Nowy ład.
|
|
Czasami lepiej przyznać się do błędu, niż brnąć w głupotę. Jak widać tej umiejętności władze Puław jeszcze nie posiadły...
|
|
Czyli tradycja w państwie PiS - klepną ustawę, którą zaraz trzeba nowelizować... A w kwestii władz Puław: czy owa ustawa nie nakładała obowiązku oszczędzania prądu przez URZĘDY, a nie całość? Czyli żeby w urzędach nie zużywano nadmiernych ilości prądu i ciepła, a nie żeby oszczędzano na mieszkańcach i ich bezpieczeństwie?
|
|
W innych miastach w nocy wyłączone. Oczywiście tylko w Lpu radni jak zawsze robią dym.
|
|
W naszym mieście po 22 już nikogo nie ma na ulicach. Bardzo dobra decyzja.
|
|
W naszym mieście po 22 już nikogo nie ma na ulicach. Bardzo dobra decyzja.No ewenement na skalę kraju! Wszędzie ludzie chodzą po ulicach po 22, a w Puławach nikogo nie ma :D Do Księgi Guinessa trzeba koniecznie zgłosić ;) |
|
Sprawdziłem. Miasta w Polsce ograniczają oświetlenie nocne. Tam nikt nic nie mówi. Tylko ciągłe szczycie w Lpu. Najbliżej Dęblin Ryki Nałęczów Lublin. Wystarczy wpisać w google.***s://tudeblin.pl/artykul/uwaga-w-deblinie-jest/1371382. ***s://dnews.pl/2022/09/21/ryki-od-dzis-w-gminie-ryki-bedzie-ciemno-latarnie-zgasna-o-godz-2230/. ***s://samorzad.pap.pl/kategoria/aktualnosci/nie-tylko-ograniczenia-w-oswietleniu-ulic-tak-gminy-oszczedzaja-energie
|
|
Radny Maj to najgorszy prezydent miasta Puławy w historii. W kampanii miała być świetlana przyszłość. Nocne wyłączenie oświetlenia to zagrożenie włamaniami, rozbojami, potknięciem i okaleczeniem. Pomysły takie zagrażają Puławianom. Prezydent Maj może zaoszczędzić przez np. wyłączenie prądu w swoim gabinecie. PS. Referendum w sprawie odwołania Maja jest konieczne.
|
|
LPU już od dawna jest miastem emerytów, nawet w centrum po 18 ruch jest minimalny, po zamknięciu marketów o 22 tylko wiatr hula. Jeszcze lepiej jest na osiedlach gdzie oprócz defekacji trzódki po faktach nikt nie wychodzi. Świecenie sowom to czysta głupta.
|
|
Sprawdziłem. Miasta w Polsce ograniczają oświetlenie nocne. Tam nikt nic nie mówi. Tylko ciągłe szczycie w Lpu. Najbliżej Dęblin Ryki Nałęczów Lublin. Wystarczy wpisać w google.***s://tudeblin.pl/artykul/uwaga-w-deblinie-jest/1371382. ***s://dnews.pl/2022/09/21/ryki-od-dzis-w-gminie-ryki-bedzie-ciemno-latarnie-zgasna-o-godz-2230/. ***s://samorzad.pap.pl/kategoria/aktualnosci/nie-tylko-ograniczenia-w-oswietleniu-ulic-tak-gminy-oszczedzaja-energieA w Końskowoli latarnie świecą całą noc. Cud? |
|
Końskowola zamiast nocnych świateł, niech zapewni ludziom emki na terenie gminy. Do tego trzeba cudu?
|
|
Jak zwykle, w temacie oszczędzania (a raczej jego zapobieganiu), wypowiadają się najmocniej zasłużeni w jego zadłużaniu, czyli radni z opozycji. A może wybudujmy jeszcze jakiś stadion czy dodatkową marinę by pomieściły się wszystkie łodzie lokalnych milionerów.
