Teraz jest nowa moda na... smog. Wcześniej na dziurę ozonową, 'ocieplenie klimatu', który zmienia się cyklicznie, itd. Lewactwo wymyśla kolejne bożki.
|
|
Było chyba najgorzej wtedy kiedy powstał AZOTY. Wówczas las obrębie kilku kilometrów od wytwórni padł. Było to przełom klat 60/70. Nikt wtedy nic nie mierzł, a las padł. Niedługo po nim "intelektualista" tow.Gomułka.
|
|
Jakie lewactwo??? Człowieku idź na spacer wieczorem to zobaczysz....
|
|
W niedzielny wieczór ok 19-40 w centrum Puław poziom pyłu PM 2,5 osiągnął 1188% normy - wynosił 297 µg/m³
|
|
Po przeciwnej stronie bp palą czyściwem z wydzierżawionego warszytatu naprawy samochodów.
|
|
Dajcie ludziom zarobić to skończy się problem ze smogiem!
|
|
Nowa władza i rekordy smogowe biją rekordy ???
|
|
Teraz jest nowa moda na... smog. Wcześniej na dziurę ozonową, 'ocieplenie klimatu', który zmienia się cyklicznie, itd. Lewactwo wymyśla kolejne bożki.Zapewniam Cię, że można mieć prawicowe poglądy i być astmatykiem duszącym się od syfu w powietrzu. Kiedyś nikt tego nie badał ani się nie przejmował, fakt, ale ludzie też żyli średnio krócej i nie było tyle wszechobecnej chemii w jedzeniu i środowisku. |
|
A Paweł Maj zarządził już szerokie konsultacje z mieszkańcami w sprawie smogu?
|
|
Jestem w szoku po wypowiedzi Pani z Wydziału Ochrony Środowiska, za co ona bierze pieniądze? Włostowice powinna kontrolować Straż Miejska w nocy, ale oni wtedy nie pracują! Smog jest najważniejszym problemem w Puławach, dlatego nowy prezydent powinien wziąć sie do roboty, a nie pozorować reformy! Jak straż miejska nie wie jak to zwalczać, to ich rozwiązać i przeorganizować Wydział Ochrony Środowiska (wyznaczyć kompetentnych ludzi, a dotychczasowych zwolnić). Ciekaw jestem jak jest z: 1/. SYSTEMEM OCHRONY LUDNOŚCI I DZIAŁANIEM W SYTUACJACH KRYZYSOWYCH W PUŁAWACH !!!!!!!!! 2/. ZAROŻENIEM ZE STRONY ZAKŁADÓW CHEMICZNYCH.
|
|
Więcej lasów pod budowę marketów i nowego przemysłu niech przeznacza władza.
|
|
Jest po - 15 C w nocy to ludzie grzeją syfem. Jak latami w zimie było po 0-5 C to też był krzyk że jest zle. Teraz zima ostrzejsza i wielkie larum . Co bedzie przy minus 20 ?
|
|
Proponuję w trybie pilnym zwolnić wszystkich z wydziału środowiska następnie straż miejską. Policja sama się rozwiąże bo nie będzie jeździła w rejon skażony. Na Włostowicach jest tragedia, A Wydział Ochrony środowisku nic nie robi.
|
|
W niedzielę wieczorem po powrocie do domu córka spytała czemu jej włosy śmierdzą ogniskiem?Nie ogniskiem, a smogiem powiedziałam jej.
|
|
Jak Straż Miejska sprawdza i jest ok, tu jest problem w jakości opału a nie w Straży inspektorze.......czytaj ze zrozumieniem......
|
|
Atmosfera gęstnieje nad Puławami. Co prawda to prawda
|
|
Prawilnego Prawaka Prawdziwego Polaka nic nie tyka bo twardy jest! Kratę Radomskich czy Extra Mocnych jeden za za drugim wypali zapije dyktą zgryzie dopalaczem i nic a co tam jakiś tam wydumany smogTeraz jest nowa moda na... smog. Wcześniej na dziurę ozonową, 'ocieplenie klimatu', który zmienia się cyklicznie, itd. Lewactwo wymyśla kolejne bożki.Zapewniam Cię, że można mieć prawicowe poglądy i być astmatykiem duszącym się od syfu w powietrzu. Kiedyś nikt tego nie badał ani się nie przejmował, fakt, ale ludzie też żyli średnio krócej i nie było tyle wszechobecnej chemii w jedzeniu i środowisku. |
|
Słaba jakość węgla winna wszystkiemu. Kontrole nie pomogą. To sprawa pieniędzy.
|
|
Co dziwne centrum miasta aż tak zapalone. Mówi się o gazie Ale to też nie jest Eko i trochę dziwne bo mieszkam na końcu sienkiewicza gdzie większość pali w piecach gęsta zabudowa i było w miarę.
|
|
Sam palę w piecu kupowałem i Ruski węgiel Ale uwierzcie mi żadna ekonomia Syf Smrud Dym tylko Polski
|
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|