![]() |
Jak można kupić mieszkanie którego nie ma. Polacy sami są sobie winni nabijając kasę prezesom spółdzielni i deweloperom którzy bawią się za ich pieniądze. To jest naprawdę dziki kraj a ludzie są sami sobie winni. Najpierw zapłać a później zbudujemy ci mieszkanie ha ha ha. Ludzie otrząśnijcie się z tej głupoty. Normalnie szkoda tych biednych głupoli.....
|
![]() |
Tak to jest jak się zaczyna budowę nie mając pieniędzy na jej sfinalizowanie. Ktoś w ogóle kontroluje te podmioty które stawiają domy i biorą pieniądze od ludzi? Urzędników od srania w banię jest mnóstwo ale od kluczowych rzeczy to niestety już nie
|
![]() |
Ale o czym ty piszesz...sam jesteś ciemny.Kupiłam mieszkanie które dopiero miło powstac na ul gęsia i jestem zadowolona jak większość mieszkańców.Jak nie wiesz jak teraz kupuje się mieszkanie to nie pisz tylko siedż na DUPIE.....
|
![]() |
Jak kupować od dewelopera to tylko z aktem notarialnym do ręki, bo inaczej można stracić oszczędności całego życia.
|
![]() |
Jak można kupić mieszkanie którego nie ma. Polacy sami są sobie winni nabijając kasę prezesom spółdzielni i deweloperom którzy bawią się za ich pieniądze. To jest naprawdę dziki kraj a ludzie są sami sobie winni. Najpierw zapłać a później zbudujemy ci mieszkanie ha ha ha. Ludzie otrząśnijcie się z tej głupoty. Normalnie szkoda tych biednych głupoli.....spróbuj kupić mieszkanie,w którym są już klucze do odbioru. Mieszkań brak, także zanim zaczniesz wypowiadać się na tematy o których nie masz pojęcia, doczytaj i dowiedz się czegoś. |
![]() |
RYNEK W LUBLINIE NIE AKCEPTUJE JUŻ CEN JAK W 2006-2008r - ZROZUMCIE TO!
KONIEC CZASÓW, ŻE BANKI NAPYCHAŁY LUDZIOM PO KIESZENIACH, TYLE ILE DEWELOPER / SPÓŁDZIELNIA ZAŚPIEWAŁA SOBIE CENY NA ETAPIE DZIURY W ZIEMI, I TO PRZELEWY BANKOWE SPONSOROWAŁY BUDOWY, Z POTĘŻNĄ MARŻĄ DEWELOPERÓW / SPÓŁDZIELNI I Z POTĘŻNYMI PROWIZJAMI BANKOWYCH NAGANIACZY!
TERAZ DEWELOPERZY / SPÓŁDZIELNIE W ZMOWIE CENOWEJ NIE SPUSZCZAJĄ LOJALNIE CENY, I KOMBINUJĄ: SAMI BRAĆ KREDYT WYBUDOWAĆ I SPRÓBOWAĆ PRZECZEKAĆ KUPUJĄCYCH LUB POTĘŻNIE NACIĄGAJĄ FIRMY WYKONAWCZE - ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ BUDÓW W LUBLINIE OPŁACANA JEST MILIONOWYMI FAKTURAMI, KTÓRE WISZĄ W PRÓŻNI! - DEWELOPER / SPÓŁDZIELNIA NIE OPUSZCZA CENY ZA MIESZKANIA (A MARGINES OD UREALNIENIA CENY JEST JESZCZE DUŻY), ZA POSTĘP PRAC BUDOWLANYCH NIE PŁACI, I WSZYSCY CZEKAJĄ...NA CUD...A JA SIĘ PYTAM