Prawdę mówiąc Puławy śpią w tych godzinach a wychodzące koty widzą w ciemnościach. Komu przeszkadza brak oświetlenia w tych godzinach? Jak widać tylko śmiesznym kajtkom na fajsbukach.
|
|
Jak zwykle, w temacie oszczędzania (a raczej jego zapobieganiu), wypowiadają się najmocniej zasłużeni w jego zadłużaniu, czyli radni z opozycji. A może wybudujmy jeszcze jakiś stadion czy dodatkową marinę by pomieściły się wszystkie łodzie lokalnych milionerów. Prawdę mówiąc Puławy śpią w tych godzinach a wychodzące koty widzą w ciemnościach. Komu przeszkadza brak oświetlenia w tych godzinach? Jak widać tylko śmiesznym kajtkom na fajsbukach.Co za idiortyczny wpis!?! Wiesz, chłopcze, że są zawody i zakłady pracy, w których pracuje się w bardzo róznych godzinach? Czasem kończy się dobrze po 22:00, albo zaczyna jeszcze przed 5:00. Albo jest konieczność pojechania do pracy o każdej porze nocy? Czy wiesz, że całe Puławy nie śpią, bo ludzie się odwiedzają, bywają u siebie na imieninach, rocznicach i przy innych okazjach? Ze swoim podejściem, to chyba ty jestes takim "kajtkiem na fajsbuku", bo nie masz pojęcia, jak żyje się w blisko 50-tysięcznym mieście. |
|
Zaprawdę nie wiesz, jak bardzo wzruszyła mnie twoja historia. Cieszę się że trafiłam w twoje gusta, bo jak mówią kalsycy - uderz w stół. Więcej nie trzeba, nie dziekuj.Jak zwykle, w temacie oszczędzania (a raczej jego zapobieganiu), wypowiadają się najmocniej zasłużeni w jego zadłużaniu, czyli radni z opozycji. A może wybudujmy jeszcze jakiś stadion czy dodatkową marinę by pomieściły się wszystkie łodzie lokalnych milionerów. Prawdę mówiąc Puławy śpią w tych godzinach a wychodzące koty widzą w ciemnościach. Komu przeszkadza brak oświetlenia w tych godzinach? Jak widać tylko śmiesznym kajtkom na fajsbukach.Co za idiortyczny wpis!?! Wiesz, chłopcze, że są zawody i zakłady pracy, w których pracuje się w bardzo róznych godzinach? Czasem kończy się dobrze po 22:00, albo zaczyna jeszcze przed 5:00. Albo jest konieczność pojechania do pracy o każdej porze nocy? Czy wiesz, że całe Puławy nie śpią, bo ludzie się odwiedzają, bywają u siebie na imieninach, rocznicach i przy innych okazjach? Ze swoim podejściem, to chyba ty jestes takim "kajtkiem na fajsbuku", bo nie masz pojęcia, jak żyje się w blisko 50-tysięcznym mieście. |
|
A na argumenty podyskutować nie potrafisz?Zaprawdę nie wiesz, jak bardzo wzruszyła mnie twoja historia. Cieszę się że trafiłam w twoje gusta, bo jak mówią kalsycy - uderz w stół. Więcej nie trzeba, nie dziekuj.Jak zwykle, w temacie oszczędzania (a raczej jego zapobieganiu), wypowiadają się najmocniej zasłużeni w jego zadłużaniu, czyli radni z opozycji. A może wybudujmy jeszcze jakiś stadion czy dodatkową marinę by pomieściły się wszystkie łodzie lokalnych milionerów. Prawdę mówiąc Puławy śpią w tych godzinach a wychodzące koty widzą w ciemnościach. Komu przeszkadza brak oświetlenia w tych godzinach? Jak widać tylko śmiesznym kajtkom na fajsbukach.Co za idiortyczny wpis!?! Wiesz, chłopcze, że są zawody i zakłady pracy, w których pracuje się w bardzo róznych godzinach? Czasem kończy się dobrze po 22:00, albo zaczyna jeszcze przed 5:00. Albo jest konieczność pojechania do pracy o każdej porze nocy? Czy wiesz, że całe Puławy nie śpią, bo ludzie się odwiedzają, bywają u siebie na imieninach, rocznicach i przy innych okazjach? Ze swoim podejściem, to chyba ty jestes takim "kajtkiem na fajsbuku", bo nie masz pojęcia, jak żyje się w blisko 50-tysięcznym mieście. |
|
Ja nie wiem ile jest sytuacji w których widne ulice o 1 czy 2 w nocy są potrzebne, ile ludzi chodzi, jeździ, wraca czy idzie do pracy, wraca z imienin, urodzin czy innych imprez i naprawdę dla tych kilku osób, których pewnie na palcach jednej ręki można policzyć trzeba zapalać latarnie na wszystkich ulicach w Puławach. Czy po zgaszeniu oświetlenia w tym czasie w nocy od 23:30 do 4:30 spowodowało większą ilość przestępstw? Czy w związku z tym jest więcej wypadków o tych godzinach na puławskich drogach? Jeżeli nie to znaczy że te argumenty są bezpodstawne a zgaszenie oświetlenia jest słuszne ja również popieram to działanie i moim zdaniem już dawno powinno być wprowadzone.
