I znowu gazecina POdaje nieprawdę. Oto co nakazano bezbożnym Pepikom - doradca premiera Czech Štepán Krecek poradził swoim obywatelom, żeby zakupy spożywcze robili w Polsce. Ze względu na wysokie ceny na czeskim rynku spowodowane m.in. małą konkurencyjnością i szalejącą inflacją oraz w związku z zerowym podatkiem VAT w Polsce - taka podróż się im zwyczajnie opłaca.
|
|
No co Wy piszecie?!? Cóż za antypolski artykuł! Przecież Dobra Zmiana przyniosła tyle wspaniałości dla Polek i Polaków! Dziś nikt rodzicom nie odbiera dzieci, dziatwa nie głoduje, emeryci mają trzynastki i czternastki, mamy obniżony VAT, a Orlen generuje zyski, jak nigdy w historii. Naczelnik Państwa chodzi wprawdzie w podartych butach, ale to świadczy o tym, że ani on, ani jego partyjni koledzy zupełnie nic dla siebie nie chcą, nie okradają Polek i Polaków, a podwyżki i nagrody biorą tylko dlatego, że im się one należały. Za te wszystkie wyrzeczenia, za służbę dla Polski, która wstała z kolan. Za te wszystkie inwestycje... Cholera, co ja za bzdury wypisuję? Nic z tego nie ma miejsca, poza znoszonymi butami JarKacza! :-) Mam nadzieję, że ludzie wreszcie zrozumieją, co PiS zrobił z naszego kraju.
|
|
Statystycznie może i tak ale jak widzę te pełne kosze zakupów u emerytów i pełne parkingi to zastanawiam się jak to jest liczone. Swoją drogą po co tym dziadkom te tony jedzenia? Spokojnych i zdrowych Świąt...
|
|
Bździny tępej labydziny. Labydłoza betonoza, skończony głupcze!
|
|
Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)Mógłbyś uzasadnić swoją tezę? Niby dlaczego teraz jest lepiej i w jakiej kwestii? |
|
Dobry też jest pomysł, że należy powołać sądy, które "będą się kierowały polską racją stanu" wymyśloną, a nie przyjętymi przez sejm przepisami prawa. I taki "bolszewizm" będącego u władzy "socjalistycznego PiS", to nie będzie "lewactwem" ))) Ale OK, niech "Roman" napisze, dlaczego niby teraz jest lepiej i w czym )))Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)Mógłbyś uzasadnić swoją tezę? Niby dlaczego teraz jest lepiej i w jakiej kwestii? |
|
|
|
Gdyby teraz rządziła PO, to podatki nie tylko byłyby w wysokości z 2015, czyli 18 i 32% oraz kwota wolna 3 tys zł, ale pojawiłyby się inne. Platforma była POmysłowa we wprowadzaniu nowych podatków, choćby opłaty paliwowej, ZUS dla przedsiębiorców czy likwidacja ulg. I nie byłoby oczywiście 500+, domu do 70 M2 bez pozwolenia, trzynastek, pensji minimalnej 3600 brutto, ułatwienia w ZUS dla przedsiębiorców i tanich kredytów na zakup mieszkania. Byłaby za to najwyższa inflacja w Europie, raty kredytów 4 razy większe od obecnych i płaca minimalna poniżej 2500 brutto. No i benzyna za 10 zł/litr, chleb też za 10 jeśli nie 15 zł, oraz prąd droższy nie 3 razy, ale 10 razy. Nie byłoby gazu i węgla, bo PO nie POtrafiłaby ich sprowadzić z zagranicy, a ostatnie kopalnie już by zamknęła by się przypodobać Brukseli i Niemcom. No i Baltic Pipe też by nie było. A to wszystko Fir Dojczland
|
|
Jaka dobrana para: k-analia i labydnica spijają sobie z dzióbków. Romantycznie:)
|
|
Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie (gospodarczo, pod względem małego bezrobocia i wyższych zarobków) niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)"Podwyżki cen sprawiły, że w skrajnym ubóstwie znajduje się 1,6 mln Polaków, a wiele osób nierzadko większą część przychodu musi przeznaczać na żywność - zaznaczała w listopadzie prezes Federacji Polskich Banków Żywności, Beata Ciepły." (Zob. kobieta.interia.pl/zycie-i-styl/news-banki-zywnosci-robia-co-moga-potrzebujacych-nie-ubywa-a-ceny,nId,6486913#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome ) |
|
Gdyby teraz rządziła PO, to podatki nie tylko byłyby w wysokości z 2015, czyli 18 i 32% oraz kwota wolna 3 tys zł, ale pojawiłyby się inne. Platforma była POmysłowa we wprowadzaniu nowych podatków, choćby opłaty paliwowej, ZUS dla przedsiębiorców czy likwidacja ulg. I nie byłoby oczywiście 500+, domu do 70 M2 bez pozwolenia, trzynastek, pensji minimalnej 3600 brutto, ułatwienia w ZUS dla przedsiębiorców i tanich kredytów na zakup mieszkania. Byłaby za to najwyższa inflacja w Europie, raty kredytów 4 razy większe od obecnych i płaca minimalna poniżej 2500 brutto. No i benzyna za 10 zł/litr, chleb też za 10 jeśli nie 15 zł, oraz prąd droższy nie 3 razy, ale 10 razy. Nie byłoby gazu i węgla, bo PO nie POtrafiłaby ich sprowadzić z zagranicy, a ostatnie kopalnie już by zamknęła by się przypodobać Brukseli i Niemcom. No i Baltic Pipe też by nie było. A to wszystko Fir DojczlandJaceniacka - możesz sobie jedynie gdybać, co by było. Przypominam ci jednak, że to PiS wprowadził lub zwiększył ponad 40 nowych podatków i opłat od tegoż 2015 roku. Cała reszta twojego wywodu, to gdybanie i bzdury. Dodam jednak, że gdyby nawet tak było, to przynajmniej nie mielibyśmy zadłużenia kraju liczonego w bilionach! Ale co ty o tym możesz wiedzieć?... |
