A na balkonie w bloku można ?
|
|
Mam taki kompostownik, żeby szybko dostać kompost należy owinąć go mocno czarnym streczem, gdyż niestety kompostowanie beztlenowe jest 4 razy szybsze niż tlenowe. Naukowcy piszą bzdury że gazy muszą mieć ujście itd itd tylko, że żeby otrzymać pierwszy kompost trzeba czekać 4 lata.
|
|
Na balkonie w bloku to chyba raczej NIE!
Po co ci kompostownik w bloku, balkon przeznacz na
kącik do odpoczynku na świeżym powietrzu,
rośliny, krzesło, kwiaty, stolik , kawa, cola i pełny chill out :)))
Reszki odnoś do brązowego pojemnika, i tak już za te śmieci zapłaciłeś, więc korzystaj :)
|
|
Hmm, zastanawiam się jaki w tym sens rozdawania kompostownikow. Uważam że zamiast tego bardziej pożyteczne byłoby dofinasowac dla mieszkańców zbiorników na deszczówkę. Kompostownik czy aż tak bardzo potrzebny?
|
|
A na balkonie w bloku można ?To do przetwazania trawy z kosiarek ... czego z arty, się nie dowiemy |
|
Teraz dużo osób ma kompostowniki, to bardzo wygodna opcja. Wszystkie odpady komunalne można do niego wrzucać i w dodatku uzyskuje się nawóz, po którym rośliny bardzo dobrze rosną. Ja już dawno kupiłam kompostownik, zmniejszyć objętość odpadów posypując je specjalnym środkiem do kompostowania z biozym. On likwiduje również zapach jaki się unosi. Bardzo ekologiczne rozwiązanie :)
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|