Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Fajny ten moher na pierwszym planie. Jedną ręką łapie za trumnę (po co???) w drugiej telefon...
Odpowiedz
„wielokrotnie wygrał bezpośrednie batalie z szatanem”. - witamy w średniowieczu. W Niemczech, w 1976r rodzice, wraz z dwoma egzorcystami, zamęczyli i zagłodzili na śmierć 24 letnią dziewczynę. Prokuratura postawiła zarzuty, a sąd wydał wyroki (choć w zawieszeniu). Podczas procesu Joseph Stangl, biskup Würzburga, który sam wydał wcześniej zgodę na egzorcyzm Anneliese, stwierdził publicznie, że "szatan nie istnieje, a opętanie jest chorobą". Od tego czasu aż po dziś dzień w Kościele niemieckim nie odprawia się egzorcyzmów. Czyżby Szatan przestraszył sie niemieckiego sądu? Czasami lekarze psychiatrzy rozkładają ręce - wieloletnia indoktrynacja dokonuje tak wielkich spustoszeń w psychice ludzi, że wolą aby księża odprawili swoje czary, w nadziei, że złagodzi to objawy choroby psychicznej wywołanej przez Kościół. Jestem pewien, że gdyby choć jeden proces wytoczony kościołowi, za wpędzanie ludzi w chorobę psychiczną, zakończyłby się wyrokiem, to opętania i u nas skończyłyby się.
Odpowiedz
Jest taka niepisana zasada - o zmarłych mówi się dobrze albo nic - lewaccy trolle okazali się jak zwykle kretynami.
Odpowiedz
„Uzdrawiajcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wyrzucajcie złe duchy”(Mt 10:8)... co się stało z resztą purpuratów i sukienkowych, że nie robią tego, o co prosił ich Jezus????
Odpowiedz
... Martin Niemöller - w świetle swoich doświadczeń pod rządami niemieckimi w latach 30/40 XXwieku :::      Najpierw przyszli po komunistów      I nie odezwałem się      Bo nie byłem komunistą-----      Potem przyszli po socjalistów      I nie odezwałem się      Bo nie byłem socjalistą----      Potem przyszli po związkowców      I nie odezwałem się      Bo nie byłem związkowcem-----      Potem przyszli po Żydów-----      I nie odezwałem się      Bo nie byłem Żydem-----      Potem przyszli po mnie      I nie było nikogo      Mówić za mnie ------------------- KIEDY PRZYJDĄ PO TYCH, KTÓRZY SIĘ NIE ZASZCZEPILI ???? ....śpijcie dalej, oni znowu przychodzą po nas
Odpowiedz
„wielokrotnie wygrał bezpośrednie batalie z szatanem”. - witamy w średniowieczu. W Niemczech, w 1976r rodzice, wraz z dwoma egzorcystami, zamęczyli i zagłodzili na śmierć 24 letnią dziewczynę. Prokuratura postawiła zarzuty, a sąd wydał wyroki (choć w zawieszeniu). Podczas procesu Joseph Stangl, biskup Würzburga, który sam wydał wcześniej zgodę na egzorcyzm Anneliese, stwierdził publicznie, że "szatan nie istnieje, a opętanie jest chorobą". Od tego czasu aż po dziś dzień w Kościele niemieckim nie odprawia się egzorcyzmów. Czyżby Szatan przestraszył sie niemieckiego sądu? Czasami lekarze psychiatrzy rozkładają ręce - wieloletnia indoktrynacja dokonuje tak wielkich spustoszeń w psychice ludzi, że wolą aby księża odprawili swoje czary, w nadziei, że złagodzi to objawy choroby psychicznej wywołanej przez Kościół. Jestem pewien, że gdyby choć jeden proces wytoczony kościołowi, za wpędzanie ludzi w chorobę psychiczną, zakończyłby się wyrokiem, to opętania i u nas skończyłyby się.
Przypadek sprawy Anneliese Michelzostał opisany chociażby tu: ***s://egzorcyzmy.katolik.pl/opetanie-anneliese-michel/  Jeśli masz w sobie odrobinę uczciwości to się zapoznaj z tym artykułem i wtedy przytaczaj cąły kontekst, a nie tylko jej fragment. To się nazywa manipulacja. Jeśli biskup Joseph Stangl, jak również cały episkopat wycofał się z posługi egzorcyzmownaia, najwyraźniej ze strachu. to znaczy że w praktyce to już nie jest kościół katolicki, założony przez Chrystusa , ale bliżej nieokreślony "wyrób czekoladopodobny" dryfujący w kierunku sekty Jeśli ktoś nie wierzy w istnienie szatana, to również nie wierzy w Chrystusa, który był przez niego kuszony przez 40 dni na pustyni. Owszem każdy ma do tego prawo, ale jednocześnie oznacza to również że nie wierzy w Chrystusa. Może być on nawet biskupem, ale nie będzie to już biskup katolicki.