NA CO WY CZEKACIE? FAKTY SĄ TAKIE:1. OD 2015r. OBOWIĄZKOWY WKŁAD WŁASNY 10% PRZY KREDYCIE HIPOTECZNYM!2. BRAK KREDYTÓW WALUTOWYCH, KTÓRE PRZEKŁAMYWAŁY ZDOLNOŚĆ KREDYTOWĄ.3. DEMOGRAFIA! LUDZI, PO PROSTU ZACZYNA BRAKOWAĆ - ZOBACZCIE PO UCZELNIACH - DRAMAT!SPRZEDAĆ MIESZKANIE Z KAŻDYM KWARTAŁEM BĘDZIE CORAZ TRUDNIEJ, NIE DOCZEKACIE SIĘ LEPSZYCH CZASÓW (SPRZEDAŻY PO ZAWYŻONYCH CENACH) - ONE NIE NADEJDĄ, WSZYSCY WIĘKSI GRACZE JUŻ TO ROZUMIEJĄ. W KRAKOWIE, GDZIE ZDECYDOWANIE WIĘCEJ ZARABIA SIĘ JAK W LUBLINIE WPROWADZANE SĄ NA RYNEK MIESZKANIA W CENACH 4000-4800zł / m2 (BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI)UWAŻAJCIE TERAZ NA DEWELOPERKĘ / SPÓŁDZIELNIE BO NAWET BLOK, KTÓRY WYGLĄDA NA NIEMAL SKOŃCZONY, MOŻE STAĆ SIĘ WASZYM KOSZMAREM!
|
![]() |
Te mieszkania są warte połowę swojej ceny. Zastanówcie się co robicie.
|
![]() |
RYNEK W LUBLINIE NIE AKCEPTUJE JUŻ CEN JAK W 2006-2008r - ZROZUMCIE TO! KONIEC CZASÓW, ŻE BANKI NAPYCHAŁY LUDZIOM PO KIESZENIACH, TYLE ILE DEWELOPER / SPÓŁDZIELNIA ZAŚPIEWAŁA SOBIE CENY NA ETAPIE DZIURY W ZIEMI, I TO PRZELEWY BANKOWE SPONSOROWAŁY BUDOWY, Z POTĘŻNĄ MARŻĄ DEWELOPERÓW / SPÓŁDZIELNI I Z POTĘŻNYMI PROWIZJAMI BANKOWYCH NAGANIACZY! TERAZ DEWELOPERZY / SPÓŁDZIELNIE W ZMOWIE CENOWEJ NIE SPUSZCZAJĄ LOJALNIE CENY, I KOMBINUJĄ: SAMI BRAĆ KREDYT WYBUDOWAĆ I SPRÓBOWAĆ PRZECZEKAĆ KUPUJĄCYCH LUB POTĘŻNIE NACIĄGAJĄ FIRMY WYKONAWCZE - ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ BUDÓW W LUBLINIE OPŁACANA JEST MILIONOWYMI FAKTURAMI, KTÓRE WISZĄ W PRÓŻNI! - DEWELOPER / SPÓŁDZIELNIA NIE OPUSZCZA CENY ZA MIESZKANIA (A MARGINES OD UREALNIENIA CENY JEST JESZCZE DUŻY), ZA POSTĘP PRAC BUDOWLANYCH NIE PŁACI, I WSZYSCY CZEKAJĄ...NA CUD...A JA SIĘ PYTAM NA CO WY CZEKACIE? FAKTY SĄ TAKIE:1. OD 2015r. OBOWIĄZKOWY WKŁAD WŁASNY 10% PRZY KREDYCIE HIPOTECZNYM!2. BRAK KREDYTÓW WALUTOWYCH, KTÓRE PRZEKŁAMYWAŁY ZDOLNOŚĆ KREDYTOWĄ.3. DEMOGRAFIA! LUDZI, PO PROSTU ZACZYNA BRAKOWAĆ - ZOBACZCIE PO UCZELNIACH - DRAMAT!SPRZEDAĆ MIESZKANIE Z KAŻDYM KWARTAŁEM BĘDZIE CORAZ TRUDNIEJ, NIE DOCZEKACIE SIĘ LEPSZYCH CZASÓW (SPRZEDAŻY PO ZAWYŻONYCH CENACH) - ONE NIE NADEJDĄ, WSZYSCY WIĘKSI GRACZE JUŻ TO ROZUMIEJĄ. W KRAKOWIE, GDZIE ZDECYDOWANIE WIĘCEJ ZARABIA SIĘ JAK W LUBLINIE WPROWADZANE SĄ NA RYNEK MIESZKANIA W CENACH 4000-4800zł / m2 (BUDIMEX NIERUCHOMOŚCI)UWAŻAJCIE TERAZ NA DEWELOPERKĘ / SPÓŁDZIELNIE BO NAWET BLOK, KTÓRY WYGLĄDA NA NIEMAL SKOŃCZONY, MOŻE STAĆ SIĘ WASZYM KOSZMAREM!MAsz 100% racji. Jak sprzedawać to teraz, ale teraz nie kupować - wstrzymać się ile to możliwe. |
