KATABASY NIE LUBIĄ KONKURENCJI ZWŁASZCZA JAK ZBIERAJĄ NA FLASZKĘ
|
|
Chodzą od dawna. Przebierają się za księży, noszą koloratki, sutanny. Nawet święcenia mają. A w Boga nie wierzą, tylko w mamonę. Nie wpuszczać. Reżyser Smarzowski nakręcił film o nich.
|
|
To gorąca prośba do księdza proboszcza - niech po kolędzie chodzi sam lub niech będą to kapłanami, których parafianie znają z pracy na parafii. Obecnie nie wiem dlaczego proboszczowie lubia wysługiwac się studentami seminarium żeby szybko kolędę "oblecieć" .
|
|
Cóż, strach przed utratą wpływów ?? Mnie i tak to nie interesuje, bo ich do domu nie wpuszczam, bo mam małe dzieci.
|
|
lament bo konkurencja do mamony trafił swój na swego
|
|
Co niektórym od razu lżej się zrobiło, bo mogli swoje żale wylać w komentarzach. Nie chcecie nie przyjmujcie kolędy. Na pewno ksiądz włamywać się nie będzie. Nie dajecie na kościół, to nie liczcie też cudzych pieniędzy, bo to nie wasz interes tylko tych co dają.
|
|
To gorąca prośba do księdza proboszcza - niech po kolędzie chodzi sam lub niech będą to kapłanami, których parafianie znają z pracy na parafii. Obecnie nie wiem dlaczego proboszczowie lubia wysługiwac się studentami seminarium żeby szybko kolędę "oblecieć" .są to wolontariusze seminaryjni, którzy odbywają praktyki zawodowe. Wolontariat jak sama nazwa mówi jest bezpłatny. |
|
Każdy orze jak morze w Polsce nie ma rzeczy niemożliwych
|
|
Cóż, strach przed utratą wpływów ?? Mnie i tak to nie interesuje, bo ich do domu nie wpuszczam, bo mam małe dzieci.Kiedyś te twoje dzieci zafundują ci pobyt w domu starości lub w lepszym przypadku eutanazję |
|
A fundusz kościelny? I inne benefity od państwa z naszych produktów. W Polsce każdy daje na kk bez względu na to czy jest wierzący czy nie.
|
|
To się wyprowadz z Polski jedz do Czech tam w kościele będziesz mógł nawet zamieszkać
|
|
Co za pazerna sekta ten tzw KK agentura obcego państwa pt WATYKAN.
|
|
Żadna różnica oddać kasę przebierancowi czy prawdziwemu księdzu. Ksiądz nie lepszy od oszusta, tak samo omamia nas glupotami i zabobonami, celem jest tylko zarobek.
|
|
Żadna różnica oddać kasę przebierancowi czy prawdziwemu księdzu. Ksiądz nie lepszy od oszusta, tak samo omamia nas glupotami i zabobonami, celem jest tylko zarobek.Jasne. Wg. Was POj...cy to jak ktoś okradnie księdza to bohater a jak Waszego świętego Owsiaka by okradł podająć się za wolentariusza WOŚP to złodziej. |
|
To się wyprowadz z Polski jedz do Czech tam w kościele będziesz mógł nawet zamieszkaćA dlaczego miałbym się wyprowadzić z mojego kraju? Prościej jest spróbować z Polski zrobić normalny kraj, a nie taki, gdzie klerowi wolno praktycznie wszystko. |
|
To nie jest okradanie księdza. To jest okradanie ludzi, którzy dają kasę. Popełniasz błąd logiczny. Tak samo nie Owsiaka ten ktoś by okradł, ale darczyńców.Żadna różnica oddać kasę przebierancowi czy prawdziwemu księdzu. Ksiądz nie lepszy od oszusta, tak samo omamia nas glupotami i zabobonami, celem jest tylko zarobek.Jasne. Wg. Was POj...cy to jak ktoś okradnie księdza to bohater a jak Waszego świętego Owsiaka by okradł podająć się za wolentariusza WOŚP to złodziej. |
|
Nie wpuszczam księdza do domu, bo mam dzieci.
|
|
Nie wpuszczam, kiedyś wypuściłam bo zimno bylo i żal mi się kolesia zrobilo...jak on smierdzial na dodatek pierdzial. Trzy dni mieszkanie wietrzylam. To był ostatni raz.
|
|
qwerty / dzisiaj o 08:03 +3
Żadna różnica oddać kasę przebierancowi czy prawdziwemu księdzu. Ksiądz nie lepszy od oszusta, tak samo omamia nas glupotami i zabobonami, celem jest tylko zarobek.
Jasne. Wg. Was POj...cy to jak ktoś okradnie księdza to bohater a jak Waszego świętego Owsiaka by okradł podająć się za wolentariusza WOŚP to złodziej.
Po wypowiedzi odrazu widać jaki ty "Normalny" jesteś
|
|
A ja ostrzegam przed delegatami sekty watykańskiej: nieroby, cwaniaki, w dużej części zboczeńcy.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|