Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Miasto szuka urzędników. Niektóre stanowiska są nieobsadzone od miesięcy

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 18 lipca 2019 r. o 07:55 Powrót do artykułu
Debilne wymagania ludzi (przepisów) oderwanych od realiów rynku pracy. No ale to człowiek ma być dla pracy a nie praca dla człowieka (to takie urzędnicze).
Odpowiedz
Może ktoś z rodziny kogoś już pracującego, albo znajomy jakiegoś kierownika wydziału?????? Trudno mi uwierzyć tę sytuację.
Odpowiedz
Przecież to są wymagające stanowiska do tego przerażająco nudne (przetargi, dokumentacja, dotacje). Kto posiadający odpowiednie kwalifikacje i doświadczenie przyjdzie do Urzędu pracować w toksyczne atmosferze  za 2 tys. Kiedy w prywatnym sektorze płacą przynajmniej 2x lepiej.
Odpowiedz
No i macie dobrą zmianę, ludzie nie chcą tam pracować zgadnijcie dlaczego ?
Odpowiedz
dlaczego w ogłoszeniach nie podaje się oferowanego wynagrodzenia? to powinien być obowiązek. Jakby się ludzie dowiedzieli jakie kokosy można w urzędzie zarobić, zaraz pół miasta by CV złożyło ;)
Odpowiedz
w PO-PiSie zabrakło swoich że nie ma kim obsadzić? A może dla "swoich" są dobre posadki a te, które oferują są za "pieniądze adekwatne do wykształcenia i doświadczenia?" żenada, jeszcze nie widziałem konkursu na stanowisko w urzędzie, żeby nie było "odpowiednio sformułowane" ...
Odpowiedz
Startowałam w tych konkursach - jak dowiedziałam się, że zarobki są 2650 zł brutto to wolę w prywatnym sektorze. Wymagania - kosmiczne, płaca - prawie zerowa, no i wszędzie miesza się polityka.
Odpowiedz
No i jakoś się jednak wali powoli
Odpowiedz
Słabe zarobki, naciski i hejt w pakiecie.
Odpowiedz
Startowałam w tych konkursach - jak dowiedziałam się, że zarobki są 2650 zł brutto to wolę w prywatnym sektorze. Wymagania - kosmiczne, płaca - prawie zerowa, no i wszędzie miesza się polityka.
 o matko....czyli 1900 na rękę....toż to szkoda czasu i pieniędzy na dojazdy do takiej "pracy"...
Odpowiedz
Hejtujcie dalej. To nikt nie bedzie chcial pracowac w urzedzie. Januszu. Odpusc!
Odpowiedz
Z tym Miesiącem to nikt nie chce pracować
Odpowiedz
Niepodawanie oferowanego wynagrodzenia w ofercie pracy, tylko same wymagania - w dzisiejszych czasach jest to brak szacunku dla potencjalnego pracownika. Szkoda czasu na takie konkursy.
Odpowiedz
Taki pracownik to marionetka która musi wykonywać zadania i przymykać oko na wszystkie geszefty które są robione na górze. Głównie wymaganie to lojalność, posłuszność, dyskretność i brak wymagan płacowych.
Odpowiedz
Kiedyś w dawnej Rosji urzędnicy nie dostawali wynagrodzenia albo bardzo male zapomogi a utrzymywać się mieli oficjalnie na wlasną rękę z "dobrowolnych" opłat od petentów którym "załatwiali" sprawy. Zdaje się że współczesny polski urzędnik też musi postępować według tego schematu.
Odpowiedz
Hejtujcie dalej. To nikt nie bedzie chcial pracowac w urzedzie. Januszu. Odpusc!
 hahaha, co za mentalność....tak, dalej w pokorze harujmy za 1900 licząc że Bozia nam w niebie wynagrodzi....
Odpowiedz
 I dobrze, za takie pieniądze? Haha Janusz to tam może CV złożyć a nie ktoś kto chce normalnie (już nawet nie piszę że godnie) zarabiać (jazdy normalny człowiek). Nie te czasy Macieju.. Nie te czasy.. 
Odpowiedz
i tak jest za dużo urzędników, o połowę ustawowo zmniejszyć, a i tak nie będą mieli co robić
Odpowiedz
 to chyba jakiś dyrektor z urzędu napisał (zarabiający min. 5000/mc) - wściekły że mu "sabotujemy" nabór taniej siły roboczej do czarnej roboty ;)
Odpowiedz
I nie znajdą nikogo chętnego. Wbrew opinii wielu praca w urzędzie nie jest łatwa ani dobrze opłacana. Pensja rzędu 2200 na rękę po ponad 10 latach pracy to norma. Wymagania jak z kosmosu, mobbingujący przełożeni nadania z klucza partyjnego. No i straszenie prokuratorem za byle uchybienia. Dobrze mają tylko święte krowy za które ktoś inny musi wykonać robotę. Ja pracę w urzędzie zakończyłem bardzo szybko. Teraz sektor prywatny, gdzie też bywa różnie ale przynajmniej pensja większą a odpowiedzialności mniejsza.
Odpowiedz
Strona 1 z 3

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...