![]() |
Sam się wstrzymuj. Ja na walizkach nie mam zamiaru siedzieć kolejny rok. Mądrale się znaleźli...Po prostu kupuje się od poważnych firm i z aktem notarialnym a nie jakiś rzemieślnik-bis
|
![]() |
Sam się wstrzymuj. Ja na walizkach nie mam zamiaru siedzieć kolejny rok. Mądrale się znaleźli...Po prostu kupuje się od poważnych firm i z aktem notarialnym a nie jakiś rzemieślnik-bis Sam się wstrzymuj. Ja na walizkach nie mam zamiaru siedzieć kolejny rok. Mądrale się znaleźli...Po prostu kupuje się od poważnych firm i z aktem notarialnym a nie jakiś rzemieślnik-bisNo to kupuj i żyj ze świadomością, że spłącasz kredyt dwa razy droższy niż twoje mieszkanie. Za 3-4 lata mieszkania będą o wile tańsze -do tego czasu można chyba coś wynajać? BTW Wiesz, że akt notarialny na mieszkanie nie wybudowany jest wart tyle co papier na którym go wydrukowano? |
![]() |
Ciekawe kto kupi mieszkanie od Spółdzielni Rzemieślnik Bis, gdzie nie widać końca inwestycji, a cena nie jest do końca znana (jeżeli buduje spółdzielnia osteteczne rozliczenie jest po oddaniu inwestycji), gdy obok Spółdzielnia Felin nie może sprzedać gotowych mieszkań z ostateczną ceną.
|
![]() |
Obserwuję tę budowę od stycznia tego roku i od tego czasu nie widziałem jakichkolwiek robót (podobno coś robili przy garażach w kondygnacji podziemnej), a mimo to znaleźli się ludzie, którzy kupili mieszkania w A1 (budynek najmniej zaawansowany). Dodatkowo niktóre osoby, które zorientowały się, że może być problem sprzedają już prywatnie. Osoby które mieszkają w A3 z jednej strony są szczęśliwe, że przynajmniej mogły zamieszkać, ale z drugiej nie mają jeszcze skończonych garaży i ponoszą koszty związane z podwyższoną marżą kredytu ze względu na to że inwestycja nie jest zakończona (obejmują ją 3 budynki).
|
![]() |
Współczuję tym ludziom, Muszą się bardzo stresować. Mam nadzieję że się pomyślnie zakończy ale w życiu nie kupił bym dziury w ziemi, Nie w naszym kraju gdzie deweloper bankrutuje i róbcie co chciecie.
|
![]() |
"W budynku A2 jest sporo wykupionych mieszkań, więc pieniądze wpływały systematycznie, niektórzy mają jeszcze do wpłacenia ostatnią ratę.
W budynku A1 jest ich znacznie mniej.
Pojawiają się jednak kolejni nabywcy, staramy się też o kredyt."
- mówi Andrzej Rzeźnik, prezes SBM "Rzemieślnik-Bis”.
