Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Rozstanie z piecami węglowymi w Świdniku? Sprawdzili ilu mieszkańców z nich korzysta

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 11 lutego 2020 r. o 10:02 Powrót do artykułu
Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem.
Odpowiedz
Problemem to jest że władze miasta (poprzednie i obecne) zezwoliły na nadmierny, nie kontrolowany rozwój budownictwa jednorodzinnego w tym mieście. I tera problem, bo lokatorzy domków trują Nas dymem z kominów, podrzucajo śmieci pod bloki, budżet miasta idzie na drogi między tymi domkami, kanalizacje itp. ***rele. Taka prawda.
Odpowiedz
Problemem to jest że władze miasta (poprzednie i obecne) zezwoliły na nadmierny, nie kontrolowany rozwój budownictwa jednorodzinnego w tym mieście. I tera problem, bo lokatorzy domków trują Nas dymem z kominów, podrzucajo śmieci pod bloki, budżet miasta idzie na drogi między tymi domkami, kanalizacje itp. ***rele. Taka prawda.
 a gdzie człowiek ma docelowo mieszkać chyba normalne że w domu jednorodzinnym bo od wieków zawsze cała populacja w takich mieszkała. Bloki to relikt komuny powinny być w nich tylko przestrzenie biurowe i użytkowe. 
Odpowiedz
To co, zakaz mieszkania w domu jednorodzinnym,represje,dyskryminacja ? Wysiedlenia najlepiej do gulagu . Obecny samorzad prawie to prowadzi, plan zagospodarowania przyjety przez samorzad skutecznie dyskryminuje domy jednorodzinne w jaksolandzie tereny sa przeksztalcane dla developera ten ma co oferowac w zamian. mieszkania i tak wykupi ten kto da wiecej a swidniczanin wypchniety ze swojej dzialki/domu na rzecz dewelopera bedzie mieszkal u niego na stancji za ciezkie pieniadze. Taka jest polityka obecnego samorzadu
Odpowiedz
I bardzo dobrze. Budownictwo wielorodzinne trzeba wspierać jako ekologiczne i dostępne dla wszystkich. Nowobogackie wille to wrzód na d...e tego miasta.
Odpowiedz
I bardzo dobrze. Budownictwo wielorodzinne trzeba wspierać jako ekologiczne i dostępne dla wszystkich. Nowobogackie wille to wrzód na d...e tego miasta.
Jakiś PiSowski komunista się odezwał :-)
Odpowiedz
"Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem." aby ogrzewać gazem należy wymienić piec oraz grzejniki

Odpowiedz
"Problemem nie jest wymiana pieca, tylko koszty ogrzewania gazem." aby ogrzewać gazem należy wymienić piec oraz grzejniki
Grzejniki???
Odpowiedz
Ja mieszkam w bloku. Ale też ponoszę koszty ogrzewania i chcę dopłatę !!!! Za smieci płace horrendalną cenę i nie dość że śmietniki wygladają jak w slamsach to jeszcze odpowiedzialność zbiorowa chca wprowadzić. Co to ma być??? Dlaczego ja mam finansować wszystkich?
Odpowiedz
dlaczego Tym z bloków wszystko przeszkadza. To , że ktoś mieszka w domku, zwyczajnie zazdroszczą. To , że ktoś pali węglem- przeszkadza im. Wjeźdza się na posesję, to trobią, bo brama się za wolno otwiera? Ludzie, czy tylko Wy żyjący w blokach jesteście na tym świecie? a wiecie co nam przeszkadza? jak wyprowadzacie swoje pupile- pieski i nie sprzątacie po nich, tylko odchody robią przed naszymi ogrodzeniami.!!!!!
Odpowiedz
Nie przeszkadza Nam wszytko tylko że Naszymi podatkami i opłatami finansujemy dopłaty dla bogatszych od Nas mieszkańców domków. To jest niesprawiedliwe i bulwersujące. Taka prawda.
Odpowiedz
Domki 1-no rodzinne to przeżytek. Nawet jak by było mnie stać to wolę w bloku. Cieć posprząta, odśnieży, spółdzielnia o wszystko zadba. Taka prawda.
Odpowiedz
Nie przeszkadza Nam wszytko tylko że Naszymi podatkami i opłatami finansujemy dopłaty dla bogatszych od Nas mieszkańców domków. To jest niesprawiedliwe i bulwersujące. Taka prawda.
Piszesz o "bogatszych od Nas mieszkańców domków". Skoro są bogatsi, to pewnie płacą też większe podatki od ciebie, więc de facto finansoują te wydatki w większym stopniu.
Odpowiedz
Gdyby każdy chciał mieszkać w domku, to pewnie by trza wyciąć wszystkie lasy pod zabudowe. Poza tym domki to zwiększona emisja tlenku węgla, pyłów, nieszczelne szamba itp. Także bloki są dużo bardziej ekologiczne i powinne być wspierane przez Państwo.
Odpowiedz
Ci w domkach dostajo dopłaty na solary, fotowoltanike, ogrzewanie itp. Ja mieszkam w bloku i czemu mam być gorszy? Też płacę za ogrzewanie, prąd, telefon i tak samo rządam dopłat co mi się należo!
Odpowiedz
Ci w domkach dostajo dopłaty na solary, fotowoltanike, ogrzewanie itp. Ja mieszkam w bloku i czemu mam być gorszy? Też płacę za ogrzewanie, prąd, telefon i tak samo rządam dopłat co mi się należo!
Jakie dopłaty za ogrzewanie dostają? Za solary i fotowoltaikę dostają, ale najpierw muszą sami wyłożyć kasę na instalację. Załóż sobie solary, albo fotowoltaikę w bloku i zgarnij kasę.
Odpowiedz
Ta fotowoltanika to defacto darmowy prąd dla wybrańców na któren składamy się My wszyscy, również albo przedewszystkiem mieszkańcy bloków.
Odpowiedz
Nie stać was na zmianę kopciuchów na bardziej ekologiczne formy ogrzewania? Przestańcie być przyzwoitymi ludźmi i przykładem prominentnych polityków PiS zacznijcie od okradania kontenerów PCK...
Odpowiedz
...Tak jest, her Hit.and Stal. Zaganiamy wszystkich do bloków , a do bloku można wpuścić .. łatwiej pozamykać klatki i trzymać za gębę. Jakby co to ogrzewanie się dokręci mocniej lub mniej w obydwu przypadkach może być ciekawie. A słuchanie awantur i muzyki o północy sąsiada to fajne? A czynsz spółdzielczy to też fajne? A obsrane pomazane klatki schodowe itp itd..
Odpowiedz
Zamiast wyzywać uczciwcyh ludzi od hitlerów i stalinów wy się w tych domkach lepiej zastanówcie dlaczego społeczeństwo tak źle was postrzega. Czym sobie zasłużyliście a te złe opinie. I przedewszystkiem przestańcie Nas tróć i podrzucać śmieci do kontenerów.
Odpowiedz
Strona 1 z 2

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...