|
Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie (gospodarczo, pod względem małego bezrobocia i wyższych zarobków) niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)Patrzysz JEDYNIE na wyższe zarobki (w sensie kwotowym, a nie siły nabywczej) i bezrobocie. Czasy lewackie mamy teraz - centralne sterowanie w wielu dziedzinach życia i zakusy, by wprowadzić je we wszystkich. Gówno się znasz na ekonomii, a twoje rozumienie dzisiejszego świata jest tak infantylne, że ręce opadają. |
|
W *** mam pis i po i inna chołote rządzącą tym krajem
|
|
W *** mam pis i po i inna chołote rządzącą tym krajem("Hołotę, nie "chołotę".) Prawdą jest, że i PiS, i PO, i p. Kwaśniewski składali wciąż dary u stóp KRK. (Konfa zaś obiecuje, że będzie to robić, jeśli dojdzie do uczestnictwa we władzy. To może zrobić, w przeciwieństwie do niewiarygodnych zupełnie obietnic innych.) |
|
|
|
Bździny tępej labydziny. Labydłoza betonoza, skończony głupcze!Chłopina Jasina wciąż w ciężkiej "jołopozie". |
|
Może i on się gówno zna, ale wychodzi na to, że na opozycji są sami idioci? Taki znafffca ekonomii jest tam NIKIM - zwykłym forumowym trollem zamiast zacnym ekspertem zapraszanym do mediów. A tymczasem w mediach brylują jakieś Leszczyny, Gil-Piątki i inne śmieszne cepelie. To jak to jest?Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie (gospodarczo, pod względem małego bezrobocia i wyższych zarobków) niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)Patrzysz JEDYNIE na wyższe zarobki (w sensie kwotowym, a nie siły nabywczej) i bezrobocie. Czasy lewackie mamy teraz - centralne sterowanie w wielu dziedzinach życia i zakusy, by wprowadzić je we wszystkich. Gówno się znasz na ekonomii, a twoje rozumienie dzisiejszego świata jest tak infantylne, że ręce opadają. |
|
Twoja opinia, poker - forumowego kłamcy, ignoranta i PiSowskiego propagandzisty - jest mi kompletnie obojętna. Tyle razy już ci wykazałem twoją indolencję i mijanie się z prawdą, że dla nikogo tu nie stanowisz autorytetu, No, może dla Jaceniackiej :-)Może i on się gówno zna, ale wychodzi na to, że na opozycji są sami idioci? Taki znafffca ekonomii jest tam NIKIM - zwykłym forumowym trollem zamiast zacnym ekspertem zapraszanym do mediów. A tymczasem w mediach brylują jakieś Leszczyny, Gil-Piątki i inne śmieszne cepelie. To jak to jest?Nikt nie odbiera dzieci oprócz - zawziętej antypolskiej kasty sadowej ;) Sądy należy rozwiązać i powołać na nowo i nie chodzi o partyjne, zastrzeżenie, tylko te które będą się kierowały polską racją stanu. A Pomimo Kryzysu, ogólnoświatowej inflacji, covidu i największej wojny w europie od 80 lat to i tak lepiej jest znacznie (gospodarczo, pod względem małego bezrobocia i wyższych zarobków) niż za platformersko-zslowskich, lewackich czasów :)Patrzysz JEDYNIE na wyższe zarobki (w sensie kwotowym, a nie siły nabywczej) i bezrobocie. Czasy lewackie mamy teraz - centralne sterowanie w wielu dziedzinach życia i zakusy, by wprowadzić je we wszystkich. Gówno się znasz na ekonomii, a twoje rozumienie dzisiejszego świata jest tak infantylne, że ręce opadają. |
|
Ja nigdy nie aspirowałem do roli autorytetu. Jestem zwykłym śmiertelnikiem żyjącym tu i teraz. Ja nie wyzywam ludzi od matołow i nie obnoszę się ze swoją wiedzą. I nie gardzę ludźmi o innych poglądach. Ale, żeby taki fachowiec, taki znawca, takie wykształcony i wszechwiedzący musiał dorabiać jako troll w lojalnej gazecinie...? Jak ta opozycja chce wygrać?
|
|
Ja nigdy nie aspirowałem do roli autorytetu. Jestem zwykłym śmiertelnikiem żyjącym tu i teraz. Ja nie wyzywam ludzi od matołow i nie obnoszę się ze swoją wiedzą. I nie gardzę ludźmi o innych poglądach. Ale, żeby taki fachowiec, taki znawca, takie wykształcony i wszechwiedzący musiał dorabiać jako troll w lojalnej gazecinie...? Jak ta opozycja chce wygrać?Nie obnosisz się ze swoją wiedzą, bo nie masz z czym. Owszem, gardzisz ludźmi o innych poglądach, a wyzywasz ich od lewaków - zupełnie niesłusznie zresztą, Tak, to wyzwisko - jest to pojęcie pejoratywne. I mylisz się, nie dorabiam. Mam wystarczające dochody i nie muszę się zniżać do kłamania za kasę, jak zapewne robi to ty, PiSowski propagandzisto. A opozycja wygra - prawdą i obnażaniem kłamstw PiSiorów. |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|