Odpowiedz
A co to za gazeta jest? Dziennik Wsch czy siakaś Niedziala? Po kiego piszecie te dyrdymały?
Odpowiedz
Fajny ten moher na pierwszym planie. Jedną ręką łapie za trumnę (po co???) w drugiej telefon...
 A Ewangelie czytal? Po co niektorzy wierzący z tłumu pragneli dotknąć sie choćby frędzla szaty Pana Jezusa? 
Wstydź sie swojej niewiary i uszczypliwosci. PYCHA Z NIEBA SPYCHA. A cynizm i kpina, to nędzne srodki, ktorymi szatan i dzieci ciemnosci probuja na pierwszym etapie zwalczyć prawde ale im sie to nigdy nie uda, bo kto walczy z Bogiem, ten juz przegral. ZPB i NMP
Odpowiedz
A co to za gazeta jest? Dziennik Wsch czy siakaś Niedziala? Po kiego piszecie te dyrdymały?
 A po co je czytasz? Płacą ci za to?
Odpowiedz
"Chrześcijaństwu w Polsce nie grozi dziś ani laicyzm, ani ateizm, ale parodia religii."
Odpowiedz
Serio? Żarty sobie robicie z czytelników i to jest jakiś przedruk XV-sto wiecznych gazet !!
Odpowiedz
Jest taka niepisana zasada - o zmarłych mówi się dobrze albo nic - lewaccy trolle okazali się jak zwykle kretynami.
 Jak zwykle okazał się "kretynem" ten, kto nie widzi, że trzeba pisać prawdę raczej niż jakieś zmyślone opowieści ("dobrze o zmarłym"), np. wymysły o "bojach z szatanem". P. Antoń-Jucha mogła nie pisać nic, a pisała... co spotkało się ze sprostowaniami. Pewne zgodnie ze sposobem myślenia "keesa" wypada ją nazwać "lewackim trollem" (niewykluczone, że jest zwolenniczką PiS, to byłoby dodatkowe uzasadnienie).
Odpowiedz
A Ewangelie czytal? Po co niektorzy wierzący z tłumu pragneli dotknąć sie choćby frędzla szaty Pana Jezusa?
Wstydź sie swojej niewiary i uszczypliwosci. PYCHA Z NIEBA SPYCHA. A cynizm i kpina, to nędzne srodki, ktorymi szatan i dzieci ciemnosci probuja na pierwszym etapie zwalczyć prawde ale im sie to nigdy nie uda, bo kto walczy z Bogiem, ten juz przegral. ZPB i NMP
 Zarówno dawniej jak i obecnie "chwytanie się" jest głupotą. Zastępuje niektórym w głowach uczciwe postępowanie jakimś zabobonem.
Odpowiedz
... Martin Niemöller - w świetle swoich doświadczeń pod rządami niemieckimi w latach 30/40 XXwieku :::      Najpierw przyszli po komunistów      I nie odezwałem się     Bo nie byłem komunistą-----      Potem przyszli po socjalistów      I nie odezwałem się      Bo nie byłem socjalistą----      Potem przyszli po związkowców      I nie odezwałem się      Bo nie byłem związkowcem-----      Potem przyszli po Żydów-----      I nie odezwałem się      Bo nie byłem Żydem-----      Potem przyszli po mnie     I nie było nikogo      Mówić za mnie ------------------- KIEDY PRZYJDĄ PO TYCH, KTÓRZY SIĘ NIE ZASZCZEPILI ???? ....śpijcie dalej, oni znowu przychodzą po nas
 Niezaszczepieni "przyszli po" wszystkich, zarażając ich na potęgę. Zarówno innych niezaszczepionych (na ogół jest to bardzo groźne), jak i zaszczepionych (choć to mniej dla nich groźne na ogół, to jednak dla niektórych prowadzi do pogorszenia stanu zdrowia).
Odpowiedz
Ej diobełki, czarty i demony! Egzorcysta odszedł, nikt już ludzkich ciał nie pilnuje, możecie wracać do każdego człowieka, z którego was wyłuskał. Wrocojcie diobliki!
Odpowiedz
Mamy XXI wiek, w cywilizowanym świecie naukowcy właśnie wysłali w kosmos teleskop Jamesa Webba. My mamy ministra "oświaty"Czarnka, który na pogrzebie egzorcysty mówi: "Uczył nas, jak wygrywać z szatanem" Czy to dzieje się naprawdę?
Odpowiedz
Jeśli minister edukacji odznacza egzorcystów, to chyba dobrze by było gdyby w szkołach i na uczelniach uczono jak odprawiać egzorcyzmy...
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...