetelnych dziennikarzy tej notatki
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|