![]() |
"Brak drzew ze smutkiem przyjmują kierowcy, którzy często jeżdżą drogą wojewódzką z Kurowa do Puław.
– Pokonuję tę trasę niemal codziennie. Bardzo lubiłam patrzeć na te drzewa. Szczególnie jesienią, kiedy liście mieniły się wieloma kolorami, to był cudowny widok." Oby jak najmniej takich kierowców. A wiejakowy brukowiec jeszcze promuje takie zachowania. Masakra jakaś.
|
![]() |
Ze strony RDOŚ: "Regionalna Dyrekcja Ochrony Środowiska w Lublinie jest instytucją, która odpowiada za realizację polityki ochrony środowiska"
|
![]() |
To samo dzieje się w całym województwie! Przy drodze krajowej numer 2 wycinają dziesiątki drzew. Po pniach nie widać, żeby były chore. Polskie drogi zaczynają przypominać pustynie.
|
![]() |
W ostatnich latach ceny drewna na swiatowych rynkach biją historyczne rekordy.
|
![]() |
Wszyscy rżną co się da . Nadleśnictwa od kilku lat to robią wystarczy popatrzeć na nowe polany w lesie Dąbrowa obok zalewu zemborzyckiego .
|
![]() |
droga 830 Lublin Nałęczów co najmniej 50 lip topoli i jesionów w Sadurkach i Kolonii Bochotnica
|
![]() |
I tak oto skumulowany przez lata ołów etyliny ubogacanej czteroetylkiem ołowiu, w postaci drewna kominkowego dostanie drugie życie..
|
![]() |
Ale poco wam drzewa przy drodze? Jak sie kiedyć podróżowało wozem o dawały cień. A tera klima w aucie to drzewa nie potrzebne.
|
![]() |
Ale poco wam drzewa przy drodze? Jak sie kiedyć podróżowało wozem o dawały cień. A tera klima w aucie to drzewa nie potrzebne.1) Nie każdy wóz ma dobre chłodzenie, które też często wymaga dodatkowego zużycia energii (a tę by wypadało oszczędzać), 2) urok zadrzewionych dróg jest niepomiernie większy niż "łysych" dróg. |
![]() |
Dzień dobry, jestem dendrologiem i robiłam wiele takich opinii. Takie opinie zawsze są szczegółowe i w opisach drzew pojawiają się wzmianki o wszystkich ranach, pochyleniach, suchych konarach itd. To nie kwalifikuje jednak drzew do wycinki. Ktokolwiek kazał je wyciąć, nie powinien tego robić.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|