|
|
Ja nie wiem ile jest sytuacji w których widne ulice o 1 czy 2 w nocy są potrzebne, ile ludzi chodzi, jeździ, wraca czy idzie do pracy, wraca z imienin, urodzin czy innych imprez i naprawdę dla tych kilku osób, których pewnie na palcach jednej ręki można policzyć trzeba zapalać latarnie na wszystkich ulicach w Puławach. Czy po zgaszeniu oświetlenia w tym czasie w nocy od 23:30 do 4:30 spowodowało większą ilość przestępstw? Czy w związku z tym jest więcej wypadków o tych godzinach na puławskich drogach? Jeżeli nie to znaczy że te argumenty są bezpodstawne a zgaszenie oświetlenia jest słuszne ja również popieram to działanie i moim zdaniem już dawno powinno być wprowadzone.Udajesz niedouczonego? OBWIESZCZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY I BUDOWNICTWA z dnia 23 grudnia 2015 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać drogi publiczne i ich usytuowanie: § 109. 1. Droga powinna być oświetlona ze względów bezpieczeństwa ruchu |
|
Ja nie wiem ile jest sytuacji w których widne ulice o 1 czy 2 w nocy są potrzebne, ile ludzi chodzi, jeździ, wraca czy idzie do pracy, wraca z imienin, urodzin czy innych imprez i naprawdę dla tych kilku osób, których pewnie na palcach jednej ręki można policzyć trzeba zapalać latarnie na wszystkich ulicach w Puławach. Czy po zgaszeniu oświetlenia w tym czasie w nocy od 23:30 do 4:30 spowodowało większą ilość przestępstw? Czy w związku z tym jest więcej wypadków o tych godzinach na puławskich drogach? Jeżeli nie to znaczy że te argumenty są bezpodstawne a zgaszenie oświetlenia jest słuszne ja również popieram to działanie i moim zdaniem już dawno powinno być wprowadzone.Ja w swoim wpisie odniosłem się do tezy, jakoby wszyscy mieszkańcy Puław siedzieli nocami w domach, co jest - moim zdaniem - idiotyzmem i nadużyciem. Nie wiem, czy pozwala na to system oświetlenie w Puławach, ale znam miasta, w których po północy świeci się co druga latarnia, a w dodatku z mniejszą mocą, niż przed północą. To na pewno wymagało inwestycji, ale za to teraz są oszczędności. |
|
Tak tutaj musze sie zgodzić to prawda wyłączenie co drugiej latarni spowodowało by również oszczędności przy jednoczesnym częściowym oświetleniu drog i chodników. Tyle tył z w Puławach podobno ni d sie tego tak prosto zrobić bo oświetlenie nie jest do tęgi przystosowane.Ja nie wiem ile jest sytuacji w których widne ulice o 1 czy 2 w nocy są potrzebne, ile ludzi chodzi, jeździ, wraca czy idzie do pracy, wraca z imienin, urodzin czy innych imprez i naprawdę dla tych kilku osób, których pewnie na palcach jednej ręki można policzyć trzeba zapalać latarnie na wszystkich ulicach w Puławach. Czy po zgaszeniu oświetlenia w tym czasie w nocy od 23:30 do 4:30 spowodowało większą ilość przestępstw? Czy w związku z tym jest więcej wypadków o tych godzinach na puławskich drogach? Jeżeli nie to znaczy że te argumenty są bezpodstawne a zgaszenie oświetlenia jest słuszne ja również popieram to działanie i moim zdaniem już dawno powinno być wprowadzone.Ja w swoim wpisie odniosłem się do tezy, jakoby wszyscy mieszkańcy Puław siedzieli nocami w domach, co jest - moim zdaniem - idiotyzmem i nadużyciem. Nie wiem, czy pozwala na to system oświetlenie w Puławach, ale znam miasta, w których po północy świeci się co druga latarnia, a w dodatku z mniejszą mocą, niż przed północą. To na pewno wymagało inwestycji, ale za to teraz są oszczędności. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|