![]() |
Mi się nie podobało jak moje dziecko miała labę w piątek bo nauczycielom się strajkować chciało.
|
![]() |
Szkoda klawiatury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
|
![]() |
Pismo Św. - najlepsza lekcja etyki i moralności. Kanon, podstawa, fundament, wyznacznik, punkt odniesienia, latarnia, światło i promyk nadziei.
|
![]() |
Nikomu jeszcze rekolekcje nie zaszkodziły a wręcz przeciwnie niektórą młodą duszkę uratują przed demoralizacją, jaka szerzy się we współczesnym świecie.Lepsze są rekolekcje niż taplanie się w kloace na Łudskoku
|
![]() |
I to informacja z kraju w którym 90 procent społeczeństwa uważa się za katolików :)
|
![]() |
Przydały by się rekolekcje dla oponentów.
|
![]() |
Czytam i nie wierze! Ludzie, sami sobie tworzycie problemy. Kilkanaście lat temu było tak samo, pamiętam jak nauczyciele chodzili z nami do kościoła w czasie rekolekcji lub caly dzień był wolny od zajęć, a jakoś nikt z tego afery nie robił! Na sile szukacie sensacji?????
|
![]() |
Nawet nie wiesz jak duża część dzieciaków chodzi zamiast na rekolekcje na piwo, więc z tym ratunkiem przed demoralizacją to nie przesadzaj, bo dla niektorych to może być pierwszy kontakt z alko. Nawet jak ktoś chce iść na rekolekcje, to presja grupy robi swoje. |
![]() |
Tylko delegalizacja największego zdrajcy polski może uzdrowić Polskę !! A my im dajemy kasę jako konkordat...
|
![]() |
Jacy katolicy takie rekolekcje
|
![]() |
Jprd... Gdzie te wszystkie miłosierne owieczki są na co dzień? Wiara, zbawienie? Wierzących już mamy u władzy i zapewne natchnienie przyszło od Boga aby nie uznawać konstytucji, łamać prawo i niech każdy robi co chce - byle pod hasłem w imię Boga. Te dzieci nie idą się modlić, tylko korzystają z wolnego od zajęć! Obłuda katolicka i tyle.
|
![]() |
Najlepiej nie uczyć tylko rekolekcje, ciemny katolik to dobry katolik
|
![]() |
nie jestem przeciwny rekolekcjom ani Kościołowi. W latach 60-tych a religię chodziło się przed lub po zajęciach szkolnych i jakoś nie było z tym problemu. Dużo młodzieży chodziło do Kościoła bo dbali o to rodzice a nie księża. Co w międzyczasie stało się że Kościół przyszedł do Szkoły z religią i nawet ostatnio z rekolekcjami na sali gimnastycznej? Czy chodzi o to by dzieci już całkowicie odciągnąć od Kościoła skoro ten przeniósł się do Szkoły?
|
![]() |
no tak. Pół tygodnia rekolekcje a w piątek strajk nauczycieli. Czy komuś jeszcze w tym dziwnym kraju zależy na kształceniu dzieci? Chyba nie zależy ani księżom ani nauczycielom bo zaległości w programie nadrobią w niedzielę rodzice kosztem dziecka.
|
![]() |
Po co kształcić ludzi jak głupimi jest łatwiej sterowac? :P
|
![]() |
Oczywiście, praktyki religijne po szkole! Później płacz, że nie wyrabiają się z programem. Tyle teraz wolnego się narobiło, że nic dziwnego, ze brakuje czasu na naukę.
|
![]() |
To jest sekowanie ludzi wierzących i tyle, to jest zgodnie z prawem i ludzie wierzący mają prawo do praktyk religijnych w tym do rekolekcji wielkopostnych w ramach zajęć szkolnych
|
![]() |
Jak za czasów Sztandaru Ludu ;)
|
![]() |
W ogóle nie rozumiem po co ta laicka edukacja? Ksiądz potrafi najlepiej nauczyć wszystkiego!
|
![]() |
"Szkoła powinna być wolna od religii. Jestem osobą wierzącą, ale uważam, że miejsce spotkań rekolekcyjnych jest w kościele" - czyli jest osobą wierzącą w niedziele i święta.
|
Strona 1 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|