To to samo przejście co ostatnią przejeżdżająca tłumaczyła się że zawsze tak robi ?
|
|
Na podstawie tego filmy stwierdzam ze dziewczyna wtargnęła na tej hulaj nodze na przejście w momencie gdzie auto było w ruchu.
|
|
"Na podstawie tego filmy stwierdzam ze dziewczyna wtargnęła na tej hulaj nodze na przejście w momencie gdzie auto było w ruchu." - dziewczynka poruszała się bardzo przewidywalnie. Dość powoli, z jednostajną prędkością przechodziła. Ti nie może być mowy o wtargnięciu.
|
|
Na podstawie tego filmy stwierdzam ze dziewczyna wtargnęła na tej hulaj nodze na przejście w momencie gdzie auto było w ruchu.I co z tego? Kierowca MUSI przepuścić pieszego. Jeśli trzeba, powinien się zatrzymać. Skądinąd debilne przepisy mówią o "obrębie przejścia", ale nie zmienia to faktu, że wina jest po stronie kobiety z Audi. |
|
Fakt, że wina kierowcy, ale i... rodziców. Żadne nie nauczyło rozejrzeć się na pasach? Lezie pod samochód jak święta krowa. Wiele śmiertelnych wypadków jest z głupoty pieszych, bo mają się za nieśmiertelnych i są pasy trzeba iść nie rozglądać się. Nie ważne, że jedzie tir w którym kierowca zasłabł, mam pierwszeństwo, więc jestem nieśmiertelny.
|
|
Fakt, że wina kierowcy, ale i... rodziców. Żadne nie nauczyło rozejrzeć się na pasach? Lezie pod samochód jak święta krowa. Wiele śmiertelnych wypadków jest z głupoty pieszych, bo mają się za nieśmiertelnych i są pasy trzeba iść nie rozglądać się. Nie ważne, że jedzie tir w którym kierowca zasłabł, mam pierwszeństwo, więc jestem nieśmiertelny.Oczywiście że trzeba mieć ograniczone zaufanie i się rozglądać,ale w tym przypadku dziewczynka była ostrożna,co widać na filmiku. Zeszła z hulajnogi i ruszyła w momencie kiedy przepuszczana znad przeciwka kobieta wchodziła na chodnik a kobieta z samochodu nie wyglądała, by miała jeszcze ruszać. Obie ruszyły niemalże w tym samym momencie. Myślę że większość z nas byłaby potrącona przez tą panią co miała ponad pół promila we krwi. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|