W mieście mieszkasz głupiutkie dziewczę a nie na wsi, to się nie dziw, że tu drzewa były, są i będą wycinane. Są inwestycje, remonty, przebudowy to i cierpi zieleń. Czasem to nieuniknione. Przy Racławickich, Lipowej i Poniatowskiego drzewostan zwiększy się o 180 drzew. Jeśli to dla ciebie powód do płaczu, to współczuję. I co ci ławki przeszkadzają do siedzenia? Tobie może nie są potrzebne, ale to nie znaczy, że inni nie będą z nich korzystać. Nie dziwię się, że po tobie jadą, bo faktycznie piszesz straszne dyrdymały.Wycięto przy ul. Orkana, przy al.Racławickich, na pl. Litewskim, przy ul. Krańcowej, ul. Lipowej, al. Kraśnickiej i wielu innych miejscach. Nie wspomnę o wyciętych drzewach w ramach rewitalizacji Saskiego, czy Ludowego. To wszystko były wysokie drzewa, a posadzono w różnych miejscach po kilka drzewek, które może za 20-40 lat będą przypominać drzewa. To kilkudziesięcioletnie, duże drzewa o rozłożystych koronach ochraniają nas przed kurzem, hałasem, zapewniają odpowiednią wilgotność, pochłaniają nadmiar wody, itd. Kwiaty w doniczkach, czy niby iglaki, które zwiędły przy al. Witosa to debilizmy dla zamydlenia ludziom oczu. Podobnie jak poustawianie nowych ławek na osiedlach w pobliżu Granitowej, Jantarowej, Kryształowej, gdzie chodniki mają metr szerokości, gdzie wszędzie parkują auta, gdzie brak wysokich drzew. Ustawiono ławki, ale o koszach na śmieci, których kompletnie nie ma jakoś nie pomyślano. Kawałek Berylowej od Jantarowej do Onyksowej ma być zrobiony wg planu sprzed 18 lat w bliżej nieokreślonym czasie, ale do sprzątania tej miejskiej działki nikt się nie rwie. Nie ma na niej koszy na śmieci, ale pustych butelek i innych śmieci jest pod dostatkiem. Wg tego 18 lat temu poczynionego planu ma po Berylowej jeździć autobus. Po co?????? To teren doskonały dla rowerzystów, dla dzieciaków z hulajnogami, spacerowiczów i mieszkańców z autami.Patrząc na ilość minusów przy komentarzach p-ko wycince drzew w mieście widać, że urzędnicy, którzy nic już nie robią, bo przyjmują kilku interesantów dziennie, usiedli przed komp. i minusują. Dadzą wam premię za to, a może awansujecie? Tego akurat nikt nie wie, ale gnidami zostaniecie.Kobieto, piszesz nieprawdę i się dziwisz, że ci ludzie minusy stawiają? Przykład pierwszy dotyczący kamer - Żeby mieć dostęp do nagrań chyba najpierw należy zawiadomić policję czyż nie? Kolejno piszesz o betonowym mieście. Czy ty widziałaś kiedyś betonowe miasto? Skoro tak nazywasz Lublin, obawiam się że nie. Następnay plan 10 -letni - Ale jaki plan i czyj plan? Żuka? W Starym Gaju drzewa wycina obecnie nadleśnictwo a nie miasto. I na koniec zostawiłem najlepsze, że przez ostatnie lata wycięto tyle drzew - Tyle to znaczy ile? Masz jakieś konkretne dane? Wiesz ile wycięto i ile posadzono? Pytam dlatego, że z tego co mi wiadomo, rok w rok ilość drzew nasadzonych przewyższa dość znacznie liczbę drzew wyciętych. Trochę się to kłóci z tym o czym piszesz.
