Gestapo to mordercy Polaków. A Urząd Bezpieczeństwa Publicznego UB to chyba bohaterowie . Babcia mi mówiła , że UBecy walczyli z bandami. Po 1945 roku bandytom nie chciało się pracować i odbudowywać zniszczonego kraju , woleli siedzieć w lesie , chlać na umór wódkę a pod osłoną nocy napadali na wiejskich gospodarzy , grabili ich , mordowali i podpalali domostwa. Babcia mi mówiła że UBecy, KBW , Milicja i Wojsko bronili rolników przed bandami.
|
|
Zgadzam się w całej rozciągłści. U mnie na wsi, ci starsi też tak opowiadają. Bo młodzi są teraz zapatrzeni w neofaszystów. Ale wyjdzie im to bokiem
|
|
koniecznie podać nazwiska bolszewickich pachołków , katów polskich patriotów.
|
|
Żołnierzy wykletych. Polowa z nich, jak Bury, to zwykli bandyci. To obłęd z tym pisaniem historii na nowo. Komuchy też pisały historię na nowo, tak, żeby im pasowało do partyjnych wytycznych z centrali. To samo dziś. PRL bis
|
|
Podłe komuchy bronią zwyrodniałych sędziów i plują na tych, co oddali życie za Polskę i jej wolność ? Sowiecka niewola znowu im się marzy ?
|
|
Ojciec Aleksandra Kwaśniewskiego, Marian Cimoszewicz i brat Stefan Michnik brat Adama - polecam ich biografie.
|
|
Mało świadomym tamtych czasów polecam - "RESORTOWE DZIECI" - wszystkie książki z tej serii.
|
|
A ja polecam walnąć sie w łeb
|
|
W 100% -95 % pospolici bandyci, 5% walczących z komunistami
|
|
Wczoraj minęła 97 rocznica urodzin Króla Lubelszczyzny,Legendy Powstania Antykomunistycznego Śp.Por.Edwarda Taraszkiewicza "Żelaznego" Wieczna Chwała Bohaterom !
|
|
Mało świadomym tamtych czasów polecam - "RESORTOWE DZIECI" - wszystkie książki z tej serii.
|
|
"Za to,że nie zdradzili Za to,że nie stchórzyli Za to,że wierni byli aż po kres"
|
|
Ojciec Aleksandra Kwaśniewskiego, Marian Cimoszewicz, Stefan Michnik brat Adama, - polecam google i ich biografie.
|
|
Stalin do Bieruta : „Jak tak patrzę na waszą pracę, to – gdyby nie było Czerwonej Armii – to przez tydzień i was by nie było. (...) Wystrzelaliby was jak kuropatwy!". W kontekście walk AK,NSZ, WIN z prosowieckimi oddziałami LWP, KBW, UB, ZOMO ...
|
|
"NKWD miało jeszcze do wykonania w Polsce inne ważne zadania. Najistotniejszym z nich było wsparcie cieszących się minimalnym poparciem społecznym polskich komunistów w uchwyceniu i utrwaleniu władzy. Szczególną rolę miał odgrywać w tej operacji Resort Bezpieczeństwa PKWN, który miał być jego zbrojnym ramieniem. Jego rozbudowa rozpoczęła się na początku sierpnia 1944 r., z chwilą zorganizowania Wojewódzkiego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego (WUBP) w Lublinie." - salon24.pl
|
|
Bierecki ... Bierecki, a to ten cfaniak od miliardowych przekrętów w SKOK-ach ?
no to gratuluję, możny sponsor ...
|
|
Nazwa '' żołnierze wyklęci " w niekturych regionach Polski mówi się "żołnierze przeklęci " Zapewne pochodzi od tego że ludność wiejska ich wyklęła i przeklęła za ich mordy i gwałty.
|
|
Politycy chyba nie rozumieją, że "żołnierze wyklęci" na Podlasiu są najczęściej postrzegani jako mordercy lokalnych mieszkańców. Sam pamiętam jak opowiadali mi o nich babcia i dziadek, jak chodzili po wsiach i rabowali, a nawet opowiadali o morderstwach przez nich dokonanych. A później tych zbrodniarzy uważa się za "bohaterów" i pośmiertnie daje im się medale. Mamy wielu bohaterów i trzeba o nich pamiętać. Ale należeli zazwyczaj do Armii Krajowej.
|
|
Kolejna grolifikacja nazistów i morderców. Kiedy stanie pomnik pomordowanych przez tych faszystowskich zbrodniarzy
|
|
Ale dobry bimber w lesie pędzili ci wyklęci. Za darmo nie zostali wyklęci ...... ludzi pewnie rozpijali tym bimbrem.
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|