Teraz nawet w gminach na wschodzie są problemy bo nie na chętnych do pracy w urzędzie. Nabory są robione po kilka razy. Często bez skutkuOczywiście to też wina Maja!
|
|
Chyba Pan/Pani żyje w idealnym świecie albo nigdy nie pracował. "Zasrany" obowiązek szefa lub sąd pracy, w którym od tak udowodnisz mobbing przełożonego? Życzę powodzenia w przyszłej pracy.
|
|
Z chęcią bym zaaplikował. Ale dowiedziałem się, że ostatnio na stanowisko sekretarki pytali na rozmowie kwalifikacyjnej o język programowania i napisanie strony internetowej.
|
|
Z chęcią bym zaaplikował. Ale dowiedziałem się, że ostatnio na stanowisko sekretarki pytali na rozmowie kwalifikacyjnej o język programowania i napisanie strony internetowej.No zgadza sie. Warunki konkursow nieadekwatne do stanowiska. Ale czego wymagać, jeśli jest się nowicjuszem, pracy się nie wkłada i jeszcze nie chce sie dokształcić, bo jestem Miesiącem |
|
Chyba Pan/Pani żyje w idealnym świecie albo nigdy nie pracował. "Zasrany" obowiązek szefa lub sąd pracy, w którym od tak udowodnisz mobbing przełożonego? Życzę powodzenia w przyszłej pracy.Znam podobny przypadek. Pracownik nie mieścił się w poglądach politycznych kierownika. Został przeniesiony na inny dział, z którym praktycznie wcześniej nie miał do czynienia. Dostał do "obróbki" trzy razy tyle co inni pracownicy tego działu. Oprócz tego musiał pomagać pracownikowi, który przyszedł na jego miejsce. Wprowadzenie w nowe obowiązki trwało jakieś 15 minut, a potem już normalna praca. Na prośby o wyjaśnienie bardziej skomplikowanych spraw ze strony innych pracowników padała odpowiedź: Przeczytaj przepisy albo zadzwoń do oddziału w województwie. Pisma trzeba było poprawiać kilkakrotnie bo kierownik uznawał że np nagłówek jest nie tu gdzie trzeba. Potem przyszła kontrola i się okazało że sprawy nie były realizowane w terminie. W końcu pracownik został wezwany do "wyższej instancji" gdzie poinformowano go że ze względu na istniejące nieprawidłowości i nie dający się załagodzić konflikt z bezpośrednim przełożonym nie ma szans na kontynuowanie zatrudnienia i nie mają sensu żadne wyjaśnienia i tłumaczenia. Albo podanie o rozwiązanie umowy za porozumieniem (w "nagrodę" za kilkanaście lat pracy) albo dyscyplinarka. Przykład do zastosowania wobec nielubianych pracowników. |
|
Na słowo mobbing niektórzy są szczególnie przewrażliwieni. Śmieszy mnie to bo nieroby, których ktoś pogonił do wykonania podstawowych obowiązków, oskarżają przełożonego o mobbing
|
|
I w tak oto ten sposób urzędnikami pozostają nie osoby z wyższym kierunkowym wykształceniem, lecz pociotkowie urzędników. Jeszcze dwa nierozstrzygnięte konkursy i nada się córunia po "prestiżowym" liceum pani Heni z działu obok przejmie stołek. Bo przecież mamusia już zalatwila jej zaraz po maturze półroczny staż w pokoju obok. No i oczywiście pensja skoczy odpowiednio wyżej, by nie stracić od razu tak "trudno" nabytego pracownika "niechcianego" urzędu ;) Wszystkie konkursy na panstwowe stołki są tak rozstrzygane. Ja swego czasu też byłem naiwny i bawiłem się w tę papierologię zaraz po studiach. Ze cztery instytucje tak zaliczyłem. Nawet skompletowałem papiery w tym o niekaralności do straży granicznej. Później uświadomiono mnie, że tam to trzeba w załączniku było dołączyć kilkadziesiąt tysięcy zdjęć "królów polskich". Czasami mnie dziwi, że brakuje w tym naborze tylko inicjałów kandydata. Na całe szczęście zawsze można wyznaczyć warunki KONIECZNE DO SPEŁNIENIA, np. "Ukonczony kurs szydełkowania w Mongolii". No, cóż że dziwnym trafem córuchna pani Heni go ma ;) Stąd pytanie odnoście tworzenia stron internetowych. I wcale nie trzeba znać języka HTML, by je tworzyć. Wystarczyło przeczytać jeden numer "Komputer Świat" i skorzystać z szablonów WISYWIG. Nawet blondynka to w godzinę ogarnie. Niemniej bez tego sekretarka nie może się obyć, tzn. Bez "kursu szydełkowania.... koniecznie... z Mongolii."
|
|
Nauczyciel i pisze "starz"? Inżynier widzi takiego byka, o liczeniu nie napiszę. Robić za 1200zł, kiedy obecnie można przebierać w ofertach za granicą?! Zarobisz minimum 1300€. Odliczysz 300€ na pokój oraz 300€ na jedzonko i masz w kieszeni 700€. Mało? Bo piszę o minimum w Niemczech.
|
|
pewnie malo placa dlatego urzednicy musza brac lapowki A mlody jeszcze nie ma jak Brak kontaktow boi sie Wiec sie nie oplaca swiezakowi pracowac w urzedzie
|
|
Wymagania na kadrową wyższe niż ustawowe na sekretarza tyle że za duuużo mniejsze pieniądze. Kto to wymyślił? Porażka
|
|
niedługo koncze administracje na WSB to moze mnie przyjma :D fanie by było pracowac w rodzinnym miescie :P
|
|
i ja na administracji na WSB :D teraz potrzebuja w urzedach bo ludzie odchodza na emerytury :D
|
|
Muszę się tą sprawa zainteresować. Zaczynam studia na wsb , jako urzędnik bez problemu mógłbym studiować w weekendy.
|
|
Przydałaby mi sie praca . Złożyłem dokumenty na wsb na studia podyplomowe i każdy grosz to plus.
|
|
a jaki kierunek studiów podyplomowych wybrałes na WSB ?
|
|
ile kosztuja takie studia administracyjne na WSB? mozna tam pozyczke studencka wziac ?
|
|
Witam! Piotr z cenami studiów I stopnia w oddziałach WSB możesz zapoznać się na naszej stronie wsb.pl/studia-i-szkolenia/studia-i-stopnia
Pozdrawiam, Renata Mazur
Online Ekspert WSB Studia I stopnia
|
|
Dobrze słyszeć . Właśnie złożyłam dokumenty na wsb na podyplomowy kierunek administracji . Złożę ofertę do urzędu może dostanę jakiś etacik .
|
Strona 3 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|