|
|
Dziękuję. Tym razem był to zwykły przypadek lub zrządzenie losu, że dostrzegłem te dwa bannery.Ale to nie przypadek, i nie żadne zrządzenie, że powinieneś się leczyć na nogi, bo na głowę za późno. Niezłomny, szalony z bezsilnej wściekłości, obrażony na rozum obrońco niepodległości Górek. Do ostatniej kropli piany z ust.... |
|
Mało, że łamiesz netykietę, to na dodatek czynisz tak, będąc w stanie, który przypisujesz innym. Bądź zdrów, bo swoją niepodległość straciłeś gdzieś pod miedzą polityczną.Dziękuję. Tym razem był to zwykły przypadek lub zrządzenie losu, że dostrzegłem te dwa bannery.Ale to nie przypadek, i nie żadne zrządzenie, że powinieneś się leczyć na nogi, bo na głowę za późno. Niezłomny, szalony z bezsilnej wściekłości, obrażony na rozum obrońco niepodległości Górek. Do ostatniej kropli piany z ust.... |
|
żuk jakiś zerzarł cichcem
|
|
Robek39, Ty też mieszkasz w mieście. A lepiej byłoby gdybyś się wyprowadził z miasta. Miasto to nie tylko inwestycje i przebudowy, to też ludzie dla których jest to wszystko robione. I ludzie potrzebują, czystego, wilgotnego powietrza. Polscy inżynierowie nie mają ambicji obejść drzew a amerykańscy całe domy projektują pod drzewa.
|
|
Trudno, nikogo by to nie obchodziło, miał taki sprawca przyjemność w niszczeniu? to zobaczyłoby się czy w drugą stronę byłoby takiemu do śmiechu, a jeżeli z takiej kary nie wyciągnąłby nauczki na przyszłość i próbował się za to mścić i odgrażać - od razu albo załadować takiego do psychiatrycznego albo do więzieniaZnów wodolej przylazł - i się bardzo stara - żeby dalej brodzić - w absurdu oparach. Znów wodolej przylazł - brednie w kółko płodzi - chociaż w tym absurdzie - po kolana brodzi. I myśli że kogoś - na te brednie "kupi" - więc odpowiem krótko - jak był, tak jest głupi. Niech mi nic nie życzy - nie spina na próżno - i leczy na nogi - na głowę za późno. Znów wodolej przylazł - z gnoju kupa wieprza -jak nie ma co robić - do mnie się przy.... Ciągle chce mnie ugryźć - to z prawa, to z lewa - a ja małe psiny - zwyczajnie olewam. Nie, nie będziesz pisał - co Ci się podoba - w środku kupa śmiecia - choć z wierzchu ozdoba. Nie będziesz bazgrolił - nikogo wyzywał - nie znasz się, nic nie wiesz - to się nie odzywaj |
|
Bądź zdrów, bo swoją niepodległość straciłeś gdzieś pod miedzą politycznąUu, coraz cięższe działa, coraz większy kaliber...Co sądzić o takim stanie? A zasoby IPN - już odtajniłeś? Do ostatniej kropli piany z pyska...Lecz się na nogi, dziesiąta wodo po kisielu z żołnierza przeklętego... |
|
w kwestii łamania regulaminu - 2 ostrzeżenia( dwie żółte kartki) - jak ktoś przeciągnie strunę to zostanie czasowo wyłączony z możliwości dodawania komentarzy - tylko w ten sposób wyeliminować będzie można wiele toksycznych, szkodliwych działań, często chamskich i aroganckich, zwyczajnie irytujących i złośliwychZapomniał wół, jak cielęciem był? Teraz za pouczanie się bierze? Sam jesteś żywym przykładem trollowania bez sensu, perfidii, złośliwości, pomówień, wyzwisk, obelg, chamstwa. Jak Ty - to OK, jak Ciebie - to be. Moralność Kalego, mówi Ci to coś? Zacznij od siebie. Znów wodolej przylazł - i się bardzo stara - żeby dalej brodzić - w absurdu oparach. Znów wodolej przylazł - brednie w kółko płodzi - chociaż w tym absurdzie - po kolana brodzi. I myśli że kogoś - na te brednie "kupi" - więc odpowiem krótko - jak był, tak jest głupi. Niech mi nic nie życzy - nie spina na próżno - i leczy na nogi - na głowę za późno. Znów wodolej przylazł - z gnoju kupa wieprza -jak nie ma co robić - do mnie się przy.... Ciągle chce mnie ugryźć - to z prawa, to z lewa - a ja małe psiny - zwyczajnie olewam. Nie, nie będziesz pisał - co Ci się podoba - w środku kupa śmiecia - choć z wierzchu ozdoba. Nie będziesz bazgrolił - nikogo wyzywał - nie znasz się, nic nie wiesz - to się nie odzywaj |
|
Pewnie jakiemus krezusowi z spoldzielni potrzebne bylo drzewo.
