Bezrefleksyjne i siłowe tworzeni postaci monumentalnych z nieistotnych dla ogółu społeczeństwa bytów ludzkich zawsze będzie powodem reakcji odwrotnych do zamierzonych! Mój stosunek do opisanego wydarzenia jest żaden! Ani to mnie nie zasmuciło, ani też nie uradowało! Biblijny mit o Kainie i Ablu traktował, li tylko i wyłącznie, o dwóch postaciach! My zaś mamy do czynienia z analogiczną, ale rozszerzoną o kilkadziesiąt innych ofiar historią!
|
|
Nie popieram niszczenia pomników, natomiast Polacy to wybitnie cierpliwy naród i szybko uczymy się żyć w czarnej d... , czytaj zaścianie, izolacji i w poglądach rodem ze średniowiecza, Orban też ma pokorne społeczeństwo.
|
|
Kacapskie onuce są wszędzie niestety
|
|
Kacapskie onuce są wszędzie niestetyWygoogluj: "Nie popierasz bredni o zamachu? To jesteś zwolennikiem Putina" ***s://***google.com/search?q=Nie+popierasz+bredni+o+zamachu+To+jeste%C5%9B+zwolennikiem+Putina |
|
A już myślałem, że to jakiś cud i pomnik krwawić zaczął... :-)
|
|
"a "znieważenie pomnika" grozi kara grzywny lub kara ograniczenia wolności". Co za debilne prawo!!! Jak można znieważyć pomnik? Ktoś z pomnikiem się porozumiał i usłyszał, że ten poczuł się znieważony? To jest prawo rodem z totalitaryzmów, a właśnie coś takiego buduje u nas PiS.
|
|
,,Nie popieram, ale rozumiem''.
|
|
Rosyjska trolownia opanowała to forum niestety.
|
|
Rosyjska trolownia opanowała to forum niestety.To, że do kogoś nie przemawia prymitywny przekaz bez żadnych dowodów, to, że myślący ludzie nie dają sobie robić wody z mózgu przez PiS, to nie znaczy, że jest ruskim trollem. Co więcej - to Kaczor idzie drogą Orbana i Putina i też chce (bez)prawnie wykluczyć z przestrzeni publicznej prywatne media, ludzi inaczej myślących nazywa gorszym sortem, a prokuraturę używa do ścigania niezależnych sędziów. Kto wie, co byłoby dalej, gdyby nie opór zdrowej części społeczeństwa. Tak więc, Stan85, zastanów się, co piszesz, bo klepiesz debilizmy. Taki z ciebie pożyteczny idiota w rękach satrapy z Żoliborza. |
|
___K___ prymitywna ruska onuco wszyscy widzą co robicie. Jesteście PRYMITYWNĄ nacją która właśnie całkowicie odizolowała się od normalnego świata. Kwestią czasu jest jak was chińczycy zjedzą.
|
|
___K___ prymitywna ruska onuco wszyscy widzą co robicie. Jesteście PRYMITYWNĄ nacją która właśnie całkowicie odizolowała się od normalnego świata. Kwestią czasu jest jak was chińczycy zjedzą.Ile razy dziennie szłyszysz że jesteś idiotą ? |
|
wszelkie pomniki to balwochwalstwo i nie jest zgodne z prawem koscielnym i przykazaniami Ludzie juz sa zmeczeni wypadkiem lotniczym w smolensku
|
|
___K___ prymitywna ruska onuco wszyscy widzą co robicie. Jesteście PRYMITYWNĄ nacją która właśnie całkowicie odizolowała się od normalnego świata. Kwestią czasu jest jak was chińczycy zjedzą.PiS i normalność? Chłopcze, to się wyklucza! A tak przy okazji - potrafisz napisać coś z sensem, czy całe twoje życie sprowadza się do rzucania inwektywami? |
|
"a "znieważenie pomnika" grozi kara grzywny lub kara ograniczenia wolności". Co za debilne prawo!!! Jak można znieważyć pomnik? Ktoś z pomnikiem się porozumiał i usłyszał, że ten poczuł się znieważony? To jest prawo rodem z totalitaryzmów, a właśnie coś takiego buduje u nas PiS.To jest mocno naciągane, to uzasadnianie. Skrótowo (!) mówi się o znieważaniu pomnika, a w rzeczywistości chodzi o znieważanie osoby przedstawianej na pomniku. Być może - skoro tak w DW napisano - w prawie jest zwrot "znieważenie pomnika". Da się to jednak w tym wypadku łatwo zrozumieć - jako znieważenie określonej osoby, nawet zmarłej (i nie mogącej się bronić). W ogóle - czy __K__ popiera oblewanie pomników w opisany sposób? |
