![]() |
Co z zsypami w blokach? W jaki sposób UM zamierza kontrolować kto w danym bloku segreguje a kto nie?
|
![]() |
Zsypy mają być zlikwidowane
|
![]() |
Nie segregujemy i segregować nie będziemy, jeśli ktoś sądzi że ludzie w blokach, w często małych kuchniach będą trzymać 4 czy 5 pojemników na śmiecie to chyba upadł na głowę.
|
![]() |
Mam pół mieszkania zawalić koszami na śmieci? Płacę i dość sporo, niech więc segreguje ten, kto zgarnia moją kasę! Tyle.
A jak zlikwidują ssypy, będę wyrzucać przez okno!!!!!
|
![]() |
Ja segreguje, w makym pokoju zainstalowalem segregownie. Troche smierdzi i corka w kuchni śpi ale czego sie nie robi dla ochrony srodowiska. Szkoda tylko ze smieciarka wszystko na kupe miesza i wywala razem.
|
![]() |
A niedługo będzie 8 pojemników, a co. Ta zasrrrana Unia powinna zostać zmuszona do przebudowy altan śmietnikowych !!!! Problem jeden: na czyj to odbędzie się koszt, jak nie nasz? Pieprrzone unijne urzędasy potrafią nam tylko zatruwać życie i nas okradać.
|
![]() |
Następny etap za kilka lat: każdy mieszkaniec raz na tydzień będzie musiał osobiście pojechac na wysypisko śmieci ze swoimi śmieciami i na miejscu elegancko poskładać wszystko na kilka kupek
|
![]() |
WsPÓłczuję. Zunio zajęty przygotowaniami do przedwyborczej lanserki POłoży na ten temat lagę, przez co miasto wkrótce utonie w śmieciach.
|
![]() |
W ulotce od Pana Prezydenta, "Nowe zasady" stoi napisane że "odbiorca nieczystości " ma "Dostarczyć POjemniki" (nie worki a pojemniki) dostosowane do nowych zasad, mieszkam na Czechowie w domku jednorodzinnym od 1 lipca nie dostałem pojemników, to nie segreguję smieci, poza oczywiście dotychczasowa formą, a KOm EKO dostarcza białe worki i zielone po staremu. MOże przewidują, że Prezydent obecny, a na pewno Radni, przegrają wybory i mają ich w głębokim poważaniu? Ale to dobrze, bo to jest straszna głupota, aby dom zawalić różnymi pojemnikami.
|
![]() |
Podobno mają się zmienić też kible. W zależności od konsystencji, kupy będą spuszczane do różnych rur. W tym celu każdy mieszkaniec będzie zobowiązany do zamontowania sobie dodatkowych odpływów.
|
![]() |
Trzeba zbojkotowac segregowanie jak podniosą za to ceny to chociaż będzie wiadomo za co się płaci, a nie jak teraz za segregacji mają być wyższe ceny.
|
![]() |
Faktycznie co z zsypami ja z 11 piętra będę biegać że śmieciami do pojemników to jest paranoja
|
![]() |
Nikt zsypów nie zlikwiduje. Gazety takie ploty wypuszczą a ludzie wierzą naiwniaki. Co miasto ma do administracji osiedla ???
|
![]() |
Zsypy w blokach będą zaspawane. Część osiedli już to zrobiła, następne czekają w kolejce.
|
![]() |
a kto mi zapłaci za segregowanie śmieci? na przesegregowanych śmieciach firma odbierająca zarabia i to całkiem nieźle. dlaczego nie zmniejszono ceny za odbiór śmieci? czyżby nowa forma czynu społecznego?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|