Skoro nie ma pieniędzy prosze Starostę Danutę Smage o podanie do publicznej wiadomości o ile etatów wzrosło zatrudnienie w starostwie odkąd wstąpiła ona na te stanowisko?
|
|
To się Krzysiek wkurzy. Żeby się nie rozpłakał, że nie dostał kasy od powiatu ...
|
|
Z całym szacunkiem dla wójta, ale czy budowa gminnych stadionów należy do zadań powiatu?
|
|
To się Danusia nie polansuje na otwarciu boiska
|
|
Władze powiatu działają w myśl "sprawiedliwości Kalego": Jak gminy dokładają do zadań powiatu to jest dobrze, ale jak powiat ma dołożyć do zadań gmin, to już niedobrze.
|
|
Skoro nie ma pieniędzy prosze Starostę Danutę Smage o podanie do publicznej wiadomości o ile etatów wzrosło zatrudnienie w starostwie odkąd wstąpiła ona na te stanowisko?Także wyjaśnienie na jakich zasadach przeprowadzono nabory? |
|
Może władze obawiają się, że za chwilę znajdzie się jakiś zwolennik ciszy i trzeba będzie obiekt zamknąć (Orlik na Włostowicach). Po co wydawać pieniądze podatników?
|
|
Może władze obawiają się, że za chwilę znajdzie się jakiś zwolennik ciszy i trzeba będzie obiekt zamknąć (Orlik na Włostowicach). Po co wydawać pieniądze podatników? |
|
Skoro dogi są własnością powiatu to kto ma je remontować? Toż się powiat bohaterstwem wykazał.
|
|
To się Danusia nie polansuje na otwarciu boiskaDa radę. Po remoncie mostu na Wiśle była jako jedyna. Plus jakiś dyrektor z województwa. Szczegół że most jest wojewódzki nie powiatowy. Ludzie sie nie połapią. Najważniejsze że była okazja do lansu. |
|
Zobaczcie ilenludzi tam pracuje a dodatkowo, zapoznajcie sie z rejestrem umow cywilnoprawnych. Pewne podmioty zawsze maja uznanie w oczach starostwa i to na niemale pieniqdze
|
|
Skoro nie ma pieniędzy prosze Starostę Danutę Smage o podanie do publicznej wiadomości o ile etatów wzrosło zatrudnienie w starostwie odkąd wstąpiła ona na te stanowisko?To co tam się dzieje .... wyjazdy na lans. Kiedy więc ma pracować? Zająć się urzędem? Pracownikami? Zobaczcie od której godziny w nocy ludzie czekają w kolejce żeby zarejestrować samochód. Skandal |
|
Zobaczcie ilenludzi tam pracuje a dodatkowo, zapoznajcie sie z rejestrem umow cywilnoprawnych. Pewne podmioty zawsze maja uznanie w oczach starostwa i to na niemale pieniqdzeCo na to władze starostwa? Chyba powinny być przetargi? Ewentualnie zapytania ofertowe? |
|
A gdzie tam, po co. Pan Szczęch powinien się przyjrzeć jak to wygląda.Zobaczcie ilenludzi tam pracuje a dodatkowo, zapoznajcie sie z rejestrem umow cywilnoprawnych. Pewne podmioty zawsze maja uznanie w oczach starostwa i to na niemale pieniqdzeCo na to władze starostwa? Chyba powinny być przetargi? Ewentualnie zapytania ofertowe? |
|
Co za czepianie! Jest i będzie super. To nic ze starosta czy władze powiatu nie sa wybierane nawet przez suwerena. Najważniejsze że sekretarzem jest zięć radnej Jarzabek!
|
|
A mecenas obu urzędów Tomasz S. nie pomógł?
|
|
Zasadniczo wójt, jako samorządowiec z pewnym doświadczeniem, powinien wiedzieć, że w podobnych przypadkach zazwyczaj zaczyna się po prostu od rozmowy. Ale lepiej wysmarować pismo i zrobić wokół sprawy tyle szumu, ile się tylko da (bo nie wiem, czy wszyscy wiedzą, że pismo było czytane na sesji rady gminy, opublikowane na stronie internetowej gminy i w dużej części przepisane do pisemka gminnego). Po co? Za czyją namową? Poszukajcie odpowiedzi sami ;)
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie, że wszystkie artykuły dotyczące działalności powiatu są tendencyjne?
|
|
Czy tylko ja mam wrażenie, że wszystkie artykuły dotyczące działalności powiatu są tendencyjne?Pytania są tendencyje, a w ogóle chodziło o odgłos paszczowy :D |
|
Czy tylko ja mam wrażenie, że wwieszystkie artykuły dotyczące działalności powiatu są tendencyjne?W takim razie proszę o artykuły dotyczące wzrostu zatrudnienia w powiecie. Na jakich zasadach odbywają się nabory i czym uzasadniony jest wzrost zatrudnienia? Kiedy zostanie ucywilizowany powiat i skończą się nocne kolejki do wydziału komunikacji? Dlaczego wciąż gminy i miasto musza sponsorować powiat który stać na nowe etaty, reklamy w radiu, wieczny lans, gazetki, nieprawnie wypłacane odprawy czy umorzenia podatków dla np.zakładów futrzarskich w Kurowie? W jaki sposób zawierane są umowy bez przetargów np. dla pewnego związkowca na album za kilkadziesiąt tysięcy? Umowy na filmy promocyjne dla operatorów np. pewnego ;rodzinnego; stowarzyszenia? Firma np. obsługa komputerów? Itp itp itp. Prosimy o zainteresowanie dziennikarskie tym co tam się dzieje za nasze pieniądze. |
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|