Jak św. Józef był Ojcem Jezusa tak.... Nasz Józef(Życiński)był Ojcem dla Naszej Społeczności Katolickiej!!!!
Pozostanie na wiele lat autorytetem pokolenia JP II.....Cześć jego pamięci!!!!
|
|
Nie było w nim takiej nienawiści i zacofania,jak w reszcie zwierzchników kościoła. Wielka strata. Niech spoczywa w Pokoju.
|
|
ja go tam jakos opłakiwał nie bede.
|
|
zmienił nam proboszcza na Administratora
w czasach biurokracji duszpasterzy nie nada tylko kreatorów-biznesmenów
bez rachunków do nieba też nie puszczają? behemot się cieszy
|
|
Beton katolicki odetchnął z ulgą. Przerastał ich o głowę dlatego nie został kardynałem.
|
|
Był jednym z niewielu hierarchów Kościoła /obok kard.Gulbinowicza/, którzy nie ukrywali swojego pochodzenia.
|
|
Umarł sobie i wieklkie HALO!!! "Niech odpoczywa w POKOJU" .Kazdy kiedyś umrze.A o ze mial tytuł i jakąś tam władzę to juz był WIELKIM CZLOWIEKIEM".Każdy z nas jest kimś.Ja znałam matkę siedmiorga dzieci która umarła we wtorek w wieku43 lat,zostawiła najmlodsze półroczne dziecko i co.... Tak mialo być.
|
|
To wielka strata dla Polski, a przede wszystkim dla Kościoła w Polsce .
|
|
A SAM MÓWIŁ, ŻE BĘDZIE ŻYŁ WIECZNIE...i co?
|
|
Beata dobrze napisałaś KAŻDY Z NAS JEST KIMŚ i tacy hierarchowie mają nas gdzieś nie widzą niesprawiedliwości społecznej i wyzysku pracowników a dla biednych mają kaszę z unii |
|
zmarł człowiek który nie miał Boga w sercu, krzty Honoru w sobie a ojczyznę widział w kosmopolitycznej Brukseli.
i nigdy nie mówił o ewngelii........
|
|
Nie zgadzałem się z większością poglądów społeczno - politycznych głoszonych przez śp. abp Józefa. Ale teraz przychodzą mi na myśl słowa Wincentego Pola " i nic nad Boga " Jego miłość i miłosierdzie względem zmarłych i nas grzesznych pielgrzymujących.
|
|
Szanowni Panstwo !
zasada jest jedna : nikt z ludzi nie jest komputerem...
Ja przezylem raka i zyje bez zoladka. Jesli arcybiskup Jozef Zycinski chorowal to powinien spuscic z tonu...
Ja mam 63 lata ( 05.02.2011-mialem) czyli jestem starszy o rok - moglem tez juz wywinac kozla, ale trzeba troche
zmniejszyc obroty pracy, zycia, odzywiania sie !!! Arcybiskup pracowal aktywnie i wiedzac, ze choruje na nowotwor - trzeba zwolnic - to jest efekt braku odpowiedzialnosci. Taki czlowiek powinien o tym sam wiedziec i sam sie pilnowac. Poza tym jak zmarl w lazience to ktos w Rzymie na takich konferencjach powinien pilnowac od strony
medycyny, aby udzielic natychmiastowej medycznej pomocy. Czlowiek majacy chorobe nowotworowa nie powinien juz pracowac w sposob 100 % - lecz tylko " na po gwizdka" ...Szkoda, ze w takim wieku zmarl i jest to wielka strata dla kosciola katolickiego w Polsce. Swiec Panie nad Jego Dusza. Lacze pozdrowienia
Staly czytelnik
|
|
nie popadajmy w przesadę z tym SANTO SUBITO. Nie można zapomnieć, że arcybiskup jako tzw. "last resort hero" był notorycznie wyciągany niczym królik z kapelusza przez pewne środowiska polityczno-medialne, wygłaszając korzystne dla nich tezy. Orędownik zapalania świeczek dla radzieckich gwałcicieli i morderców i innych kontrowersyjnych akcji Gazety Wyborczej.
Do administratorów, nie zastraszajcie bezpodstawnie użytkowników skierowaniem niepochlebnych komentarzy do organów ścigania. W świetle orzecznictwa SN i poglądów doktryny nie można zniesławić osoby nieżyjącej. To tylko kwestia osobistych odczuć.
|
|
Zbyt młody wiek by odchodzić,zbyt stary by wierzyć w "wielkość człowieka".Kto teraz będzie uczył tolerancji i zrozumienia drugiego człowieka-a zwłaszcza jego odmiennych poglądów?![*][*][*]
|
|
Tak mi przykro, jak po Geremku.
|
|
I dla gazety wyborczej.
|
|
Wreszcie klerycy odpoczną |
|
moherowy beret sie odezwał,już pluje jadem rydzykowy wasal. |
|
Umarł król niech żyje!
Niech już więcej nam nie ryje,
Szkodnik znikł, taki nikt kto po nim zawyje?
Parcie na szkło
on miał! I wciąż łgał jak mało kto,
Więc go musiało zgubić w końcu kłamstwo to!
Płacze po nim wszelkie gówno!
Wierni zaś cieszą się że Bóg traktuje ludzi równo!
Kto zastąpi go na szkle i w gazecie zwanej wybiórcze gówno.
Kościół z ulgą odetchnie.
Bo psotnik więcej go nie tknie.
Odejdzie w niepamięć wieczną natrętnie.
|
Strona 5 z 6
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|