Z komunikacji miejskiej korzystają ludzie niezamożni. Zamożni mają własne auta. Czy ta komunikacja może zatem być droga? Biedni emeryci, renciści, uczniowie i studenci to jej klienci. Tu nie ma z kogo zdzierać. Dobrze aby Władze Lublina o tym nie zapominały." Z komunikacji miejskiej korzystają ludzie niezamożni. Zamożni mają własne auta." - tylko udawadniasz jakim jestes burakiem. Ten twoj symbol "prestizu" i "bogactwa" czyli wlasne "auto", mozna kupic za jedyne pare tysiecy bo ogromna wiekszosc samochodow w Polsce to stare szroty. Jazda komunikacja publiczna to rowniez dbanie o srodowisko / czystosc powietrza i mniejszy halas; w Londynie czy Nowym Jorku bogaci biznesmeni, maklerzy gieldowi jezdza metrem, tylko w biednej Polsce to symbol obciachu i biedy. Zenada.
![]() |
|
![]() |
od czasu objęcia włądzy przez deweloroekonomistę przestałem płacić za przejazdy,nie płacę i nie będę płacił za przejazd komunikacją miejską zarządzana przez towarzystwo adoracji edoktorka
|
![]() |
W przyszłym roku mają zredukować ilość kursów, więc za kilka lat już nie będzie za co płacić, bo nikt z takiej dziadowskiej komunikacji nie skorzysta.
|
![]() |
Wcale mnie to nie cieszy. Zwłaszcza że zapowiadają redukcję częstotliwości kursowania pojazdów. A na wielu liniach jest bardzo kiepska. Tłok w autobusach i płacenie aplikacją za bilety gdy kontrol wsiada i zablokowane są kasowniki oraz duża grupa uprzywilejowanych nie napawają optymizmem. A swoją drogą ta aplikacja która umożliwia płacenie za bilet w trakcie trwania kontroli biletów już w pojeździe to strzał w własną stopę MPK.
|
![]() |
Jak skomplikować prostą czynność jaka jest zakup biletu MPK, poziom "tubtin". Ciekawe ile stron bedzie miała broszura dla przyjezdnych i turystów tłumacząca co i jak. Jeżeli w czasie jazdy rozmyślę się co do celu podróży i bede chciał wysiąść wcześniej, to czy i jak MPK zwróci mi nadpłatę?
|
![]() |
Ale mi rewolucja. Od dwóch dekad znam to z Niemiec. Zerknijcie na Der Sechser. Podpowiem, że tam komunikacja "miejska" obejmuje promień ponad 50 km. A na jednym bilecie można się przesiadać i to do tramwaji, czy pociągow. Czekam na kolejną rewolucję... już podpowiedziałem. Bo Lublin jest strasznie zacofany.
|
![]() |
Przepraszam... Ale kiedy miastu się zwróci te ponad 15 milionów zainwestowanych w ten program?
|
![]() |
Autobusów coraz mniej a tu wydawane jest 15 milionów zupełnie niepotrzebnie. Może by w końcu ktoś włączył myślenie????
|
![]() |
od czasu objęcia włądzy przez deweloroekonomistę przestałem płacić za przejazdy,nie płacę i nie będę płacił za przejazd komunikacją miejską zarządzana przez towarzystwo adoracji edoktorkaPOczekaj, pisiorku. Namierzymy cię i złapiemy już wkrótce, a jeszcze prędzej wlepimy ci 50 minusików - już jestem w drodze do biura, gdzie czeka komputer podłączony do sieci ze zmiennym IP. |
![]() |
❤️ Szukasz dziewczyny na sylwestra 2019/2020!! ❤️
Sprawdź czy któraś Cię zechce na ***bit.ly/SzukamDziewczyny
|
![]() |
15 mln to horror, ale ważne jest chyba fee, bo usługa jest niepoliczalna........tutaj jest sedno tego dealu.A gdzie slużby ??
|
![]() |
Ileeee?????? 15???? I placic jak w taxi, za przystanek?? To jak jade do pracy na drugi koniec miasta.....o nieee, na pewno!!!
|
![]() |
Czy pą prezydą też będzie uczęszczał do pracy komunikacją miejską i uiszczał opłatę za każdy przystanek?
|
![]() |
O, kolejny pomysł jak wyssać od ludzi pieniądze. Lotnisko Żukowo kosztuje, wyskakiwać z kasy !!
|
![]() |
Według mnie zmiana na duży plus.
|
![]() |
Drodzy etatowi malkontenci, czy istnieje cokolwiek co według was jest w Lublinie potrzebne?
|
![]() |
myślę że to dobry pomysł żeby płacić dokładnie za tyle przystanków, ile przejedziesz
|
![]() |
Jak dadzą 50gr za przystanek to nastaną złote czasy dla ubera i bolta. Obliczyłem, że aby zmiany nie były zbyt dotkliwe to za 1 przystanek powinno się płacić max 12 gr12 gr? Czyli 4 zł = przejechanie 33 przystanków? Odleciałeś i to ostro ci powiem. Taka stawka to zwykłe s-f. |
![]() |
Z komunikacji miejskiej korzystają głównie kobiety w różnym wieku, np. które jadą do lekarza, albo które pracują, a nie mają jeszcze prawa jazdy lub mają, a nie czują się pewnie "za kółkiem" oraz te, których mężowie jeżdżą samochodem w innych godzinach do pracy i np. odwożą dzieci do żłobków, przedkszkoli, szkół lub na półkolonie.Z komunikacji miejskiej korzystają ludzie niezamożni. Zamożni mają własne auta. Czy ta komunikacja może zatem być droga? Biedni emeryci, renciści, uczniowie i studenci to jej klienci. Tu nie ma z kogo zdzierać. Dobrze aby Władze Lublina o tym nie zapominały." Z komunikacji miejskiej korzystają ludzie niezamożni. Zamożni mają własne auta." - tylko udawadniasz jakim jestes burakiem. Ten twoj symbol "prestizu" i "bogactwa" czyli wlasne "auto", mozna kupic za jedyne pare tysiecy bo ogromna wiekszosc samochodow w Polsce to stare szroty. Jazda komunikacja publiczna to rowniez dbanie o srodowisko / czystosc powietrza i mniejszy halas; w Londynie czy Nowym Jorku bogaci biznesmeni, maklerzy gieldowi jezdza metrem, tylko w biednej Polsce to symbol obciachu i biedy. Zenada. |
![]() |
Królik zarządził, plebs się zrzuci, a krewni królika zyskają.
|
Strona 2 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|