|
|
Powiem tak. Marny redaktorzyna pisze marne gnioty z d...(wierszówka się liczy, kasa!!!) na polityczne zamówienie, bredzi od rzeczy. A trollownia podnieca się niezdrowo, orgazmu dostaje, wyje i szczeka wniebogłosy! Jeździłem trochę i jeżdżę po Polsce - i uwaga, płatne trolle, trzymajcie się, nie pospadajcie z krzeseł!!!!! wszędzie drzewa przycina się tak samo. A te, na złość ekoidiotom rodem z Dziennika - odradzają się, odrastają!
|
|
Zapomniał wół, jak cielęciem był? Teraz za pouczanie się bierze? Sam jesteś żywym przykładem trollowania bez sensu, perfidii, złośliwości, pomówień, wyzwisk, obelg, chamstwa. Jak Ty - to OK, jak Ciebie - to be. Moralność Kalego, mówi Ci to coś? Zacznij od siebie. Znów wodolej przylazł - i się bardzo stara - żeby dalej brodzić - w absurdu oparach. Znów wodolej przylazł - brednie w kółko płodzi - chociaż w tym absurdzie - po kolana brodzi. I myśli że kogoś - na te brednie "kupi" - więc odpowiem krótko - jak był, tak jest głupi. Niech mi nic nie życzy - nie spina na próżno - i leczy na nogi - na głowę za późno. Znów wodolej przylazł - z gnoju kupa wieprza -jak nie ma co robić - do mnie się przy.... Ciągle chce mnie ugryźć - to z prawa, to z lewa - a ja małe psiny - zwyczajnie olewam. Nie, nie będziesz pisał - co Ci się podoba - w środku kupa śmiecia - choć z wierzchu ozdoba. Nie będziesz bazgrolił - nikogo wyzywał - nie znasz się, nic nie wiesz - to się nie odzywaj
|
|
Zapomniał wół, jak cielęciem był? Teraz za pouczanie się bierze? Sam jesteś żywym przykładem trollowania bez sensu, perfidii, złośliwości, pomówień, wyzwisk, obelg, chamstwa. Jak Ty - to OK, jak Ciebie - to be. Moralność Kalego, mówi Ci to coś? Zacznij od siebie. Znów wodolej przylazł - i się bardzo stara - żeby dalej brodzić - w absurdu oparach. Znów wodolej przylazł - brednie w kółko płodzi - chociaż w tym absurdzie - po kolana brodzi. I myśli że kogoś - na te brednie "kupi" - więc odpowiem krótko - jak był, tak jest głupi. Niech mi nic nie życzy - nie spina na próżno - i leczy na nogi - na głowę za późno. Znów wodolej przylazł - z gnoju kupa wieprza -jak nie ma co robić - do mnie się przy.... Ciągle chce mnie ugryźć - to z prawa, to z lewa - a ja małe psiny - zwyczajnie olewam. Nie, nie będziesz pisał - co Ci się podoba - w środku kupa śmiecia - choć z wierzchu ozdoba. Nie będziesz bazgrolił - nikogo wyzywał - nie znasz się, nic nie wiesz - to się nie odzywaj
|
|
Gałęzie przesłaniały bannery z ogłoszeniami o lokalach do wynajęcia i sprzedaży obiektu, które wiszą tam już od wielu miesięcy?No właśnie. Odpowiedź na pytanie "qui bono?" daje często wskazówkę do rozwiązania zagadek kryminalnych. |
|
Tam niedaleko jest komisariat policji. Musieli nie raz przejeżdżać obok. Pytanie dlaczego nie zareagowali?
|
|
Tam niedaleko jest komisariat policji. Musieli nie raz przejeżdżać obok. Pytanie dlaczego nie zareagowali?A to cięcie gałęzi nosi znamiona czynu zabronionego, że oczekujesz reakcji policji? |
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|