Radny Maj nie sprawdził się jako prezydent miasta Puławy, jest gorzej niż za poprzednika, którego krytykował, dlatego radny Maj powinien zrezygnować.
|
|
Poprzedni Prezydent zbyt długo był na stanowisku i znudził się mieszkańcom. Obecny Prezydent objął stanowisko ponieważ pokazał się jako zaangażowany Radny. Mieszkańcy liczyli że zrobi choć odrobinę porządków w Spółkach, tak jak to obiecywał. Tymczasem w mieście wszyscy się śmieją z jego zachowania!!! Najlepiej jakby Radni i Prezydent był zupełnie nowy... W szczególności pani Liliana która nigdy nie zabiera głosu na sesji!!
|
|
Nie da się rządzić miastem mając taką rade i koterię wokół poprzednika, który w zasadzie przejadał i zadłużał miasto, a teraz się tylko czepia. Puławy mające wielki potencjał jako miasto młode, innowacyjne nie ma szczęścia do radnych wybieranych najczęściej ze środowiska nauczycielskiego z poparciem proboszczów myślące tylko o sobie. Na tych sesjach rady to jeden cyrk i najczęściej słowa - myśmy, myśmy, myśmy, ja, ja, ja.... A gdzie obywatele, młodzież, przedsiębiorcy?
|
|
ooo i już się pan prezydent ujawnił
|
|
A tak swoja drogą, to pan Maj prezentuje wyjątkowo butny ton w swoich wypowiedziach. Trochę pokory, bo jest tutaj z naszej łaski, dzięki naszym głosom, z naszych podatków ma pensję (nawet jeśli nie przychodzi do pracy, a swoje obowiązki realizuje na fejsbookowaniu). Z naszych podatków idą pieniądze na różne inwestycje. Z naszych czyli mieszkańców. Kiedyś większość mieszkańców go wybrała. Teraz wola mieszkańców jest , żeby budować. To nie jest tak, ze jest tu udzielnym władcą, który może robić cokolwiek, bo tak chce i koniec. Jest wykonawcą naszej woli. Nie wolno mu działać na zasadzie "dziel i rządź", że będzie napuszczał ludzi na ludzi. Najpierw na Romów, teraz inne szkoły na sp3. Panie Maj, jest Pan tu na służbie dla PUŁAWIAN
|
|
Panie fejsowy prezydencie. Odejdź pan od fejsa, wez się do roboty. Bo malo czasu zostało do wyborów. Az huczy w miescie jak pan przychodzisz do pracy. Za ta hale dla sp, za mzk, za brak pozyskiwania srodkow zewnetrznych nigdy nikt nie da Ci poparcia.
|
|
Niby za co prezydent miałby dostać wotum zaufania i absolutorium? Jeszcze rok temu czy dwa, były głosy że to zemsta radnych PiS. A teraz całe miasto widzi, że ten "gospodarz" zaorałby nawet kiosk. nie nadaje się do pełnionej funkcji. Błędne decyzje i pomyłki na porządku dziennym. Wychodzi na to, że radni mieli jednak rację co do jego oceny. Prezydent pewnie będzie się tłumaczył w tonie "radni nie dali mi realizować świetnych pomysłów ", no bo co innego może powiedzieć na swoją obronę.....? Tylko że tu już nie da się tego obronić...
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|