Współczuję tym "kolejnym nabywcom", którzy się podobno pojawiają. ;)
W Lublinie jest masa nowych inwestycji (jak również setki ofert na rynku wtórnym), więc pakowanie kilkuset tys. PLN w niepewny interes jest kuriozalne.
|
![]() |
spróbuj kupić mieszkanie,w którym są już klucze do odbioru. Mieszkań brak, także zanim zaczniesz wypowiadać się na tematy o których nie masz pojęcia, doczytaj i dowiedz się czegoś.Bu ha ha. Co za naganiacz i jeszcze klaszcze upadłym deweloperom. Pierwszy z brzegu przykład : Metropolitan Park, 18 piętrowy apartamentowiec na ul. Zana/Jana Sawy ma jeszcze full wolnych mieszkań (od 5 tys. PLN za m.kw. wzwyż). Inwestycja została zakończona w grudniu 2013 roku. Teraz to klient dyktuje warunki. |
![]() |
Duża część lubelskich developerów ma mieszkania skończone których nie może sprzedać: Willowa II, TBV, Budom, Spółdzielnia Felin, Żagiel Dom, Inkob, Orion... Tych, którym udało się sprzedać wcześniej dotknie to przy aktualnie realizowanych inwestycjach i będzie tak że niektórzy zapłacą więcej za dziurę w ziemi niż inni za gotowe mieszkanie w tej samej inwestycji.
|
![]() |
Duża część lubelskich developerów ma mieszkania skończone których nie może sprzedać: Willowa II, TBV, Budom, Spółdzielnia Felin, Żagiel Dom, Inkob, Orion... Tych, którym udało się sprzedać wcześniej dotknie to przy aktualnie realizowanych inwestycjach i będzie tak że niektórzy zapłacą więcej za dziurę w ziemi niż inni za gotowe mieszkanie w tej samej inwestycji.No i jeszcze długo będą mieli problem ze sprzedażą. Za 260 tyś dwupokojowe mieszkanie można było sprzedawać 4 lata temu. Dziś nikt nie weźmie. |
![]() |
Co to za deweloper? Interbud?
|
![]() |
Co to za deweloper? Interbud?Ten sam co Amber Gold ? |
![]() |
Prezes siedzi w swoim fotelu i marzy ...., a my ludzie czekamy na cud. z drugiej strony z tego co wiem generalny ratuje swoimi srodkami cala inwestycje bo straci najwiecej pozniej my. cala inwestycja od samego poczatku byla zle zaplanowana , kto projektuje 3 budynki z jednym wspolnym garazem podziemnym, przecierz wszyscy wiemy ze instalacja w takim garazu to ogromne pieniadze I aby oddac calosc - uzyskac akty notarialne musi byc wybudowane te 3 budynki lacznie z garazem podziemnym tak jak w sm felin obok. musimy uzbroic sie w cierpliwosc wspomodz generalnego wykonawce bo sam nie podola. w dalszej kolejnosci pozbyc sie Prezesa bo nie ma pojecia o zarzadzaniu , a tym bardziej o gospodarowaniu naszymi pieniedzmi co do inwestycji Gesia. na pewno nie mozemy sie wycofac I zarzucic sm rezygnacjiami , bo nie maja z czego oddac , oglosi upadlosc i wtedy zacznie sie czekanie na wirtualne pieniadze. przyjdzie syndyk nachapie sie kasy posiedzi ze dwa lata i nic nie zrobia aby zakonczyc inwestycje. jak wiadomo kazada Spoldzielnia dziala no profit czyli z inwestycji nie ma dochodu, jej dzialalnosc jest oplacana z czlonkostwa I czynszow. pozostaje nam czekac i modlic sie , aby generalny wyk. mial nerwy ze stalin I sejf pelen kasy na finansowanie i dokonczenie inwestycji , a pozniej oddzielic sie od niej I zawiazac wspolnote, ale to dopiero po aktach not.. pozdrawiam ten ktory jeszcze ma nadzieje
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|