Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Nie pozwolił się wyprzedzić, doszło do wypadku? Policja szuka świadków

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 18 listopada 2019 r. o 12:55 Powrót do artykułu
Nie lubię być wyprzedzany w sytuacji gdy jadę maksymalną dozwoloną prędkością ale gdy już to się dzieję nigdy nie przyszło mi do głowy przyspieszyć ( pewnie taką sytuację wskazuje kierowca ktory wyprzedzał) czesto pomimo tego że nie pochwalam takiego wyprzedzania zdejmuje na moment nogę z gazu żeby przyszły samobójca nie skonczył źle akurat tego dnia wyorzedzając akurat mnie. Gdybym przyspieszył będąc wyprzedzanym to przejąłbym na siebie ciężar winy za mozliwe stracone w tym manewrze życia. Nie moją rolą jest uczyć innych kiedy mogą a kiedy nie wyprzedzać, ale moim zadaniem jest bezpiecznie dojechać do celu nie narażając innych.
Odpowiedz
Przed kilku laty taki przypadek miałem na ulicy Mełgiewskiej . Jechałem w kierunku Świdnika a historia zaczęła się na wysokości Falbudu . Dojeżdżałem do auta jadącego w tym samym kierunku a że to jechało bardzo powoli 30-40 km/h i środkiem jezdni mrugnąłem światłami i spokojnie rozpocząłem manewr wyprzedzania swoim Opelkiem . Wtedy wyprzedzany zaczął swoim Audi zabawę ze mną w kotka i myszkę ja przyspieszałem to i on ,ja zwalniałem to mi uniemożliwiał powrót na właściwy pas . Zbliżałem się niebezpiecznie do łuku i musiałem się wręcz zatrzymać aby ten dalej mógł jechać już jakieś 20 km/h by po chwili skręcić na posesję jakiejś firmy ,bodajże ciut przed chłodnią. Spisałem numer auta ,zapamiętałem twarz kierowcy i poszedłem poskarżyć się do policji na Północnej i wiecie co ? długo by o tym pisać a ja powiem krótko - mieli to daleko w ***. twierdzili że bez świadków ....itd. Ja liczyłem nie na wiele ale na to że w obecności policjanta spojrzę temu ignorantowi w oczy i zapytam czemu tak postąpił ? Bezkaaaarność ośmiela bezmózgowców i w tym jest problem.
Odpowiedz
oby sprawca nazywał podobnie jak najsztub, cimoszewicz, kalisz lub piwnik
Odpowiedz
O tablicy rejestracyjnej zaczynającej się od litery W, to może SOP
Odpowiedz
Znowu kolumna rządowa?
Odpowiedz
do wszytskich obroncow drogowych idiotow ale i ludzi dobrej woli zeby przyszli i oddali honorowo krew dla kobiety przez ktorego teraz ta kobieta cierpi i czekaja ja powazne zabiegi i potrzeba jest KREW !!!! broncie ich dalej!!! gdyby poczekal pare sekund to by nie bylo calego tego tragicznego wypadku
Odpowiedz
Strona 2 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...