Jeszcze dobrze że nie w pieszego wjechał bo głąby i to potrafią
|
|
poszkodowanemu należy się odszkodowanie, zwrot kosztów leczenia, auto zastępcze na pełny czas rozliczenia szkody i dopłata do kosztorysu więcej info euco@onet.pl 513 996 555
|
|
Tak kończy się zatrzymywanie przed przejściem by przepuścić pieszych, którzy zbliżają się do przejścia. Nie dość, że sam trafił do szpitala, to jeszcze mógł ucierpieć pieszy. Lepiej przejechać i się nie zatrzymywać. Pieszemu nic się nie stanie jak poczeka sobie 5 sekund dłużej.
Kierowco, pamiętaj! Obowiązek przepuszczenia pieszego występuje JEDYNIE wtedy gdy pieszy już znajduje się na pasach, na jezdni. NIE MA obowiązku przepuszczania pieszych zbliżających się do przejścia lub stojących przed przejściem!
|
|
|
|
Ktoś napisał już tutaj bzdurę o tym, że pieszym nie trzeba wpuszczać na przejścia, dlatego przypomnę: Rozporządzenie Ministrów Infrastruktury oraz MSWiA z 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych par. 47 pkt 4 "Kierujący pojazdem zbliżający się do miejsca oznaczonego znakiem D-6, D-6a, D-6b (przejście dla pieszych, przejazd rowerowy) jest obowiązany zmniejszyć prędkość tak, aby nie narazić na niebezpieczeństwo pieszych lub rowerzystów znajdujących się w tych miejscach lub na nie wchodzących lub wjeżdżających."
|
|
DO PISMAKA - CZY BUSEM ZOSTAŁ NAZWANY POJAZD PRZYSTOSOWANY DO PRZEWOZU LUDZI CZY SAMOCHÓD DOSTAWCZY. CZY W GIMNAZJUM NIE NAUCZONO ODRÓŻNIAĆ TE POJĘCIA.
|
|
Nie, tak kończy jazda debila siedzącego na zderzaku. Kiedy w końcu wprowadzą odpowiednio wysokie kary dla takich półgłówków? |
|
Tępota siedzącego na zderzaku to jedno, ale beztroska nadgorliwość przepuszczających to drugie, a nieuwaga takiego przepuszczonego pieszego to trzecie. Ja na przepuszczenie pieszego oczekującego przed przejściem pozwalam sobie dopiero po upewnieniu się, że nie mam na ogonie nikogo, kto mógłby walnąć we mnie, albo rozjechać pewnie kroczącego po przejściu pieszego.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|