Z własnych wieloletnich obserwacji wiem że kobiety bardzo często nie ustępują pieszym na pasach. No niestety tak wlasnie jest... Nie wiem z czego to wynika, zmęczenie obowiązkami, zamyslenie, egoizm kierowcy...?
|
|
Z własnych wieloletnich obserwacji wiem że kobiety bardzo często nie ustępują pieszym na pasach. No niestety tak wlasnie jest... Nie wiem z czego to wynika, zmęczenie obowiązkami, zamyslenie, egoizm kierowcy...?Teraz się przestało o tym mówić, bo jest cenzura polit -poprawności, ale dawniej mówiono wprost... 'kobiety są słabymi kierowcami, gorszymi od mężczyzn. Kobiety źle orientują się w przestrzeni, nie mają pojęcia o technice, są mniej inteligentne'. |
|
W całym mieście mamy słabe żółte oświetlenie, które ledwo co oświetla ulice, zaś choćby chodniki przy przejściach toną w ciemnościach. Przydałoby się wymienić oświetlenie na dużo jaśniejsze, takie jak choćby niedawno wprowadzone na Tysiąclecia, albo fragmencie Kochanowskiego, przy skorzyżowaniu ze Słowackiego. Tam widać wszystko doskonale.
|
|
Jedna rzecz, w centrum miasta kierowca musi szczególnie uważać. Druga, pieszych często nie widać. Wychodzą zza drzewa, słupa, ubrani na czarno. A po ostatnich zmianach nie patrzą czy jedzie samochód. Co do kobiet za kierownicą - ostatnio prawie przejechał mnie mężczyzna.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|