|
“Próbuje się nam, proszę państwa, wmówić, że to ludzie, a to jest po prostu ideologia”
|
|
Bezrefleksyjne i siłowe tworzeni postaci monumentalnych z nieistotnych dla ogółu społeczeństwa bytów ludzkich zawsze będzie powodem reakcji odwrotnych do zamierzonych! Mój stosunek do opisanego wydarzenia jest żaden! Ani to mnie nie zasmuciło, ani też nie uradowało! Biblijny mit o Kainie i Ablu traktował, li tylko i wyłącznie, o dwóch postaciach! My zaś mamy do czynienia z analogiczną, ale rozszerzoną o kilkadziesiąt innych ofiar historią!To błąd - tego rodzaju obojętność ("stosunek żaden"). Pomijając wszystkie inne względy - to jest wandalizm, niszczenie cudzych rzeczy i niszczenie czegoś na widoku ogółu ludzi. Jakby tak sobie ludzie z przeciwnych "obozów" zaczęli niszczyć pomniki uznawane za "niesłuszne" to jaki byłby to widok? |
|
Nie popieram jakichkolwiek dewastacji czegokolwiek. Ale doskonale wiem, że Polacy od wieków zaczynali się sprzeciwiać, gdy wprowadzano coś wbrew ich woli. A tu następuje budowa kultu jednostki - zginęło 96 osób, ale o większości z nich się nie pamięta, bo PiS wiecznie wystawia laurkę "prof. Lechowi". Dokonując przy tym kolejnej manipulacji, bo Lech Kaczyński był profesorem uczelnianym i poza tą macierzystą uczelnią tytuł profesora mu nie przysługiwał. No ale jak się nie ma realnych elit, to się je generuje, nawet na kłamstwie."a "znieważenie pomnika" grozi kara grzywny lub kara ograniczenia wolności". Co za debilne prawo!!! Jak można znieważyć pomnik? Ktoś z pomnikiem się porozumiał i usłyszał, że ten poczuł się znieważony? To jest prawo rodem z totalitaryzmów, a właśnie coś takiego buduje u nas PiS.To jest mocno naciągane, to uzasadnianie. Skrótowo (!) mówi się o znieważaniu pomnika, a w rzeczywistości chodzi o znieważanie osoby przedstawianej na pomniku. Być może - skoro tak w DW napisano - w prawie jest zwrot "znieważenie pomnika". Da się to jednak w tym wypadku łatwo zrozumieć - jako znieważenie określonej osoby, nawet zmarłej (i nie mogącej się bronić). W ogóle - czy __K__ popiera oblewanie pomników w opisany sposób? |
|
A nie niszczyli? Ileż monumentów czy uapamiętnienia w postaci nazw ulic, placów, zniszczono lub zmieniono właśnie dlatego, że były "nieprawomyślne? I nie mam tu na myśli Armii Czerwonej, bo to akurat było słuszne, ale formacji polskich walczących z Niemcami w czasie II wojny światowej. W pewnym momencie wyglądało to tak, jakby sama AK tę wojnę wygrała. Ludzie oddali życie za Ojczyznę, a tacy Kaczyści wyrzucają ich z pamięci społecznej. Pomijam już takie kwiatki, jak zmiana nazwy ulicy Komuny Paryskiej, bo jakiś niedouczony prawicowiec nie wiedział, o co chodzi, ale skoro w nazwie była Komuna...Bezrefleksyjne i siłowe tworzeni postaci monumentalnych z nieistotnych dla ogółu społeczeństwa bytów ludzkich zawsze będzie powodem reakcji odwrotnych do zamierzonych! Mój stosunek do opisanego wydarzenia jest żaden! Ani to mnie nie zasmuciło, ani też nie uradowało! Biblijny mit o Kainie i Ablu traktował, li tylko i wyłącznie, o dwóch postaciach! My zaś mamy do czynienia z analogiczną, ale rozszerzoną o kilkadziesiąt innych ofiar historią!To błąd - tego rodzaju obojętność ("stosunek żaden"). Pomijając wszystkie inne względy - to jest wandalizm, niszczenie cudzych rzeczy i niszczenie czegoś na widoku ogółu ludzi. Jakby tak sobie ludzie z przeciwnych "obozów" zaczęli niszczyć pomniki uznawane za "niesłuszne" to jaki byłby to widok? |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|